Wedstrijd van de Week: Newcastle United – Manchester City

HomeFootball Manager 2024Wedstrijd van de WeekWedstrijd van de Week: Newcastle United - Manchester City

Auteur

Datum

Categorie

Dit artikel is geschreven door onze gastschrijver Glenn.

Terwijl het voetbal in veel landen uit z’n winterslaap ontwaakt, blijft de mallemolen in Engeland op volle toeren draaien. In de Premier League kennen ze geen rust, en is er altijd wat te beleven. Zo ook dit weekend, St. James’s Park is ons decor voor een nieuwe topper.

Beide teams zullen op dit moment niet tevreden zijn over hun plek op de ranglijst. Manchester City staat op een voor hun teleurstellende derde plek, al hebben ze wel een wedstrijd minder. Maar ook bij Newcastle worden ze niet vrolijk van hun negende plek. Al kunnen ze zich daar verschuilen achter een waslijst van blessures.

In de heenwedstrijd won Manchester City met 1-0. Een doelpunt van Julian Alvarez na een half uur volstond toen voor de overwinning. We zijn benieuwd of het fel gehavende Newcastle nu de punten kan thuishouden.

Opstellingen

Newcastle mist met Nick Pope, Kieran Trippier, Matthew Target, Javi Manquillo, Joe Willock, Harvey Barnes, Elliot Anderson, Jacob Murphy, en Callum Wilson een hele hoop spelers. De geschorste Sandro Tonali ontbreekt uiteraard ook nog.

Bij Manchester City is de schade minder groot, maar toch missen zij ook enkele belangrijke spelers. Doelman Scott Carson zullen ze niet te hard missen, maar mannen als Manuel Akanji, John Stones, Bernardo Silva, en  Erling Haaland zullen hard gemist worden. Al kunnen ze wel weer rekenen op Kevin De Bruyne.

Eerste helft

Beide teams traden aan in hun bekende 4-3-2-1 opstelling. In de eerste 5 minuten waren beide teams meteen gevaarlijk. Hierna nam City het commando over, ze kwamen echter niet tot grote kansen. Keeper Dubravka werd uitstekende bijgestaan door de verdediging van Newcastle die heel wat schoten konden afblokken. Net voor rust was er bijna de openingsgoal voor Newcastle, een lage voorzet van Almiron werd door Gvardiol bijna in eigen doel gewerkt, maar Ederson stond uitstekend op te letten, en kon maar net redding brengen.

RustNewMCI.png.43ea1f66bef588a09a5d834e4c92cea0.png

Tweede helft

Newcastle komt uitstekend uit de kleedkamer, en drukt Manchester City weg op de eigen helft. In de 58ste  minuut kunnen de Citizens een hoekschop niet goed wegwerken. Via Newcastle speler Schär komt de bal terug bij hoekschopnemer Almirón die de bal aan de eerste paal hoog in doel schiet. In minuut 72 krijgt Foden de bal op de flank, hij schakelt zijn bewaker Burn uit en legt af op De Bruyne. De Belg neemt de bal in dank aan, en ramt het leer tegen de touwen, waardoor hij de stand op gelijke hoogte brengt. Hierna lijkt de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, tot Aké in minuut 89 een domme overtreding begaat  in de hoek van het 16 meter gebied. Isak neemt het cadeau in dank aan, en brengt Newcastle terug op voorsprong. Manchester City is hierna niet meer bij machte om te reageren, en zo houden de Magpies de 3 punten thuis.

EindeNewMCI.png.d45d357827d99a2d80322cf0d9207014.png

Uitblinkers

Man van de wedstrijd was Newcastle verdediger Fabian Schär. Hij was niet alleen het slot op de deur in de defensie, maar ook de man van de assist bij de openingsgoal. Bij Newcastle vinden we de uitblinker vooral terug in de defensie, en ook doelpuntenmaker Almirón speelde een goede partij. Bij Manchester City waren het vooral middenvelders De Bruyne, en Rodri die uitblonken, samen met aanvaller Alvarez. Voor de rest bleef er teveel volk bij Manchester City onder hun gebruikelijke niveau.

StatsNew.png.2bc43bd840549f41dca3aa8166470939.png

StatsMan.png.4cae9fd42343bdb0c7b60ef99f3b8106.png

Wij zijn natuurlijk nog steeds zeer benieuwd wat jullie vinden van dit artikel en deze serie. Laat het dan ook zeker weten op ons forum. Mocht je daarnaast een suggestie hebben voor het duel van komende week kan je dat natuurlijk ook melden.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen