Wonderkids FM 11, waar zijn ze nu? (4/5)

HomeFootball Manager 2021Wonderkids FM 11, waar zijn ze nu? (4/5)

Auteur

Datum

Categorie

In deze vijfdelige serie gaan we terug in de tijd. We gaan terug naar Football Manager 2011 en we nemen 25 wonderkids onder de loep. Deze spelers werden hoog aangeschreven in FM 11, maar wisten om welke reden dan ook hun verwachtingen niet waar te maken. Welke carrière werd er in 2011 voor deze spelers voorspeld en hoe is hun uiteindelijke carrière er uit komen te zien? Welke ontwikkeling werd er verwacht en hoe heeft de speler zich uiteindelijk ontwikkeld? We gaan het allemaal vergelijken. Per deel behandelen we vijf spelers. Mijn dank gaat uit naar Richarð voor het aanleveren van de screenshots uit FM 11.

Yann M’Vila

Allereerst kijken we naar het carrièreverloop in FM 11. Bij aanvang van de game staat Yann M’Vila onder contract bij Stade Rennes. Het afgelopen seizoen kende hij er zijn doorbraak. Hij blijft nog één seizoen onder contract bij Les rouges et noirs en maakt daarna de overstap naar Olympique Lyon. Tot op heden staat hij er nog steeds onder contract en is hij er een onbetwiste basisspeler. Met een gemiddelde dat rond de 7.50 steekt kunnen we concluderen dat hij er prima presteert.

In het echte leven maakt hij niet de overstap naar Olympique Lyon, maar vertrekt hij naar Rusland. Rubin Kazan wordt zijn nieuwe werkgever. In eerste instantie komt hij er niet al te veel aan te pas en zoekt hij de huuroptie om aan meer speeltijd te komen. Eerst probeert hij het bij Inter en later bij Sunderland. Het avontuur bij Inter wordt er één om snel te vergeten, maar bij Sunderland weet hij zichzelf wel de basis in te spelen. Na nog twee seizoenen in Rusland te blijven hangen, kiest hij ervoor om terug te gaan naar zijn eigen land. Hij staat die seizoenen onder contract bij AS Saint-Etienne, waar hij de nodige duels speelt. Dit seizoen kiest hij weer voor een buitenlands avontuur bij Olympiakos.

604de24becf58-mvila2.png

Tien jaar in de toekomst in FM 11. Als we de attributen van M’Vila met elkaar vergelijken valt op dat hij in FM 11 geweldige mentale attributen heeft. In FM 21 zijn deze ook nog goed, maar toch minder dan in FM 11 werd verwacht. Verder valt op dat hij in het algemeen niet zo goed is geworden als in FM 11 werd voorspeld. Dit valt ook terug te zien in het aantal interlands. In FM 11 komt hij tot 80 interlands voor de nationale ploeg, terwijl de teller in het echt stopt op 22 interlands.

604de256dfff6-mvila3.png

604de261cb7a6-mvila4.png

Nicolas Nkoulou

De tweede speler die we behandelen in Nicolas Nkoulou. Bij aanvang van de game staat hij onder contract bij AS Monaco. Hier kent hij niet de meest succesvolle start van zijn carrière. Hij vertrekt uiteindelijk dan ook gratis naar Real Valladolid, waar hij een succesvolle periode kent. Na twee seizoenen in Spanje te hebben gespeeld keert hij terug naar Frankrijk. Olympique Marseille is geïnteresseerd in zijn diensten en legt €5,75 miljoen op tafel neer. Bij Olympique Marseille weet hij uit te groeien tot een stabiele kracht. Door zijn goede periode daar, weet hij een transfer te verdienen richting Londen. Momenteel staat hij onder contract bij Chelsea.

In het echte leven vertrekt Nkoulou ook naar Olympique Marseille, maar dan zonder een tussenstop te maken bij Real Valladolid. In het seizoen 2016/2017 maakt hij de overstap naar Olympique Lyon, maar dit blijkt niet de beste keuze te zijn. Hij komt er maar tot twaalf competitieduels. Momenteel staat hij onder contract bij Torino, waar hij vaste basisspeler is. Een transfer naar Chelsea lijkt er echter niet meer in te zitten voor de man uit Kameroen.

604de277761a8-nkoulou2.png

Ook bij Nkoulou zien we flinke wijzingen in de attributen tussen FM 11 en FM 21. In FM 11 krijgt hij een waardering van 19 voor mandekking, terwijl dit in FM 21 maar met 14 gewaardeerd wordt. Ook vallen grote verschillen te zien in anticiperen, positie kiezen en natuurlijke fitheid. Het aantal interlands had FM 11 wel goed voorspeld.

604de2850d44a-nkoulou3.png

604de28f2b1a7-nkoulou4.png

Alberto Paloschi

Door naar nummer drie op de lijst, Alberto Paloschi. De Italiaanse spits heeft bij aanvang van de game net een overstap gemaakt naar Genoa. De periodes bij Genoa en AC Milan worden echter periodes om snel te vergeten. In het seizoen 2013/2014 vertrekt hij transfervrij naar Udinese, waar hij zijn carrière een nieuw leven weet in te blazen. Zijn succesvolle periode daar, zorgt er uiteindelijk voor dat hij een transfer verdient naar Manchester United. Hier staat hij momenteel nog steeds onder contract.

In het echte leven ziet zijn carrièreverloop er heel anders uit. Na zijn periode bij Genoa vertrekt hij naar Chievo, waar hij redelijk succesvol is. Het levert hem een transfer op naar Swansea in de Premier League, maar dat wordt een jaar om snel te vergeten. Het jaar daarop is weer in Italië te vinden. Atalanta haalt de spits weer op uit Engeland, maar ook daar kan hij geen potten breken. Momenteel staat hij bij SPAL onder contract. Het lijkt erop dat de Serie A net te hoog gegrepen is voor het ex-wonderkind.

604de2c84cdee-paloschi2.png

De grootste verschillen in de attributen tussen FM 11 en FM 21 vallen te melden op mentaal en fysiek gebied. Op fysiek gebied valt meteen op dat de behendigheid in FM 21 een stuk lager is dan in FM 21. Op internationaal gebied heeft Paloschi in FM 11 negen keer uit mogen komen voor het nationale elftal van Italië, hierin wist hij zes doelpunten te maken. In het echte leven ziet het er niet naar uit dat de spits ooit nog zijn debuut voor het nationale team gaat maken.

604de2d718875-paloschi3.png

604de2e1be0b8-paloschi4.png

Kyriakos Papadopoulos

De Griek Papadopoulos staat bij aanvang van de game onder contract bij Schalke 04. Hij weet zichzelf snel in de basis te spelen, wat hem uiteindelijk een transfer oplevert naar Fiorentina. Net als bij Schalke 04, staat hij bij de Italiaanse club ook drie seizoenen onder contract. Momenteel is hij vaste basisspeler bij Villarreal, waar hij sinds het seizoen 2016/2017 onder contract staat. Een verdediger die zich prima heeft ontwikkeld tot een speler voor de subtop van Europa.

In het echte leven liep dit iets anders. Waar hij in FM 11 uitgroeit tot een basisspeler bij elke club waar hij onder contract staat, is dit niet het geval in het echt. Bij Schalke 04 komt hij er uiteindelijk steeds minder aan te pas en zoekt hij zijn heil ergens anders. Het zorgt ervoor dat hij de jaren daarop een aantal keren wordt verhuurd, eerst aan Bayer Leverkussen, dat hem uiteindelijk ook definitief overneemt, maar later ook aan Red Bull Leipzig en HSV. Na twee teleurstellende jaren in de 2. Bundesliga probeert hij nu nog wat van zijn carrière te maken in Kroatië.

604de2fe20b84-papadopoulos2.png

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat we grote verschillen zien in de attributen van FM 11 en FM 21. Opvallend is dat Papadopoulos in FM 11 een stuk sneller is dan in FM 21. Ook valt het verschil in mandekking op. Het aantal interlands in FM 11 weet hij in het echt leven ook niet te evenaren. De teller stopt op 29 interlands, waar hij in FM 11 77 keer mag uitkomen voor het Griekse nationale elftal.

604de30b8d470-papadopoulos3.png

604de316433b1-papadopoulos4.png

Alexandre Pato

De laatste speler die we behandelen in het vierde deel is Alexandre Pato. Velen weten waarschijnlijk al wel waar hij geëindigd is in het echte leven. Hij heeft de hoge verwachtingen ook niet kunnen waarmaken. In FM 11 zien we dat Pato uitgroeit tot de vaste spits van AC Milan en daar nog steeds onder contract staat in het seizoen 2020/2021. Hij kent een succesvolle carrière in Italië. Iets waar hij in het echte leven totaal niet aan heeft kunnen tippen.

In het echte leven begint Pato ook voortvarend bij AC Milan, maar daarna gaat het al snel bergafwaarts. In de laatste twee seizoen komt hij er niet meer aan de bak en kiest hij ervoor om terug te gaan naar zijn thuisland. Een goede periode in 2015 zorgt er uiteindelijk voor dat hij in Europa bij Chelsea toch nog een nieuwe kans krijgt, maar zonder succes. Uiteindelijk vertrekt hij naar China om wat extra geld in het laadje te brengen. Een tweede avontuur bij São Paulo na zijn periode in China is een stuk minder succesvol. Na een tijdje clubloos geweest te zijn, voetbalt hij momenteel bij Orlando City in de MLS.

604de32b81e12-pato2.png

Wat hadden we nu van een goede spits kunnen genieten, als hij zijn potentie uit FM 11 had kunnen waarmaken. Het mocht helaas niet zo zijn. Vooral op mentaal gebied heeft hij zich niet zo kunnen ontwikkelen als FM 11 had verwacht, misschien dat dat ook wel de reden is dat hij zijn potentie niet heeft behaald. Want, al kun je nog zo goed voetballen, als het mentaal niet goed zit, dan wordt het alsnog een heel lastig verhaal.

604de33b11058-pato3.png

604de3448ec98-pato4.png

Bekijk hier de andere delen

Deel 1
Deel 2
Deel 3

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen