Uitdaging van de week: Shamrock Rovers

HomeFootball Manager 2021Uitdaging van de week: Shamrock Rovers

Auteur

Datum

Categorie

We tellen langzaam af naar de release van FM22, dat begin november op de markt komt. In de huidige editie zijn veel uitdagingen afgerond, prijzenkasten gevuld en is voetbalhistorie geschreven. Hoe vermaken wij ons de laatste weken met FM2021? Wekelijks delen we een nieuwe uitdaging met jullie!

De uitdaging

De groepsfase van de Champions League is afgelopen week weer gestart, met voor het eerst in de historie een deelnemende club uit Moldavië: Sheriff Tiraspol. De Oost-Europese competitie is helaas niet speelbaar in de reguliere database van FM, maar er zijn gelukkig wel andere competities die nog geen afgevaardigde hebben gehad in de groepsronde van het miljoenenbal. Ierland bijvoorbeeld. Dit brengt ons tot de volgende, lastige uitdaging: kwalificeer je met Shamrock Rovers voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

De club

Het uit Dublin afkomstige Shamrock Rovers is de recordhouder in de SSE Airtricity League. Sinds 1922 wordt deze competitie jaarlijks georganiseerd en in totaal ging de titel achttien keer naar The Hoops. Even leek het erop dan Dundalk de nieuwe recordhouder zou worden met vijf titels in zes seizoenen, maar het afgelopen jaar wisten de Rovers weer op de eerste plaats te eindigen, wat de club een ticket opleverde in de eerste voorronde van de Champions League.

image.thumb.png.6906c931f2feeb5de039502d0bfc54ac.png

In Football Manager

De uitdaging lijkt een heel pittige, tot het moment waarop je je realiseert dat de Ierse competitie wordt georganiseerd over een heel kalenderjaar. Met andere woorden: een game begint in januari 2021, terwijl de eerste CL-wedstrijden voor de landskampioen pas in juli 2021 op het programma staan. Kortom, je hebt bijna een half jaar de tijd om het team naar je hand te zetten. Je krijgt een transferbudget van €72.000,-. Niet een bedrag waardoor je van je stoel valt, maar in deze regionen is het een potje waar je wel degelijk iets mee kunt wanneer je enige creativiteit tentoonstelt.

image.thumb.png.2ad1e98526ff8c6e4e3150389d6b6646.png

Een mogelijke CL-loting, middenin het lopende seizoen van Ierland.

Beste speler en grootste talent

Logischerwijs ga je geen topvoetballers treffen. Daarentegen staat er wel een team met veel spelers die aan elkaar gewaagd zijn. Wanneer je speelt met de laatste MU Data Update, vind je in Graham Burke de beste speler van de selectie. De aanvallende middenvelder speelde in de jeugd bij Aston Villa, kende een goed seizoen bij Notts County en speelde uiteindelijk vier verdienstelijke seizoenen voor Shamrock Rovers. Twee keer deed hij dat op uitleenbasis als speler van Preston North End. In 2021 bewandelt de tweevoudig Iers international nogmaals deze route.

Als grootste talent benoemen we Neil Farrugia, een 21-jarige Ier die de gehele linkerflank kan bestrijken en zelfs als rechtsbuiten zou kunnen worden opgesteld. Gezien zijn leeftijd, zijn talent en zijn transferwaarde van €350.000,- biedt dit talent je zelfs de mogelijk om transferbudget te genereren. De keerzijde van die medaille is echter wel dat je direct een van de betere spelers kwijtraakt.

Tot slot

Ga je de uitdaging aan en lukt het je om Ierse voetbalgeschiedenis te schrijven? Deel het vooral op ons forum!

Overige uitdagingen

Irak

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen