Uitdaging van de week: Toronto’s perfecte 2017

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: Toronto's perfecte 2017

Auteur

Datum

Categorie

2017 zal rondom Toronto de boeken ingaan als het meest succesvolle jaar in de voetbalgeschiedenis. De plaatselijke FC, die uitkomt in de Amerikaanse MLS, won in de Verenigde Staten de treble: eerste in de Eastern Conference, de MLS Supporters’ Shield en de MLS Cup. Dat was nog niet alles, want de Canadian Championship – een toernooi waar de grootste clubs uit Canada aan meedoen – werd eveneens toegevoegd aan het palmares. Kortom, een perfect jaar en hoogst bijzonder. Ter vergelijking: de US-treble is nog nooit door een andere club gerealiseerd.

De uitdaging

Slechts met een beperkt aantal teams is de evenaring van Toronto’s perfecte jaar mogelijk. In totaal spelen er namelijk drie Canadese club in het hoogste Amerikaans competitieverband. Naast Toronto zijn dat FC Montreal en Vancouver Whitecaps. Die andere twee hebben bovendien nog nooit een prijs gewonnen in Amerika. Voor deze uitdaging maakt het overigens niet uit welke van de drie mogelijke teams je pakt; de doelstelling blijft hetzelfde: win met een Canadese club in één seizoen de MLS treble en de Canadian Championship.

De competities

Al jaren in de MLS in FM een van de competities waar je je echt in vast moet bijten. Disignated Players, Young Desginated Players, rosters, Generation Adidas, Senior Minimum Salary, In- en Off-Budget, Drafts, Re-Entry Draft, Expansion Draft. Kortom, er valt heel veel te ontdekken als je hier nog niet vaak actief bent geweest in FM. Onze tip: geniet van alle eigenaardigheden en kom er spelenderwijs achter. Uiteindelijk gaat het er voor deze challenge om dat je de eigen Conference wint. Wil je de Supporters’ Shield winnen, dan is het de bedoeling dat je de meeste punten verzamelt van alle teams die actief zijn in de MLS; zie het als een totaalranglijst van de Western en Eastern Conference. De MLS Cup win je via de play-offs die je na de reguliere competitie betreedt. Afhankelijk van de Conference waarin je team speelt, kennen de play-offs drie of vier rondes.

Dan nog de Canadian Championship. Die is een stuk overzichtelijker. Een knock-outtoernooi met dertien deelnemende teams. Eerst wordt er een kwalificatieronde (zie afbeelding) gespeeld tussen tien teams, waarna er vijf aansluiten bij drie reeds tot de kwartfinale toegelaten teams. Het gehele speelschema wordt direct geloot, dus je kunt bij aanvang al zien welk team je mogelijk gaat treffen in de finale.

image.thumb.png.c81cc09756847bb59ddd334983847f95.png

Puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginner, gevorderde en expert.

10 punten: je rondt een jaar af met een Canadese ploeg en wint maximaal twee prijzen.
25 punten: je rondt een jaar af met een Canadese ploeg en wint drie prijzen.
50 punten: je wint met een Canadese ploeg de MLS treble en de Canadian Championship.

Bonus: 25 punten als je in het daaropvolgende jaar het kunstje herhaalt én de CONCACAF Champions League wint.

Welke club uit Canada bezorg jij een droomjaar? Deel het in het Uitdagingen & Challenges-forum!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen