FM19 Clubgids: Valencia

Home Football Manager 2019 Clubs FM19 Clubgids: Valencia

Auteur

Datum

Categorie

Valencia CF is een club die in potentie een aanval kan wagen op de top drie in Spanje: Real Madrid, FC Barcelona en Atletico Madrid.  De club heeft een rijke historie, een nieuw stadion om naar uit te kijken en een geweldige jeugd academie. Kun jij hun eerste Champions League winnen in Football Manager 2019?

Valencia clubhistorie

De Spaanse club Valencia CF werd opgericht in 1919 and geldt na Real Madrid en FC Barcelona als meest succesvolle en aangemoedigde club van het land. De club heeft 6 titels in LaLiga gewonnen en vierde ook diverse Europese successen, waaronder 3 Europa Leagues en 2 Europese Supercups.

Hun sterkste en meest befaamde periode in het moderne voetbal kwam aan het begin van de 21e eeuw. Toen gold Valencia misschien wel als beste club van Spanje en wist het twee landstitels te vieren. Het haalde ook twee keer de Champions League finale, die beide verloren zouden gaan tegen respectievelijk Real Madrid en Bayern München.

Door de jaren heen staat Valencia bekend om haar jeugdopleiding. De club heeft diverse spelers van wereldklasse afgeleverd die voor diverse wereldclubs hun kunsten hebben vertoond. Denk aan namen als Raul Albiol, Miguel Angulo, David Albelda, Gaizka Mendieta en David Silva. Huidige sterren die we kennen zijn Isco, Jordi Alba, Juan Bernat en Paco Alcacer.

Filosofieën

Als je een carrière begint met Valencia zal de club weinig van je vragen. Bij het eerste gesprek met je voorzitter zal hij je vertellen dat er geen filosofieën zijn waar jij je aan moet houden.

When starting your career at Valencia in Football Manager 2019, the club’s president will welcome you to the club and he will then inform you that there will be NO philosophy’s which you will be judged on during your spell at the club.

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Verwachtingen

Je speelt in 3 verschillende competities. In LaLiga wordt er van je verwacht dat je bij de top 7 eindigt en je kwalificeert voor de Europa League. Je speelt ook in de Champions League en men verwacht dat je de groepsfase overleeft. In de Copa del Rey verwacht het bestuur minimaal de kwartfinale.

Financiën

Valencia is een gezonde club in FM19 en ze hebben een balans van ongeveer €45M. Om je doelen te halen krijg je een transfer budget van ongeveer €15M. Je hebt ook een salarisbudget van €1.6M per week, maar die zit al redelijk vol. Je zult moeten verkopen als je wilt investeren in je selectie. Je scoutingsbudget is ongeveer €800k.

Valencia finances

Valencia Selectie

Je hebt 26 spelers in je elftal en hiervan zijn 5 uitgeleend aan een andere club. In totaal zijn vier spelers gehuurd van een andere club, onder andere de Belgische topschutter Michy Batshuayi. De gemiddelde leeftijd van het team is 25 en dat toont aan dat je een goede mix hebt van talenten en ervaren krachten.

Als we even een blik werpen op de feitjes van FM19, dan kunnen we zien dat Valencia één van de langste selecties heeft in LaLiga en ook één van de jongste teams. Je hebt één onderdeel waar Valencia in uitblinkt en dat zijn het aantal jeugdinterlands. Dit toont aan dat de club enorm veel talent in haar bezit heeft.

Valencia squad

Best players and Talents

Rodrigo

Rodrigo FM19

Jose Gaya

Jose Gaya FM19

Dani Parejo

Dani Parejo FM19

Goncalo Guedes

Goncalo Guedes FM19

Carlos Soler

Carlos Soler FM19

Ferran Torres

Ferran Torres FM19

[td_smart_list_end]

Tactiek

We hebben gekozen voor een 4-2-4 tactiek omdat we vinden dat dit het beste past bij dit team. Je hebt namelijk een aantal goede spitsen tot je beschikking dat het zonde is om er maar eentje op te stellen. Als je tegen een betere tegenstander speelt kun je de 4-2-4 nog altijd omzetten in een 4-4-2 met minder aanvallende vleugelspitsen.

Defensie

In het doel kiezen we voor Neto. De 28-jarige Brazilian is een degelijke doelman voor dit niveau, maar geen wereldtopper. Hij is wel de beste keeper in je selectie. Op rechts zetten we Daniel Wass, die zeer aanvallend is en de hele flank kan bestrijken. Op links hebben we Jose Gaya, die nog altijd de potentie heeft om de beste linksback in Football Manager te zijn. Centraal kiezen we voor één groot talent Mouctar Diakhaby en naast hem voor een ervaren rot met Ezequiel Garay.

Middenveld

Met dit team zul je vooral de bal in je bezit hebben en dan is het lekker om centraal op je middenveld twee echte voetballers te hebben. Dani Parejo is je aanvoerder en ook direct je beste spelmaker. Je kunt hem als diepliggende spelmaker of vooruitgeschoven spelmaker gebruiken. Naast hem staat Carlos Soler. Jong en gretig en in staat om de aanval te ondersteunen. Hij is ideaal om de ruimte achter je twee spitsen te bespelen.

Op de flanken hebben we de Portugese international Goncalo Guedes. Hij is pas 21 jaar maar geldt wel al als één van de betere linksbuitens in het spel. Op rechts kiezen we voor onze verrassing: Ferran Torres. Nog niet de wereldtopper en misschien zelfs niet goed genoeg voor LaLiga. Maar deze 18-jarige vuurpijl leert snel en kan uitgroeien tot een rechtsbuiten van wereldklasse.

Spitsen

In de voorhoede hebben we de Belg Michy Batshuayi. Hij is sterk, kopsterk en een goede afmaker. Hij is de ideale targetman of bliksem afleider. Naast hem staat namelijk je sterspeler: Rodrigo. Een hele snelle afmaker die perfect om een grote sterke spits heen kan spelen. Je hebt ook nog Santi Mina, maar hij is juist meer een speler voor een systeem met 1 spits. Hij is wel talentvol, dus houd hem in de gaten.

Valencia Tactics

Toch liever met een andere club FM19 spelen? Bekijk het overzicht met al onze clubgidsen!

Koop FM21

Bestel Football Manager 2021 en ontvang tot wel 15% korting!

Laatste Artikelen

Het karakter van een speler

Het karakter van een speler heeft op veel verschillende factoren invloed. In deze gids leggen we je uit waar je op moet letten bij het karakter van een speler.

MU Update 2021 – V21.3

De MU Update voor FM2021 is uit!

Hoe speel jij FM: Nummerke10

In de serie 'Hoe speel jij FM?' vragen we om de week aan een forumlid om een aantal vragen en stellingen te beantwoorden. Ditmaal is Nummerke10 aan de beurt.