Vijf sterren training

Een belangrijk onderdeel van Football Manager is altijd het aantrekken van de best mogelijke trainers voor jouw club. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel hoe snel je spelers zich kunnen verbeteren op trainingen. Maar welke trainer is nu werkelijk een versterking voor jouw coachingsteam? En hoeveel sterren krijgt die trainer die je op het oog hebt nu precies? Wij gaan je enorm blij maken, want wij hebben de code weten te kraken! En zijn natuurlijk zo vrijgevig om deze ook met jullie te delen.

Aanleiding
Dit jaar is er weer een trainingsonderdeel bij gekomen, namelijk de distributie van doelmannen. Dit, naast het feit dat ook de attributen voor doelmantraining overhoop zijn gehaald, gaf ons de aanleiding om onze oude formules voor het berekenen van het aantal sterren dat een trainer zal krijgen voor elk trainingsonderdeel weer eens onder de loep te nemen. En wat bleek, niet alleen moesten we de voor de nieuwe trainingscategorie de formule zien te bepalen, ook de oude vertrouwde formules konden wel een update gebruiken. Na wat testen bleken namelijk ook onze oude vertrouwde formules niet meer helemaal accuraat.

Trainingsonderdelen
Om te weten waar de coaches sterren voor kunnen krijgen, is het misschien wel even goed om de trainingscategorieën scherp te krijgen. Daarom voor alle zekerheid hieronder nog even een lijstje van de onderdelen en welke eigenschappen ze aanpakken:

– Kracht: uithoudingsvermogen, kracht, etc.
– Conditie: snelheid, behendigheid, evenwicht, etc.
– Tactiek: beslissingen nemen, anticiperen, teamgeest, etc.
– Balcontrole: dribbelen, techniek, eerste balcontact, etc.
– Verdedigen: tackelen, mandekking, etc.
– Aanvallend: passing, voorzetten, inzicht, etc.
– Afwerken: afwerken, afstandsschoten, etc.
– Schotstoppen: reflexen, één-tegen-één, rust, etc.
– Balvastheid: hoge ballen, balvastheid, baas in eigen strafschopgebied, etc.
– Verdeling: gooien, trappen, passen, etc.

Berekening
Nu kunnen we met jullie de formules gaan delen, waarna jullie bij elke trainer met een rekenmachine in de hand aan het rekenen moeten slaan. Maar liever maken we het jullie nog een stuk makkelijker! Hieronder staat een downloadlink van een excel-bestand. Als je in dit bestand de attributen van je trainer invult, geeft deze automatisch het aantal sterren dat de trainer zal hebben voor elk trainingsonderdeel. En we hebben er maar alvast rekening mee gehouden dat sommigen van jullie ook graag in het Engels spelen. Daarom zul je een Nederlandstalige en Engelstalige calculator vinden in hetzelfde bestand. Download hem dus snel en bereken hoe goed elke trainer is!

DOWNLOADLINK

Tips en opmerkingen
– Niet alleen de kwaliteiten van je trainers, maar ook die van je accommodatie is bepalend voor de groei van je spelers op de training. Zorg dus dat je beiden naar een zo hoog mogelijk niveau brengt.
– De calculator geeft het maximaal aantal sterren weer dat een trainer kan krijgen op een onderdeel. Als hij meer dan één onderdeel moet trainen, zal hij minder effectief kunnen trainen en dus een lagere sterrenbeoordeling krijgen.
– Let ook altijd goed op de werkdruk die ligt bij elk trainingsonderdeel. Deze vind je onderaan de pagina waar je ook instelt welke trainer welk onderdeel moet leiden. Hoe lager de werkdruk, hoe effectiever de trainer zijn training kan geven en spelers vooruit kan helpen.
– De calculator is gemaakt op basis van de oude formules, nieuwe inzichten en een steekproef van trainers waarop is getest. Mocht je toch een trainer vinden waarvoor de calculator niet klopt, neem dan contact met ons op!
– We zullen de komende tijd ook regelmatig lijstjes met goede trainers gaan posten. Blijf dus regelmatig terug komen op de site om nieuwe suggesties voor goede trainers op te doen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here