Verborgen parels uit de Serie C

HomeFootball Manager 2022Verborgen parels uit de Serie C

Auteur

Datum

Categorie

De lijstjes met wonderkids kennen we ondertussen uit ons hoofd en we weten donders goed bij welke topclubs we moeten zijn om de crème de la crème van de voetbalwereld te vinden. Maar hoe zit het met de veelbelovende spelers die op een veel lager niveau uitkomen; kennen we die allemaal al? In dit artikel gaan we op zoek naar vijf verborgen parels in de Italiaanse Serie C.

Tommasso Merletti

Deze in Milaan geboren centrale verdediger doorliep de jeugdopleiding van de plaatselijke AC. Tot een debuut voor de Rossoneri kwam het nooit en toen zijn contract afliep, trok hij naar het iets noordelijker gelegen Meda. Daar speelt Serie C-club Renate, een ploeg die nooit de top heeft kunnen bereiken en in een authentiek stadion speelt waar slechts 2.500 personen getuige mogen zijn van de grootste daden van die men wekelijks tracht te verrichten.

Het aantrekken van Merletti was een schot in de roos. De negentienjarige speler deed het uitstekend en mag ondertussen de interesse genieten van enkele clubs uit de Serie A. Mede dankzij zijn resolute karakter en grote vastberadenheid twijfelen wij er niet aan dat hij ooit kan slagen op het hoogste competitieniveau. Voor een bedrag dat op kan lopen tot een half miljoen euro, is Renate bereid te onderhandelen.

Amadou Diambo

Bij Pescara vinden we de in Ghana geboren middenvelder Diambo. Op achttienjarige leeftijd debuteerde hij voor de club in de Serie B en kwam hij tot drie competitieoptredens namens Pescara. Het daaropvolgende jaar werd hij kortstondig verhuurd aan Benevento, dat destijds uitkwam in de Serie A. Diambo wist met slechts één optreden amper bij te dragen aan de degradatiestrijd – die werd uiteindelijk verloren.

Dit jaar is de twintigjarige rechtspoot terug bij Delfino Pescara, zoals de club officieel heet. Langs de Adriatische kust is het ongetwijfeld goed toeven, maar wij hebben het vermoeden dat Diambo daar niet eeuwig van wil blijven genieten. Het talent is voor een redelijk schappelijk bedrag van om en nabij de €500.000,- op te halen; bij zijn huidige club is hij slechts ‘tweede garnituur’. Daar zit meer in, wat ons betreft.

Nicholas Bonfanti

Na een kortstondig verblijf bij de jeugd van Virtus Bergamo maakte Nicholas Bonfanti een grote stap voorwaarts. Inter Milan wist namelijk genoeg en had iets meer dan een ton over om hem naar de modestad te halen. In de vier seizoenen dat deze aanvallende middenvelder annex spits onder contract stond, kwam het echter niet tot een debuut. Modena, ooit nog actief in de Serie A, wist hem transfervrij op te pikken. In de buurt van de grote stad Bologna mag hij zich rustig verder ontwikkelen.

Waarschijnlijk kiest Bonfanti ervoor om minstens een halfjaar bij Modena te blijven, aangezien hij pas net onder contract is komen te staan bij Canarini. Voor iets meer dan een half miljoen euro zal de club bereid zijn hem te laten gaan, wederom een prima bedrag voor een speler met veel potentie. Met name zijn mentale attributen zijn al goed op orde voor een spits van negentien jaar oud.

Ilias Koutsoupias

Met de volgende speler moet je nog iets meer geduld hebben vooraleer je hem kunt aantrekken. De reden daarvan, onthullen we zo. Koutsoupias is een geboren Griek en werd al op vroege leeftijd opgepikt door Serie B-club Entella. Via een huurconstructie – niet geheel ongebruikelijk in Italië – ging hij vervolgens voor twee seizoenen naar Bologna, dat speelde in de Serie A. Hij heeft zich ongetwijfeld goed kunnen ontwikkelen, maar debuten deed hij niet. Afgelopen seizoen keerde hij terug bij Virtus Entella en langs de Golf van Tigullo speelde hij een aardig seizoen.

Dit seizoen wordt de centrale middenvelder verhuurd aan Ternano Calcio. De twintigjarige speler maakt een vastberaden indruk en we zullen hem in FM ongetwijfeld op een hoger niveau terug gaan zien, mits hij zich verder weet te ontwikkelen. Aan het einde van het seizoen zal je ongeveer een miljoen euro neer moeten leggen om zijn contract, dat dan nog één jaar doorloopt, af te kopen.

Alessandro Carosso

De laatste verborgen parel is voor ons Alessandro Carosso, een negentienjarige linkerverdediger die dit seizoen namens Vibonese in de Serie C speelt. Rossoblu huurt hem dit jaar van niveaugenoot Pro Vercelli. Bij die club kwam hij in vier seizoenen tot achttien competitieoptredens en met name afgelopen jaar moest hij het doen met een plek op de bank. Bij zijn tijdelijke onderkomen mag hij laten zien dat hij nog niet afgeschreven moet worden.

De Italiaans is een redelijk complete speler die niet zou misstaan in de Serie B. Het is te hopen dat hij bij Vibonese zichzelf verder ontwikkelt, zodat je over een jaar voor ongeveer €300.000,- een talentvolle verdediger kunt toevoegen aan je eigen team.

Ken je nog enkele spelers die niet in dit lijstje zouden misstaan? Laat het ons weten in het spelers-subboard van ons forum!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen