West Bromwich Albion

HomeFootball Manager 2019ClubsWest Bromwich Albion

Auteur

Datum

Categorie

Net buiten Birmingham, tussen de voorsteden West Bromwich en Handsworth in, vinden we West Bromwich Albion. Een roemruchte club uit de Engelse voetbalgeschiedenis, die zo goed als altijd uit kwam op een van de twee hoogste Engelse competities. Toch is de prijzenkast niet heel erg gevuld. Kun jij daar verandering in brengen?

Clubhistorie

West Bromwich werd opgericht in 1878 en behoorde tot de oprichters van de Engelse Football League in 1888. Ondanks dat de club veel van haar bestaan doorbracht in de hoogste Engelse divisies, is de prijzenkast niet enorm gevuld. Wel werd de club een keer landskampioen, namelijk in 1920.

Daarnaast werden wel nog 5 FA Cups en een League Cup gewonnen. De slechtste tijd beleefde The Baggies begin jaren ´90, toen de club voor de eerste en enige keer degradeerde naar het derde niveau. Momenteel speelt de club in het Championship, maar wil het eigenlijk weer terug naar de Premier League.

West Brom general

Verwachtingen en budgetten

De verwachtingen van het bestuur zijn redelijk makkelijk in te schatten. Ze willen van jou dat je je minstens plaatst voor de play-offs voor promotie. Daarnaast moet je in de FA Cup minimaal een ronde overleven en in de League Cup ook minimaal twee rondes. Geen absurde verwachtingen normaal gesproken.

Om dit te bereiken, krijg je een budget van 5,5 miljoen in je transferbudget en 50K per maand ruimte in je loonbudget. Daarmee kun je nog wel iets doen op de transfermarkt. Echter, het bestuur zal je ook vragen om genoeg aandacht te besteden aan het ontwikkelen van jeugdspelers, dus houdt daar ook rekening mee.

Financiën

Financieel ziet het er rooskleurig uit voor West Brom. Met een dik saldo van 93,5 miljoen op de balans en geen direct schulden, staat de club er goed op. En als je, zoals de wens van het bestuur ook is, toewerkt naar een promotie naar de Premier League, zal deze positie ook niet zo snel verslechteren.

West Brom financeSelectie

West Brom selectie

Beste spelers en grootste talenten

Jay Rodriguez

West Brom Rodriguez

Craig Dawson

West Brom Dawson

Sam Johnstone

West Brom Johnstone

Sam Field

West Brom Field

Rekeem Harper

West Brom Harper

Jonathan Leko

West Brom Leko

[td_smart_list_end]

Tactiek

We kiezen voor een 4-3-3 met buitenspelers en de punt naar achter om de selectie van West Brom het beste uit te laten komen. Je selectie bevat een hoop ervaren spelers, die het klappen van de zweep wel kennen. Aan jou om ze op de perfecte manier samen te laten werken en zo successen te halen.

DM: Sam Johnstone
VR: Craig Dawson
VC: Ahmed Hegazi
VC: Mason Holgate
VL: Kieran Gibbs
VM: Gareth Barry
MC: Stefan Johansen
MC: Chris Brunt
AMR: Matt Phillips
AML: Jay Rodriguez
SP: Dwight Gayle

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen