Wedstrijd van de Week: RB Leipzig – Bayer 04 Leverkusen

HomeFootball Manager 2024Wedstrijd van de WeekWedstrijd van de Week: RB Leipzig - Bayer 04 Leverkusen

Auteur

Datum

Categorie

Na een korte winteronderbreking is in diverse Europese competities de bal al weer aan het rollen gebracht. Dit weekend focussen we ons op de Bundesliga voor onze wedstrijd van de week, waar het RB Leipzig van Xavi Simons de verrassende koploper Bayer 04 Leverkusen ontvangt. 

Opstellingen

Het Leverkusen onder leiding van Xabi Alonso maakt flink indruk in Duitsland met toptalent Florian Wirtz en Jeremie Frimpong als grote aanjagers, terwijl Leipzig met Xavi Simons en Dani Olmo toch wat tegenvalt. De achterstand van de energiedrankjesclub is inmiddels al twaalf punten. Beide ploegen missen een aantal spelers door de Africa Cup, want Haïdara ontbreekt bij RB Leipzig en Leverkusen moet het doen zonder Adli, Koussounou en Tapsoba. Daarnaast is Leipzig-speler Orban geblesseerd, een lot dat ook het Leverkusen-duo Boniface en Arthur ondergaat.

Toch staan er genoeg smaakmakers op het veld, want Simons en Olmo zijn de ‘halve tienen’ in de 4-2-2-2 van Leipzig en het Alonsoball van de bezoekers wordt mede aangevoerd door Grimaldo en Fosu-Mensah, de wingbacks vandaag in het 3-4-3-systeem.

Eerste helft

Ondanks dat er twee ploegen staan met genoeg aanvallende intenties valt er in de openingsfase weinig te genieten. De thuisploeg krijgt wat kleine kansjes via Olmo en Openda, maar daar blijft het bij. Tot Xavi Simons de ban breekt in de 27e minuut na een geniale pass van Benjamin Henrichs: 1-0. Het tot dan toe onzichtbare Leverkusen moet reageren en doet dat ook, wat leidt tot een drietal kansen. De eerste wordt nog om zeep geholpen door Hofmann, maar hij stelt even later wel Schick in staat om te scoren. In de blessuretijd scoort Schick nogmaals, als hij een voorzet van Grimaldo op waarde weet te schatten. Zo gaat Leverkusen met een minimale voorsprong, maar wel met maximaal momentum, de kleedkamers opzoeken in de RedBull Arena.

image.png.ed88b94291f51ae5e246eca3d825f1d3.png

Tweede helft

In de tweede helft moet Leipzig uit een ander vaatje tappen en ze starten furieus. Zo gaat een vrije trap van Dani Olmo maar rakelings over de lat en weet Openda een fraaie aanval net niet te belonen met een treffer. Voor Leverkusen rest niets anders dan tegenhouden en loeren op een uitbraak, maar dat gebeurt niet. Het tegenhouden gaan ze een stuk beter af, want de Leipziger storm lijkt wat in kracht af te nemen.

Toch komen er nog wel kansen voor de thuisploeg, maar Sesko, Simons en invaller Poulsen falen in kansrijke positie. Het is uiteindelijk na een klutssituatie dat de gelijkmaker alsnog valt, als Simakan als laatste een zetje tegen de bal geeft en twaalf minuten voor tijd de eindstand op het bord zet: 2-2. Leverkusen komt in de tweede helft geen enkele keer in de buurt van het doel van Gulácsi, waardoor de puntendeling zeker niet onterecht is.

image.png.67a2443377bd6e34f37e52533c0ba117.png

Uitblinkers

Bij de thuisclub was Xavi Simons de grote man, de doelpuntenmaker was continu dreigend en zag dat beloond worden met het hoogste cijfer. Ook invaller Poulsen en drie van de vier verdedigers stonden er goed op.

image.png.829c5c1483111a2fd470ad843c49fcb2.png

Bij Leverkusen was Schick de gevaarlijkste man, maar ook hij kwam in de tweede helft niet meer aan bod. Verder wisten Grimaldo en Hofmann zich te onttrekken aan het matige spel in de tweede helft, want verder kregen de bezoekers maar weinig goede beoordelingen.

image.png.ecdca98e7279fa3374c917cdc45c9c47.png

Wij zijn natuurlijk nog steeds zeer benieuwd wat jullie vinden van dit artikel en deze serie. Laat het dan ook zeker weten op ons forum. Mocht je daarnaast een suggestie hebben voor het duel van komende week kan je dat natuurlijk ook melden.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen