Vragen van de Maand: September

In onze rubriek Vragen van de Maand worden handige tips, nuttige vragen en onduidelijkheden over ons geliefde spel aan het licht gebracht. Deze vragen zullen gekozen worden uit de Helpdesk op ons forum, waar leden vragen kunnen stellen over Football Manager. Iedere maand presenteren we een aantal nuttige vragen aan jullie in deze rubriek. Soms zal het puur informatief zijn, maar er is zeker ook ruimte om mee te denken en andere tips en/of oplossingen te geven op bepaalde vragen. Voel je als lezer dan ook geroepen om, waar dan ook, aanvullingen te geven op de gegeven antwoorden. Dat kan op het forum, maar ook gewoon als reactie op dit artikel.

Wanneer worden bestaande spelers regens? – Dark-Link

Forumlid Dark-Link had de volgende vraag:
“Ik vraag me af hoe lang het duurt voor een gestopte speler als regen opnieuw in mijn game komt. Eind vorig seizoen zijn bijvoorbeeld Van Persie, Robben en Sneijder gestopt. Mijn hoop was dat ik ze tijdens de jeugdinstroom in maart zou kunnen verwelkomen in mijn jeugdopleiding, bij Feyenoord, of eventueel bij een andere club. Ze zijn echter nergens te bekennen en voor het derde jaar op rij zijn er nu geen noemenswaardige Nederlandse talenten gevormd. Is het mogelijk dat de drie eerder genoemde spelers een andere nationaliteit hebben gekregen of komt hun regen pas later?”

Forumlid MetalMichael kon hem helpen:
“Men spreekt van regens, maar eigenlijk zijn het newgens. Bijvoorbeeld Robben, die wordt niet “herboren” als jeugdspeler. Spelers – met fictieve namen – worden aangemaakt en krijgen vervolgens een willekeurig CA/PA en willekeurige eigenschappen, die afhankelijk zijn van de jeugdrating die het land heeft. Zo heeft Brazilië een hoge score en zal het dus meer grote talenten hebben dan pakweg Andorra of San Marino.”

Ook forumlid MisterX droeg een steentje bij:
“Al heel wat jaar moet je regens eigenlijk newgens noemen. Het is niet meer zo dat oude spelers een reïncarnatie krijgen (re-generated). De nieuwe jeugdinstroom wordt via een bepaald algoritme gemaakt en is niet gebaseerd op de spelers die met pensioen gaan. Daarom is new generated een betere benaming. Ik denk dat dit al zo’n 10 jaar in de game zit, misschien zelfs wel langer. Reïncarnaties van spelers bestaan niet.”

Hoe groot is de invloed van een bepaalde spelersdatabase en het aantal geladen competities op je game? – zeMastear

Forumlid zeMastear vroeg zich het volgende af:
“Bij het begin van een spel kan je kiezen welke competities je wil selecteren, al dan niet speelbaar of alleen kijken, en kan je ook de grootte van je spelersdatabase kiezen. Hier heb ik een aantal vragen over:

Normaal gesproken kies ik alle beschikbare landen en alle mogelijke divisies, die ik vervolgens bijna allemaal speelbaar maak. Daarnaast kies ik voor een zo groot mogelijke database. Ik doe dit om zo veel mogelijk spelers in m’n spel te hebben, zodat ik een enorme aantal spelers kan scouten en van overal en nergens talenten kan halen. Maar wat is eigenlijk het gevolg van een land al dan niet op nemen in je game? Ik zie zo bijvoorbeeld heel vaak novelles waarin slechts een paar landen geselecteerd worden. Wat gebeurt er op de achtergrond met de landen die je niet kiest? Stel: ik kies Engeland niet. Worden de Premier League en bekers nog steeds gespeeld? Zitten de spelers van de Engelse teams in het spel en kan ik ze ook scouten en eventueel kopen? Zo ja, wat is dan het verschil tussen een land niet kiezen, een land kiezen op niet-speelbaar en een land kiezen op wel speelbaar?

Als laatste: hoe speelt de grootte van de database – klein, middel, of groot – hierop in?”

Forumlid bas2204 kon hem helpen:
“Ik zal even beginnen met je laatste vraag: dit gaat over het aantal spelers dat het spel bij zal laden buiten de spelers die in de door jou al dan niet speelbaar geselecteerde competities spelen. Bij een kleine database zijn dit er slechts een aantal, bij een grote een hele hoop. Ook kan je dit geheel zelf aanpassen (alle spelers bijladen met een bepaalde nationaliteit of spelend in een bepaalde competitie).

Het verschil tussen speelbaar en niet speelbaar is niet zo heel groot: het enige verschil is dat je niet aan de slag kunt als manager in die competitie. Selecteer je een competitie niet, dan wordt deze op de achtergrond toch gesimuleerd, alleen dan niet zichtbaar voor jou. Ook het aantal spelers dat voor het geselecteerde land geladen wordt, verschilt. In een land met een speelbare competitie worden naar mijn weten meer spelers ook nog buiten die competitie bijgeladen dan wanneer deze als niet-speelbaar zou worden geladen. In een land waarin geen competitie geselecteerd wordt, afhankelijk van de verdere instellingen van je database, maar een gedeelte van tot zelfs geen spelers geladen.”

Forumlid haidabeach pikte hier op in en vroeg zich af of een grote database selecteren in combinatie met alle mogelijke competities geen slechte invloed zou hebben op de snelheid van je game. Forumlid bas2204 antwoordde met het volgende:

“Er zijn volgens mij een aantal variabelen:
– grootte van de database
– aantal geladen competities (zowel speelbaar als niet speelbaar)
– aantal op geabbonneerde nieuwsonderwerpen
– snelheid van je eigen PC

Een speelbare competitie vs een niet speelbare competitie maakt in snelheid naar mijn weten weinig uit. Bedenk ook dat hoe meer spelers je laadt, hoe meer regens het spel zal genereren om de database op peil te houden. Dit maakt je gesavede game alleen maar groter en je spel dus weer trager.”

Meerdere vragen zijn ook in onze FAQ opgenomen, in het subforum Helpdesk op ons forum. Deze Frequently Asked Questions zijn hier te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here