FM19 Clubgids: Willem II

Home Football Manager 2019 Clubs FM19 Clubgids: Willem II

Auteur

Datum

Categorie

Willem II, oftewel Tricolores, is één van de drie Brabantse profclubs in de Eredivisie. Lang werd de club ”Stillem II” genoemd door de matige sfeer in het stadion, maar sinds enkele jaren bloeit de club weer, zowel op sportief als supportersvlak. Volgens alle Tilburgers is Willem II de Trots van het Voetballand!

Clubhistorie

Willem II werd opgericht op 12 augustus 1896 door Gerard de Ruiter. De club begon onder de naam Tilburgia, maar al snel werd deze veranderd in de huidige naam. Sinds 1995 spelen de Tilburgers in het Koning Willem II Stadion, wat plaats biedt aan bijna 15.000 bezoekers. De beste periode van de club was van 1997 t/m 2000. Onder hoofdcoach Co Adriaanse wisten de Tricolores twee jaar op rij Europees voetbal te halen. In het seizoen 1999/2000 kwam Willem II zelfs uit in de Champions League. Hierin raakte ze helaas niet verder dan de groepsfase. De laatste prijs stamt uit 2013/2014, toen Willem II kampioen werd in de toenmalige Jupiler League.

Clubhistorie Willem II

Filosofieën

De club heeft geen filosofieën waar je op wordt afgerekend. Als we kijken naar Willem II dan zien we dat de club graag aanvallend voetbal wil spelen, het liefst op de manier van de Hollandse School. Het is dus een no go om met vijf verdedigers of zonder buitenspelers te gaan spelen. De supporters zullen dat niet op prijs stellen.

Verwachtingen en budgetten

Het bestuur wil in de Eredivisie graag minimaal op de elfde plaats eindigen. De middenmoot dus. Hiervoor krijg je €75k transferbudget en €67k per week salarisbudget. Je hebt dus niet veel geld om mee te werken, maar dat is ook helemaal niet nodig bij een club als Willem II. Je zult je moeten richten op transfervrije spelers.

Financiën

Willem II zit niet in de financiële nood, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De balans staat op iets meer dan één miljoen euro en zoals je bij de verwachtingen al gelezen hebt zijn je transfer- en salarisbudget niet erg hoog. Je moet roeien met de riemen die je hebt.

Financien Willem II

Selectie Willem II

De selectie bestaat uit veel talentvolle voetballers. Alleen Jordens Peters is ouder dan 31 jaar en meer dan de helft van de selectie is 24 jaar of jonger. Laten we eens kijken welke spelers je per linie tot je beschikking hebt.

Doelmannen

De keepers die het doel schoon moeten houden zijn Timon Wellenreuther en Mattijs Branderhorst. Het niveauverschil is nihil, maar toch zal de Duitse doelman wellicht de betere keuze zijn. Als derde keeper zou je Michael Woud kunnen gebruiken. Hij begint echter in het tweede elftal.

Verdediging

Op de rechterflank heb je Fernando Lewis, Damil Dankerlui en Vurnon Anita. Onze voorkeur gaat uit naar Fernando Lewis, aangezien zowel Dankerlui als Anita beter uit de voeten kunnen op andere posities.

In het centrum heb je drie volwaardige spelers, namelijk Jordens Peters, Freek Heerkens en Thomas Meißner. Ook hier is het niveauverschil nihil dus wie je in de basis zet is helemaal aan jou! Mocht je door blessures of schorsingen in de problemen komen dan is de zeer talentvolle Victor van den Bogert een goede optie. Ook Lars Dickens, Luke Mohrmann en Dylan Ryan wachten op hun kans.

Aan de linkerkant gaat onze voorkeur uit naar Damil Dankerlui. Daarnaast heb je Diego Palacios, James McGarry, Vurnon Anita en de jonge Daan Simonse nog achter de hand. Die laatstgenoemde speelt in het begin nog in het tweede elftal.

Middenveld

Centraal op het middenveld heb je de keuze uit zes spelers. Pol Llonch en Atakan Akkaynak zijn de meest logische keuzes, maar Vurnon Anita, Dries Saddiki, Elmo Lieftink en Dan Crowley zijn ook zeker goede spelers om te gebruiken.

Op nummer 10 gaan Dimitris Kolovos en Dan Crowley de concurrentiestrijd aan. De eerstgenoemde is wat ons betreft de betere optie, maar we zouden het ook niet gek vinden als je Crowley in de basis zet!

Aan rechtsbuitens geen gebrek. De gehuurde Aras Özbiliz is de beste die je hebt, met daarachter Fernando Lewis, Dimitris Kolovos en Jordy Croux. Op links heb je Donis Avdijaj als specialist, maar ook daar kunnen Özbiliz en Kolovos uit de voeten. De lang geblesseerde Karim Coulibaly is een optie voor de tweede seizoenshelft. Mocht je talent de kans willen geven dan is Luca da Silva een goede optie.

Spits

Voorin heb je eigenlijk maar één echt goede optie, namelijk Fran Sol. Deze doelpuntenmachine heeft geen concurrentie.

Selectie Willem II

Beste spelers en grootste talenten

Fran Sol

Fran Sol

Atakan Akkaynak

Atakan Akkaynak

Jordens Peters

Jordens Peters

Donis Avdijaj

Donis Avdijaj

Victor van den Bogert

Victor van den Bogert

Luca da Silva

Luca da Silva

[td_smart_list_end]

Aankopen

Onze aanbeveling zou zijn om een tweede spits aan te trekken. Er lopen genoeg transfervrije spelers rond die je hiervoor kunt aantrekken. Je zou ook bij de Nederlandse topclubs aan kunnen kloppen voor een huurspeler. Mocht je graag nog wat nieuw bloed toevoegen aan je selectie, ga dan eens kijken voor een centrale aanvallende middenvelder. Je hebt hiervoor al twee spelers, maar beide zijn geen toppers.

Verkopen

Het is het eerste seizoen lastig om iemand te verkopen aangezien je geen brede selectie hebt. Laat de spelers eerst eens een seizoen spelen en kijk daarna wie je kunt verkopen voor een mooi bedrag. Op lange termijn lijkt Akkaynak een goudmijn te worden. Zijn potentieel ligt erg hoog en het is dan ook niet gek om binnen enkele jaren minimaal vijf miljoen voor hem te vangen.

Tactiek

Willem II speelt graag volgende de Hollandse School. Hierin past dus een 4-3-3 formatie het beste. In de praktijk zal dit een 4-1-2-2-1 of een 4-2-3-1 formatie worden. De punt naar voren of naar achter ligt aan je eigen opvatting. Wij gaan uit van 4-2-3-1.

DM: Timon Wellenreuther
VR: Fernando Lewis
VC: Freek Heerkens
VC: Jordens Peters
VL: Damil Dankerlui
MC: Pol Llonch
MC: Atakan Akkaynak
AMR: Aras Özbiliz
AMC: Dimitris Kolovos
AML: Donis Avdijaj
SP: Fran Sol

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update

Koop FM20

Bestel Football Manager 2020 en ontvang tot wel 40% korting!

Spelers in onze FM20 DB

Jordan Larsson

Paspoort Leeftijd: 22 Nationaliteit: Zweden Interlands 2 Lengte: 175 cm Gewicht: 69 kg Voet: Links Club info Club: Spartak Moskou Waarde: €1.9M Salaris: €23,5k p/w Contract: 30/06/2023 Clausule: Geen Kosten in 2019: €4M Positie(s) SP (C) Beste Rol(len) Diepe spits Beste eigenschappen Afwerken Eerste...

Ludovit Reis

Paspoort Leeftijd: 19 Nationaliteit: Nederland Interlands 0 Lengte: 178 cm Gewicht: 72 kg Voet: Rechts Club info Club: FC Barcelona Waarde: €825k Salaris: €6,75k p/w Contract: 30/06/2022 Clausule: €100M Kosten in 2019: €15M Positie(s) VM, M (C) Beste Rol(len) Spelmaker voor...

Rafael Leão

Paspoort Leeftijd: 20 Nationaliteit: Portugal Interlands 0 Lengte: 188 cm Gewicht: 81 kg Voet: Rechts Club info Club: AC Milan Waarde: €7.25M Salaris: €41k p/w Contract: 30/06/2024 Clausule: Geen Kosten in 2019: €53M Positie(s) SP (C) Beste Rol(len) Complete spits Diepe spits Beste...

Ki-Jana Hoever

Paspoort Leeftijd: 17 Nationaliteit: Nederland Interlands 0 Lengte: 180 cm Gewicht: 65 kg Voet: Rechts Club info Club: Liverpool FC Waarde: €400k Salaris: €900 p/w Contract: 30/06/2022 Clausule: Geen Kosten in 2019: €48M Positie(s) V (RC) VV (R) Beste Rol(len) Vleugelverdediger Voetballende verdediger Beste...

Reinier

Paspoort Leeftijd: 17 Nationaliteit: Brazilië Interlands 0 Lengte: 184 cm Gewicht: 75 kg Voet: Rechts Club info Club: Flamengo Waarde: €200k Salaris: €5k p/w Contract: 31/12/2020 Clausule: €70M Kosten in 2019: €16M Positie(s) AM (C) Beste Rol(len) Aanvallende middenvelder Beste eigenschappen Afstandsschoten Dribbelen Techniek Flair Vastberadenheid Slechtste eigenschappen Anticiperen Beslissingen Kalmte Zonder...

Alphonso Davies

Paspoort Leeftijd: 18 Nationaliteit: Canada Interlands 14 (3 goals) Lengte: 181 cm Gewicht: 72 kg Voet: Links Club info Club: Bayern München Waarde: €4.2M Salaris: €38,5k p/w Contract: 30/06/2023 Clausule: Geen Kosten in 2019: €11M Positie(s) M/AM (L) Beste Rol(len) Vleugelspits Beste...

Laatste FM20 Nieuws

MU / FMI Update 2020 – Januari update

De MU/FMI update is weer terug! De beste en meest uitgebreide transfer update voor Football Manager 2020!

Red Bull scenario 2020

Het is begin juni 2019 als Dietrich Mateschitz, mede-eigenaar van Red Bull GmhB, besluit om een extra voetbalclub op te richten. Dit kan op...

DF11 Facepack 2020

De meest populaire Facepack voor Football Manager is weer te downloaden! De DF11 Facepack is één van de meest gedownloade en best gewaardeerde Facepacks...