Wedstrijd van de Week: Anderlecht – Union SG

HomeFootball Manager 2024Wedstrijd van de WeekWedstrijd van de Week: Anderlecht - Union SG

Auteur

Datum

Categorie

Onze wedstrijd van de week is er deze week één uit België. Recordkampioen Anderlecht neemt het in eigen huis op tegen Union Saint Gilloise. Het belooft een pittige wedstrijd te worden, niet enkel is het een Brusselse derby, het is ook nog een duel tussen de nummers twee en één.

Opstellingen

Anderlecht lijkt bezig te zijn aan het seizoen van de wederopstanding, al is het nog niet altijd met het voetbal dat de fans voor ogen hebben. Onder leiding van ervaren rot Jan Vertonghen staat de Brusselse defensie als een huis, al moet nu net hij licht geblesseerd afhaken. Ook Thomas Delaney, Francis Amuzu, en Thorgan Hazard moeten geblesseerd afhaken. Bij Union missen ze met Cameron Puertas hun belangrijkste man op het middenveld. Ook Fedde Leysen was niet fit genoeg om de selectie te halen. Ook de Afrika Cup, en de Asian Cup spelen beide teams parten. Anderlecht mist Amadou Diawara en Majeed Ashimeru, maar bij Union is de schade groter. Zij missen met Amani Lazare, Koki Machida, en Mohamed Amoura drie basiskrachten.

Anderlecht treedt aan in z’n gekende 4-2-3-1 opstelling met Dolberg als speerpunt, en Stroeykens achter hem als nummer tien. Bij Union is een ouderwetse 4-4-2 de geliefkoosde opstelling, met Burgess als exponent van een sterke verdediging.

Eerste helft

Ondanks een goede start van Anderlecht is het Union die via een snelle omschakeling al na 8 minuten kan scoren via Kevin Rodriguez. Anderlecht eist hierna de bal wel op, maar kan niet tot grote kansen komen. Het is opnieuw Union dat dicht bij een doelpunt komt, gelukkig kon Mats Rits zijn doelman bijstaan en redding brengen op de lijn. Hetzelfde spelbeeld blijft de hele eerste helft aan houden, Anderlecht heeft het bal bezit, en wil iets aan de achterstand doen. Union blijft loeren op die gevaarlijke tegenprikken, uiteindelijk komt geen van beide nog tot scoren in het verdere verloop van de eerste helft.

andun.png.17d6e52193dd0c88a8df406cfea6f820.png

Tweede helft

In de tweede helft is het vooral zaak voor Anderlecht om hun balbezit om te zetten in echte doelkansen. Manager Brian Riemer heeft z’n boodschap goed kunnen overbrengen, want Anders Dreyer hangt de bordjes al snel gelijk na een schitterende individuele actie.

Hierna is het een wedstrijd waarin vooral veel strijd wordt geleverd, voor een echte kans is het al wachten tot diep in de 2de helft. Anderlecht krijgt de bal tot driemaal toe niet weggewerkt, tot Lapoussin uiteindelijk hoog over het doel knalt. Dit was de aanzet voor Union om er nog een slotoffensief uit te persen, maar verder dan een kopbal van Gustaf Nilsson kwamen ze niet meer. Zo maakt Anderlecht een einde aan een reeks van enkel nederlagen tegen de buren van Union!

AndUn2.png.09d14aff6a070a3e8c15b5b55c8c7249.png

Uitblinkers

Ondanks het vele balbezit was het moeilijk om een uitblinker te kiezen bij de thuisploeg. En dan kom je al snel uit bij doelpuntenmaker Anders Dreyer als uitblinker.

and.png.5d9b7adbcdf630d3b6e100541f801b4e.png

Bij Union waren er uiteindelijk twee spelers die hun stempel op deze wedstrijd konden drukken. Spits Kevin Rodriguez was gevaarlijk op de tegenaanval, en scoorde de openingsgoal. Alessio Castro-Montes was dan weer alom tegenwoordig op de rechterflank, en gunde zijn tegenstrever geen minuut rust.

Un.png.edaa5ffae1df2641d444b94046210cb1.png

Wij zijn natuurlijk nog steeds zeer benieuwd wat jullie vinden van dit artikel en deze serie. Laat het dan ook zeker weten op ons forum. Met deze aflevering is de serie wel tot een einde gekomen, dus we hopen jullie volgende week zaterdag weer te verrassen met een nieuwe rubriek.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen