Wedstrijd van de Week: Juventus – AS Roma

HomeFootball Manager 2024Wedstrijd van de Week: Juventus - AS Roma

Auteur

Datum

Categorie

Voor onze laatste wedstrijd van het jaar reizen we af naar Italië, waar we de topper tussen Juventus en AS Roma gaan bijwonen. Het duel tussen de recordkampioen uit Turijn (36 titels) en de drievoudig landskampioen uit de hoofdstad is één van de toppers die de Italiaanse Serie A rijk is.

Juventus staat momenteel tweede en draait weer mee om de titel en datzelfde kan niet gezegd worden van de ploeg van José Mourinho, want halverwege de competitie is het gat tussen beide teams twaalf punten, waarmee de Romeinen op een zesde plaats terug te vinden zijn.

De wedstrijden tussen beide ploegen zijn meestal niet de meest doelpuntrijke edities. Ook dit jaar zijn beide ploegen geen uitblinkers in het scorend vermogen, maar voor één van de meest spectaculaire edities hoeven we niet al te ver terug. Op 9 januari 2022 boog Juventus in Rome een 3-1 achterstand om in een 3-4 overwinning. Of we vandaag weer zoveel doelpunten gaan zien is echter nog maar de vraag.

Opstellingen

Juventus moet het in ieder geval stellen zonder de geblesseerde Alex Sandro, Moise Kean en Mattia De Sciglio en de langdurig geschorste Paul Pogba en Nicolo Fagioli. Marash Kumbulla, Chris Smalling en Tammy Abraham zijn de door blessures afwezige spelers bij AS Roma.

Beide ploegen starten in een 5-3-2 formatie, waarbij Juventus opvalt met Kostic en McKennie op de flanken. Voor AS Roma zal het gevaar voornamelijk komen van het illustere spitsenduo Lukaku en Dybala, die tegen zijn oude broodheer speelt.

Eerste helft

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd levert direct een doelpunt op, als in de negende minuut Vlahovic wordt weggestoken door Chiesa, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Toch is de toon gezet en hoewel het geen hele hoogstaande pot is, is Juventus wel de betere van de twee. De muur die Mourinho op wil trekken wordt al gauw afgebrokkeld en Chiesa opent in de 21e minuut de score. Vijf minuten later breekt Kostic door op links na een slim passje van Miretti en is het al 2-0.

Juventus hoeft niet meer, maar AS Roma kan niet zoveel meer, waardoor er verder weinig gebeurt. Met een 2-0 tussenstand zoeken beide ploegen de kleedkamer op.

image.png.4610a44387322e798b4e60cd1ad80fec.png

Tweede helft

Of het de donderpreek van Mourinho was weten we niet precies, maar hoewel we dezelfde 22 namen zien voor de aftrap van de tweede helft is het een heel ander AS Roma. Ze starten furieus en uit een hoekschop weet Lukaku kort na rust de aansluitingstreffer te maken. Het lijkt het ideale startsein voor een heus offensief in die tweede helft, maar in de praktijk komt het niet naar voren. Juventus trekt een muur op, komt er heel af en toe uit, maar houdt vooral tegen. Op de momenten dat ze zelf de bal hebben is er weinig urgentie om tot gevaarlijke aanvallen te komen, waardoor het duel over het algeheel nogal stroperig overkomt. Ook een aanvallende wissel bij AS Roma, dat Belotti inbrengt, schudt de boel niet echt op. Grote kansen zijn er voor beide partijen niet meer, waardoor het toch zeer teleurstellend tot een einde komt.

Zo wint Juventus deze wedstrijd, die het predicaat topper niet waard is, met 2-1.

image.png.3fc9a0104e675130794d1e6a26f911c2.png

Uitblinkers

Dat het geen hoogstaand duel was, kwam natuurlijk al naar voren in de wedstrijdstatistieken. Daarom zijn er ook maar weinig spelers die echt een goed rapportcijfer kunnen overleggen. Aan de kant van Juventus viel het nog wel mee, bij de Oude Dame vielen vooral de doelpuntenmakers op met een goed rapportcijfer.

Bij de Romeinen was het zoeken naar goede beoordelingen, want zelfs doelpuntenmaker Lukaku kwam niet verder dan een 6.9 en een vroegtijdige wissel. Sterker nog, alleen verdedigers N’Dicka en Mancini kregen een beoordeling welke boven de 7 uitkwam.

image.png.d2d77f25fdf4d05c39d0e4516df3b07e.png

image.png.ec29380e23287e639b819fbd7d9d2800.png

Wat vinden jullie van deze wedstrijd van de week? Gaat onze voorspelling kansrijk zijn?Voor alle andere artikelen uit deze rubriek navigeer je naar deze startpagina

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen