Uitdaging van de week: satellietsucces

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: satellietsucces

Auteur

Datum

Categorie

Samenwerkingsverbanden zijn een populair middel om extra geld te generen, gratis huurspelers jouw kant op te laten komen of je scoutingsgebied kosteloos te vergroten. Andersom, en dan hebben we het over dochterclubs, maken we maar al te graag gebruik van ploegen uit lagere divisies om onze eigen talenten wedstrijdervaring op te laten doen. Elke keer wanneer je een speler naar je satellietclub stuurt, hoop je dat hij een bijdrage gaat leveren aan het succes van die club. Daar kan gerust een uitdaging aan verbonden worden.

De uitdaging

Tijdens deze challenge, waarvan de duur onbekend is – je kunt binnen een jaar klaar zijn, maar het kan ook meerdere seizoenen duren – en die je kunt uitvoeren tijdens een al lopende game, is het de bedoeling dat je met je eigen club een samenwerkingsverband aangaat (of gebruikmaakt van een al bestaand samenwerkingsverband) met een club uit een lagere divisie. Hoeveel divisies lager de partnerclub actief is, maakt niet uit. Het ultieme doel is dat de satellietclub een nationale of internationale prijs wint.

image.thumb.png.008087e7d3b8d2bcb8b347932b0cecd9.png

Om rekening mee te houden

Er zijn verschillende type satellietclubs, waarvan een type gefocust is op het uitlenen van spelers van je eigen team. Belangrijk is dus het bestuur voor een dergelijk samenwerkingsverband te benaderen, aangezien het uitlenen van spelers een must is. Denk vervolgens ook aan de volgende punten:

  • Houd er rekening mee dat dochterclubs in eigen land soms met de beperking komen dat deze niet in dezelfde competitie mogen uitkomen, dus de samenwerking kan worden stopgezet na promotie van een dochterclub.
  • Kijk goed naar de transfer- en selectieregels om te kijken hoe strikt competities zijn in het aantrekken (huren) en opstellen van spelers. Tien buitenlandse spelers verhuren aan een club waar er maar vier mogen worden opgesteld is niet handig.
  • Als het bestuur met een voorstel komt voor een satellietclub (affiliate), houd er dan rekening mee dat dit clubs kunnen zijn uit competities die je geselecteerd hebt en niet. Wil je het succes van je samenwerkingspartner volgen, dan zal die in een speelbare competitie actief moeten zijn.
  • Veel (top)clubs hebben al één of meerdere satellietclubs; maak hier gerust gebruik van.
  • Cruciaal is dat spelers van de moederclub naar de satellietclub toe willen. Het verschil in reputatie moet daarom niet te groot zijn. Je grootste toptalent gaat niet zomaar drie divisies lager voetballen. Het draait immers allemaal om reputatie.

De puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginner, gevorderde en expert.

10 punten: je satellietclub promoveert (met minstens één van jouw eigen spelers als basisspeler) naar een hoger niveau.
25 punten: je satellietclub kwalificeert zich (met minstens één van jouw eigen spelers als basisspeler) voor Europees voetbal.
50 punten: je satellietclub wint een nationale prijs (beker of hoogste competitie) of een internationale prijs. Uiteraard speelt ook hier minstens één van jouw spelers in de basis.

Welke club help jij aan extra successen? Deel het in het Uitdagingen & Challenges-forum!

 

 

 

 

Koop FM23

Koop Football Manager 2023 via MU en start direct met spelen!

Pre-order FM23

Krijg BETA toegang, steun MU en betaal 30% minder dan via Steam

Laatste Artikelen