Uitdaging van de week: O Genki desu ka?

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: O Genki desu ka?

Auteur

Datum

Categorie

Ofwel: hoe gaat het met je? We zijn ontzettend benieuwd hoe het met je FM-carrière gaat. Is het al gelukt uitdagingen af te ronden, of ben je met een fenomenale zegetocht over de hele wereld bezig? In onze nieuwste uitdaging gaan we naar Japan; een competitie die dankzij het keiharde werk van veel FM-updaters zeer goed speelbaar is geworden. Om het land speelbaar te krijgen, zal je een aantal downloads moeten toevoegen bij je editor bestanden. Hoe dat moet, leggen we uiteraard ook uit.

De uitdaging

Bij het ontdekken van nieuwe competities en nieuwe landen moet het spelplezier vooropstaan. Althans, dat vinden wij. We hopen dan ook van harte dat steeds meer FM’ers een carrière in Japan gaan starten. Wil je echter in de punten vallen voor onze hall of fame, dan moet er wel iets gewonnen worden. We houden het ‘simpel’: word landskampioen met een Japanse voetbalclub. De moeilijkheidsgraad – en dus het aantal punten – wordt bepaald op basis van het competitieniveau waarop je start met de door jou zelf gekozen club.

De competities

De download met Japanse competitie die via de FMU Update bemachtigd kan worden (daarover later meer) is zeer, maar dan ook zeer uitgebreid. Van de J1-League tot de high-schoolcompetities. We houden het bij deze bespreking bij de eerste drie niveaus: J1 t/m J3. Dit zijn competities waaraan achttien teams deelnemen die een dubbele competitie spelen. Alleen om degradatie en promotie worden play-offs gespeeld, maar dan nooit tussen de teams die bovenaan of onderaan zijn geëindigd. Met andere woorden: wie kampioen wordt, is zeker van promotie en wie onderaan bungelt aan het einde, weet zeker dat hij het daaropvolgende jaar een niveau lager acteert.

Een reis naar Japan levert je in FM een hereniging op met spelers die tijdelijk uit het spel waren verdwenen. SI heeft namelijk geen licentieafspraken met de Japanse voetbalbond en daarom ontbreken in de standaard database namen als Andrès Iniesta, Thomas Vermaelen, Bojan Krkic (allen Vissel Kobe), Jordy Buijs (Kyoto Mantis) en Tarik Elyounnoussi (Shonan Bellmare). Om een beeld te geven van de ploegen die je nog meer tegenkomst op het hoogste niveau volgt hier een ranglijst:

image.thumb.png.628477d4da7be9db9e15df3c97890f08.png

Downloaden van de benodigde bestanden

Om Japan speelbaar te kunnen maken, heb je de meest recente FMI Update nodig. Let op: naast die update, moet je ook nog de aparte database voor Japan downloaden. Overigens red je het ook met alleen de laatstgenoemde download, maar dan mis je weer de andere wijzigingen en de transfers in de voetbalwereld die niet in standaard FM-database zijn doorgevoerd. Informatie over de downloads vind je hier. Daarnaast is het aan te raden om ervoor te zorgen dat ook het nationale elftal van Japan speelbaar is, want het zou zonde zijn als je je eigen spelers niet terug kunt zien bij de nationale trots. Hoe je dat fixt, lees je hier.

Puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginner, gevorderde en expert.

10 punten: je wordt landskampioen met een club uit de J1-League
25 punten: je wordt landskampioen met een club uit de J2-League
50 punten: je wordt landskampioen met een club uit de J3-League

Welk team neem jij onder je hoede in het land van de rijzende zon? Deel het in het Uitdagingen & Challenges-forum!

Andere Football Manager 2022 uitdagingen

Nederland, tien jaar later
Factchecking de FMU Podcast
Krachttoer
Inval in Engeland
De Anti-challenge

Koop FM23

Ontvang tot wel 30% korting via MU en start direct met spelen!

Koop FM23

Ontvang tot 30% korting en steun Managers United

Laatste Artikelen