Unai Simón

181

Unai Simón wordt gezien als één van de grootste Spaanse keeperstalenten. De 190 cm lange doelman hoopt komend seizoen een plekje onder de lat te krijgen bij Athletic Bilbao en de kans dat hij die krijgt is vrij groot. Als hij zich goed weet te ontwikkelen kan hij in de toekomst één van de betere keepers in de wereld worden. 

Spelerspaspoort

Naam: Unai Simón
Nationaliteit: Spanje
Leeftijd: 21 (11/06/1997)
Lengte: 190 cm
Gewicht: 89 kg
Voet: Rechts
Club: Athletic Bilbao
Contract: 30/06/2023
Positie: Doelman
Waarde: €4.2M
Kosten in 2018:
Salaris p/w: €18,5k

Transfer informatie

Unai Simón is geen goedkope optie. Voor de talentvolle doelman moet je aan zijn gelimiteerde afkoopsom van dertig miljoen euro voldoen om hem over te nemen. Europese topclubs zouden daarom Simón kunnen ophalen, maar ben je manager van een subtopper dan wordt het een lastig verhaal.

Sterke punten
– Balvastheid
– Hoge ballen
– Reflexen
– Positie kiezen
– Behendigheid
Zwakke punten
– Eerste balcontact
– Passing
– Uitwerpen
– Kalmte

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Unai Simón – 2018

Unai Simón is één van de grootste Spaanse keeperstalenten. Komend seizoen zal hij moeten vechten voor een plekje onder de lat. Als hij zich goed weet te ontwikkelen is de kans groot dat hij dat plekje ook gaat krijgen.

Unai Simón – 2028

Inmiddels zitten we in 2028 en zien we dat Simón zich wel goed ontwikkeld heeft, maar dat hij nog steeds bij Athletic onder contract staat en nul interlands achter zijn naam heeft. Een mooie stap naar een topclub heeft de doelman nooit gemaakt, en ergens is dat ook wel weer mooi. Simón geldt als een Athletic Bilbao-legende en zal zijn status de komende seizoenen alleen nog maar versterken. Wie weet zit er een interlanddebuut dan ook nog wel in.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update