Walsall FC

Auteur

Datum

Categorie

Een kleine, misschien wel nietszeggende club in Engeland voor veel supporters. Als je mensen vraagt een lijst met Engelse voetbalclubs op te noemen, zullen niet veel met Walsall F.C. op de proppen komen. Toch heeft de club een lange historie in het Engelse voetbal en met de ligging in de buurt van Birmingham, is een enorm achterland te winnen. Wie weet kun je The Saddlers wel tot grote hoogten brengen?

Clubhistorie

De clubs Walsall F.C. is opgericht in 1888 onder de naam Walsall Town Swifts. Toen in 1892 de tweede divisie in Engeland vorm kreeg, was de club een van de eerste deelnemers. Ondanks deze lange geschiedenis, heeft de club het nooit gered om op het hoogste niveau van Engeland te spelen. Sterker nog, een veertiende plaats op het tweede niveau is het hoogste dat de club ooit heeft gehaald.

Een zo goed als lege prijzenkast is het gevolg van dit alles. Walsall werd twee keer kampioen op het vierde niveau van Engeland, namelijk in 1960 en 2007 en daar houdt het, op wat plaatselijke bekers na, al snel mee op.

Verwachtingen en budgetten

Het bestuurd van de club verwacht van je een plaatsje in de middenmoot van de League One. Dat is niet onredelijk, maar een keuze om zelf een andere doelstelling te bepalen, krijg je ook niet. Dat de club daarbuiten ook nog verwacht dat je een ronde overleeft in de League Cup en zelfs twee rondes in de FA Cup, zal zoals altijd veel van doen hebben met de loting.

Om dit voor elkaar te krijgen, krijg je van het bestuur ook niet heel veel geld beschikbaar. Een magere 55K in het transferbudget geeft daar weinig ruimte. Wel heb je nog een goede 14K per maand aan lonen die je extra kan besteden. Echter, het bestuur zal je ook vragen om veel met jonge spelers aan de slag te gaan. Misschien kun je dus wat jeugdspelers gewoon de kans geven.

Financiën

Op het financiële vlak is het bij Walsall nog redelijk. De club heeft wel 1,6 miljoen schuld, maar dit zijn schulden die allemaal gespreid over meerdere seizoenen afbetaald hoeven te worden. Er zal maar 19,25K per maand drukken op je resultaat. Desondanks moet je wel uitkijken, want een hele grote buffer met 350K op de balans is er ook niet.

Selectie

Walsall selectie

Beste spelers en grootste talenten

Andy Cook

Zeli Ismail

Isaiah Osbourne

Liam Roberts

Liam Kinsella

George Dobson

[td_smart_list_end]

Tactiek

Voor het neerzetten van de spelers van Walsall kiezen we voor de traditionele Engelse opstelling: 4-4-2. Daarin kunnen we zo veel mogelijk van de sterke spelers van de club kwijt. Alleen op linksback is de spoeling zeer dun.

DM: Liam Roberts
VR: Cameron Norman
VC: Jack Fitzwater
VC: Kory Roberts
VL: Jon Guthrie
MR: Zeli Ismail
MC: Isaiah Osbourne
MC: George Dobson
ML: Matt Jarvis
SP: Andy Cook
SP: Morgan Ferrier

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen