Wolverhampton Wanderers

423

Net ten noord-westen van Birmingham ligt de stad Wolverhampton, een flinke stad met ongeveer een kwart miljoen inwoners. Het is bovendien de thuisbasis van een van de nieuwkomers van het huidige Premier League seizoen: de Wolverhampton Wanderers. De club is in handen van Chinese investeerders en vastbesloten door te stoten richting de top van Engeland.

Clubhistorie

De Wolves, zoals de club wordt genoemd, zijn opgericht in 1877 onder de naam St. Lukes. Ze behoorden dan ook tot de oprichters van de Engelse Football League. Hun eerste echte succes boekte de club in 1893, toen het de FA Cup won.

De absolute topperiode van Wolverhampton Wanderers lag net na de Tweede Wereldoorlog. In de jaren ’50 was de club goed voor een drietal Engelse landstitels. Begin jaren ’70 volgde nog een finaleplaats in de UEFA Cup, maar daarna presteerde de Wolves voornamelijk wisselvallig met nog subtop klasseringen in de hoogste competitie tot zelfs een degradatie naar het vierde niveau. Met een kampioenschap keerde de club vorig seizoen terug in de Premier League en is de club vastbesloten weer een vaste waarde te worden.

Verwachtingen en budgetten

Vanuit het bestuur wordt er best wat van je verwacht. Ondanks dat we hier te maken hebben met een promovendus, zal men geen genoegen nemen met alleen maar overleven in de Premier League. Sterker nog, alleen een plekje in het linkerrijtje zal op goedkeurende blikken kunnen rekenen. Ook in de bekers verwacht het bestuur dat je minimaal twee rondes overleeft.

Om dit te bewerkstelligen, krijg je wel nog een aardig transferbudget van 22 miljoen en een ruimte van 135K per maand in je loonbudget nog tot beschikking om de selectie te versterken. Bedenk je echter wel dat het bestuur specifiek de filosofie aanhangt dat op de transfermarkt echte toptransfers moeten worden gedaan. Besteed je beschikbare budget dus bij voorkeur aan één of twee toppers en zet het niet in in de breedte.

Financiën

Je zult moeten dealen met een flinke min op je balans. De club staat 75 miljoen in het rood, maar door langdurig in de Premier League te blijven, zal dit op termijn wel om te keren zijn. Gek genoeg staat er tegenover deze flinke roodstand op de balans geen enkele concrete schuld. Het zal dus waarschijnlijk wel met de investeerders te maken hebben.

Selectie

Beste spelers en grootste talenten

1. Diogo Jota

Jota

2. Rubén Neves

3. João Moutinho

4. Morgan Gibbs-White

5. Niall Ennis

6. Rubén Vinagre

Tactiek

De selectie van Wolverhampton bevat een aantal topspelers, maar is in de breedte een stuk minder sterk. Het lijkt in ieder geval het meest logisch te spelen met een 4-3-3 / 4-5-1 opstelling met buitenspelers. Hoe je het middenveld precies in wilt steken, heb je wel grotendeels in eigen handen, want daar zijn de spelers redelijk veelzijdig.

DM: Rui Patricio
VR: Matt Doherty
VC: Conor Coady
VC: Willy Boly
VL: Jonny
VM: Leander Dendoncker
MC: Rubén Neves
MC: João Moutinho
AMR: Hélder Costa
AML: Diogo Jota
SP: Raúl Jiménez