Wedstrijd van de Week: FC Barcelona – Real Madrid

HomeFootball Manager 2024Wedstrijd van de Week: FC Barcelona - Real Madrid

Auteur

Datum

Categorie

Nadat we gisteren met het screenshot van de week al een nieuwe categorie lanceerden komt daar vandaag nog een nieuwe categorie bij. Elke zaterdag kan je bij ons een verslag lezen van een door FM gesimuleerde belangrijke wedstrijd die dat weekend gespeeld wordt. We beginnen meteen met een lekkere wedstrijd: El Clásico.

Opstellingen

Bij beide teams zijn er wel wat afwezigen te noteren. Zo mist Barça onder meer Lewandowski, De Jong, Koundé, Pedri, Raphinha en Sergi Roberto. De Madrilenen kunnen in dit topduel niet rekenen op Courtois, Militão, Ceballos en Güler.

Dit alles zorgt ervoor dat de thuisploeg aantreedt in een 4-2-2-2systeem met Ferran Torres en supertalent Lamine Yamal als voorste linie. De gasten uit de hoofdstad hebben voor een 4-3-3 met de punt naar achter gekozen. Veel mag verwacht worden van het middenveldtrio Modrić, Bellingham en Valverde.

Eerste helft

Na een begin waarin beide ploegen elkaar vooral aftasten is in de 26e minuut het eerste schot op doel meteen een doelpunt. Een voorzet van Modrić wordt door Vinícius Júnior tegen de touwen gekopt. Op slag van rust krijgt ook de thuisploeg een grote kans maar Kepa redt zeer knap op de inzet van Ferran Torres. Hierdoor gaan beide ploegen de rust in met een 0-1tussenstand in een duel waarin de strijdlust (er zijn al vijf gele kaarten gegeven door scheidsrechter César Soto Grado) het tot nu toe ruimschoots wint van de voetballende kwaliteiten.

image.png.c0961fa15f2cec33587a1284db25c7dc.png

Tweede helft

Na rust lange tijd eenzelfde beeld. Voetballend houdt het niet over maar strijd wordt door beide teams wel geleverd. Een kleine twintig minuten voor tijd lijkt het duel beslist te worden door Joselu. Hij kopt uit een vrije trap van Alaba Real Madrid op een 0-2voorsprong. Barcelona begint daarna beter te voetballen en krijgt via Félix ook een opgelegde kans. Hij schiet in kansrijke positie echter ruim naast. Tien minuten voor tijd is invaller Balde eveneens dicht bij de aansluitingstreffer maar de bal belandt op de lat. In de tweede van vijf minuten extra tijd valt de 1-2 alsnog nadat de eveneens ingevallen Fermín de bal van buiten de zestien in de bovenhoek krult. De treffer zorgt nog voor een hectische slotfase maar aan de score veranderd niets meer. Real Madrid wint zodoende onze eerste editie van Wedstrijd van de Week.

De uitblinkers

Bij de thuisploeg zijn er weinig uitblinkers te vermelden. Alleen invaller Fermín kon aan de malaise ontsnappen. Real Madrid kent daarentegen wel een aantal mannen die een sterke wedstrijd gespeeld hebben. Naast de spelers die bij betrokken waren bij de doelpunten mag doelman Kepa ook wel even in het zonnetje gezet worden. Hij voorkwam een aantal keer knap de aansluitingstreffer en hield zijn ploeg daarmee op de been.

FootballManagerScreenshot2023_10.24-18_58_20_89.png.837df488b875023a14e5e04c8ad0be39.png

FootballManagerScreenshot2023_10.24-18_58_11_87.png.883349942dc08a09926962edbeffe016.png

Wij zijn natuurlijk zeer benieuwd wat jullie vinden van deze nieuwe rubriek. Laat het dan ook zeker weten op ons forum. Mocht je daarnaast een suggestie hebben voor het duel van komende week kan je dat natuurlijk ook melden.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen