Uitdaging van de week: met Suriname naar Qatar

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: met Suriname naar Qatar

Auteur

Datum

Categorie

Vanuit Nederland waren vorig jaar veel ogen gericht op de prestaties van het Surinaams voetbalelftal. Bekende spelers als Ryan Donk, Kelvin Leerdam en Warner Hahn hadden inmiddels besloten om voor Natio uit te komen, nadat Suriname gebruik ging maken van het zogeheten sportpaspoort. De droom om het Wereldkampioenschap 2022 te bereiken werd alsmaar groter en de aandacht vanuit Nederland groeide zienderogen. Het liep uit in een desillusie: Canada bleek in de eerste groepsronde duidelijk een maatje te sterk en voor het elftal van toenmalig bondscoach Dean Gorré zat het avontuur er alweer op. Bestaat er in Football Manager nog een kans om kwalificatie te bewerkstelligen? Ja, absoluut!

De uitdaging

Wie een game aanmaakt en start in december 2020 of het vroege voorjaar van 2021, start op het moment dat de Noord-Amerikaanse kwalificatiereeks nog moet beginnen. De Surinamers zijn niet uitgeschakeld; alle kansen zijn nog aanwezig. Hoe je dit doet, lees je verderop in dit artikel. De uitdaging spreekt ondertussen voor zich: kwalificeer je met Suriname voor het WK voetbal van 2022 in Qatar.

De kwalificatiereeks

De huidige selectie van Suriname kent veel bekende namen. Veel spelers verdienen namelijk hun brood in Europa, veelal ook bij Nederlandse clubs. Wat te denken van Groningen-speler Dankerlui, Almere-verdediger Roman Leeuwin of Ajacied Sean Klaiber? Ook in andere Europese competities zien we bekende, Surinaamse spelers. Shaquille Pinas speelt ondertussen bij Ludogorets Razgrad en Sheraldo Becker speelt verdienstelijk bij Union Berlin. Dat zij en nog meer jongens onlangs ervoor kozen om voor Natio uit te komen, leverde een flinke boost op qua aandacht voor de internationale prestaties van het land.

image.png.f00ccb4da38d27cb9eeb4f1b056e5e40.png

De weg naar het WK is echter nog lang. Er wordt gestart in de eerste kwalificatieronde, waarin de nummer 136 van de wereld (in FM) het opneemt tegen minstens één land met een hogere plaats op de wereldranglijst. Alleen de winnaar van deze groepsronde stoot door naar de tweede ronde. Hierin volgt een dubbele confrontatie met een van de andere groepswinnaars uit de eerste ronde. Ter illustratie: in real life won Canada de groep met Suriname, waarna de Noord-Amerikanen in de tweede ronde een tweeluik speelden tegen Haïti (0-1; 0-3). De winnaar van die play-off – Canada in het gegeven voorbeeld – komt terecht in de derde kwalificatieronde, waar ook de reeds geplaatste landen instromen: Amerika, Mexico, Costa Rica, Jamaica en Honduras. De beste drie landen van deze ronde kwalificeren zich voor het WK; de nummer 4 speelt nog een intercontinentale play-off.

Al met al is het voor Suriname een lange weg om het WK te bereiken: veel wedstrijden en onherroepelijk tegenstanders van een op papier hoger niveau. Lukt het jou om de WK-droom werkelijkheid te laten worden?

Hoe speel ik de kwalificatiereeks vanaf het begin?

De eerste wedstrijd van de Suriboys staat gepland op 24 maart 2021. Dat betekent dat je een game moet beginnen die al voor die datum aanvangt. Dit lukt niet wanneer je de meeste Europese competities start, maar gelukkig zijn er ook competities waarvan de startdatum nog in 2020 of in begin 2021 ligt. Een bekend voorbeeld is Maleisië: de keuze voor het vroege voorseizoen betekent dat je eerste speeldag op 21 december 2020 is: meer dan genoeg tijd om je voor te bereiden op de eerste wedstrijd.

image.png.876ac14e9a1e860b174e2fd745187978.png

Vergeet niet om alle Surinaamse spelers in te laden bij het aanmaken van een game. Dit doe je door rechts in je beeldscherm bij aantal spelers te kiezen voor geavanceerd als databasegrootte. Hier zoek je onder landen Suriname op en vink je spelers met nationaliteit aan.

image.thumb.png.07e7de38f502b52b7e3d2cd86d23af46.png

Tot slot is het aan te bevelen om ook de Nederlandse competitie mee te nemen in je game. De kans op newgens met een dubbele nationaliteit is hier aannemelijk. Wie weet komt dit goed van pas wanneer je het Surinaamse avontuur voort blijft stuwen tot WK’s die nog veel veder in de toekomst liggen.

Puntentelling

Nieuw ons forum is de puntentelling in de uitdagingen-en-challengesomgeving. Kijk ook vooral eens welke grotere uitdagingen er nog meer beschikbaar zijn en hoeveel punten je daar als user kunt scoren! Voor de uitdaging van de week kun je telkens 10, 25 of 50 punten verdienen. Hieronder zal toegelicht worden hoe je aan deze punten komt:

10 punten (beginner): behaal met Suriname de laatste kwalificatieronde van de Noord-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks.
25 punten (gevorderd): kwalificeer je met Suriname voor het WK voetbal 2022 in Qatar.
50 (expert): overleef met Suriname op het WK voetbal 2022 in Qatar de eerste ronde.

Ben je klaar om met deze interessante uitdaging aan de slag te gaan? Succes, en deel vooral je voortgang en eindresultaat!

Andere Football Manager 2022 uitdagingen

Op jacht naar de eerste ster
De armste club van FM
De vloek van Guttmann
Bètablokken met Newcastle

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen