Uitdaging van de week: Nederland, tien jaar later

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: Nederland, tien jaar later

Auteur

Datum

Categorie

Eén van de interessante zaken van Football Manager is het kijken in de toekomst. Niet alleen gaan we met onze eigen clubs een succesvolle toekomst tegemoet, ook kunnen we kijken hoe het voetbal in andere competities en bij andere verenigingen verloopt. Pakt Barcelona ooit nog een Champions League-titel, zien we het Nederlands Elftal terug in de WK-finale of lukt het Leicester om het sprookje van weleer te herhalen? In deze challenge houden we het in eigen land en kijken we welke teams wel een zetje in de juiste richting kunnen gebruiken.

De uitdaging

Voor deze challenge hebben we een savegame aangemaakt die tien jaar heeft gesimuleerd, zonder dat we een manager hebben aangemaakt die invloed kon uitoefenen op het spel. Kortom, de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie hebben we de vrije loop gelaten en nu kijken we hoe iedereen ervoor staat, gebaseerd op de prestaties over tien jaar. Dit brengt ons tot de volgende uitdaging: help een club naar de landstitel. Oké, dat klinkt eenvoudig als je voor de beste club kiest, maar dat zit er nou net even niet in. Hieronder lichten we verder toe met welke clubs punten gescoord kunnen worden.

De stand van zaken

Voor elke eindpositie per seizoen hebben we clubs punten gegeven. De kampioen van de Eredivisie ontving één punt, de hekkensluiter achttien punten. In de KKD hanteerden we dezelfde werkwijze, al startten we daar met 21 punten voor de hoogst geklasseerde club. Dit resulteerde in een lijst waarin de traditionele top 3 van Nederland fier bovenaan staat: Ajax (12 punten), PSV (19 punten) en Feyenoord (32 punten). Het team dan onderaan bungelt – even los van de amateurteams die tussendoor promoveerden en degradeerden – is FC Dordrecht. Verder zien we enkele opvallende namen hoog in de lijst staan, waaronder Heracles (8e) en TOP Oss (16e). Om een beeld te geven: de Eredivisie ziet er aan het einde van het seizoen 2030-2031 als volgt uit.

image.thumb.png.4732cdf75318b0f4aecc7531aae2c4af.png

De rangschikking over tien jaar is bepalend voor het aantal punten dat je met deze challenge kunt verdienen. Er zijn daarom drie poules gemaakt met clubs; elke poule staat gelijk aan een x-aantal punten. Om er enige uitdaging in te houden, is de top 5 over tien jaar uitgesloten van deelname. Het gaat dan om Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en FC Utrecht. Voor de rest hanteren we de volgende indeling:

Poule 1: Vitesse, Groningen, Heracles, Fortuna, Heerenveen, Willem II, PEC Zwolle
Poule 2: De Graafschap, TOP Oss, Twente, ADO, Go Ahead, RKC, VVV, Sparta, Cambuur
Poule 3: Emmen, NEC, NAC, Roda, Telstar, Almere, Excelsior, Eindhoven, Helmond, MVV, Volendam, Den Bosch, Rijnsburgse Boys

Puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginner, gevorderde en expert.

10 punten: je wordt kampioen met een club uit poule 1.
25 punten: je wordt kampioen met een club uit poule 2.
50 punten: je wordt kampioen met een club uit poule 3.

Let op: voor deze uitdaging moet je een bijgevoegde game downloaden. Dat is mogelijk via deze link.

Welk team leid jij ‘tien jaar later’ naar de titel? Deel het in het Uitdagingen & Challenges-forum!

Andere Football Manager 2022 uitdagingen

Factchecking de FMU Podcast
Krachttoer
Inval in Engeland
De Anti-challenge
In het spoor van Pfannenstiel

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen