Uitdaging van de week: krachttoer

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: krachttoer

Auteur

Datum

Categorie

We gaan de FM-motoren deze week starten en flink laten loeien, want het is weer tijd voor een nieuwe uitdaging van de week. Het zal er niet zomaar eentje zijn. Nee, het is een uitdaging die je de kracht van Oost-Europa laat zien, maar je verrassend genoeg ook meeneemt naar de andere kant van de oceaan. Het is een uitdaging die je over meerdere games kunt spreiden: minstens één en maximaal acht. Wat gaan we doen? We gaan een rondje langs de Dinamo’s maken!

De uitdaging

We kennen allemaal wel de dynamo van een fiets; dat apparaatje dat ervoor zorgt dat je lamp gaat branden wanneer het wieltje langs je fietswiel rolt: energie door beweging. De oude Sovjet-Unie geloofde heilig in dit principe en besloot het sportsysteem te vernoemen naar dit van oorsprong Griekse woord. Tegenwoordig zien we dat nog terug in clubnamen als Dinamo Moskou en Dinamo Kiev, maar ook in landen van buiten de Sovjet-Unie is de term nog altijd aanwezig. De uitdaging luidt als volgt: win de titel of de nationale beker met de Dinamo-teams uit Football Manager. Dit hoeft zoals in de inleiding aangegeven niet in één game te gebeuren.

De clubs

Bij onze challenges gaan we zoveel mogelijk uit van de reeds speelbare competities in de standaard FM-database. Dit betekent dat we hier geen beschrijving gaan geven van Dinamo Tbilisi of pak ‘m beet Dinamo Dushambe. Voel je echter vrij om met een andere Dinamo (of Dynamo) aan de slag te gaan en in te wisselen met een van de clubs uit het volgende rijtje:

Dinamo Kiev (Oekraïne)

Met zestien titels in de Favbet Liga zijn de hoofdstedelingen nog altijd de meest succesvolle club van het land, al hijgt Shakhtar al een tijd lang in hun nek. De selectie wordt gezien als een van de sterkste van Oekraïne, dus een titel winnen met deze Dinamo zal niet de lastigste opgave moeten zijn.

Dinamo Moskou (Rusland)

Het stikt in Moskou van de voetbalclubs en dan kan het niet uitblijven dat er een Dinamo actief is. Hoewel Dinamo Moskou qua naam een grote club is, won men nog nooit de Premjer Liga en dateert de enige bekerwinst alweer van 1995. De hoogste tijd om de Moskovieten een nieuwe prijs te bezorgen, want kwaliteit herbergt de selectie voldoende.

Dinamo Zagreb (Kroatië)

GNK Dinamo, beter bekend als Dinamo Zagreb is een van de grootste namen uit Kroatië. Sinds 1993 werd al 22 keer de Prva Liga gewonnen en daarvoor ook al negen keer de competitie van Joegoslavië. In een verder verleden, 1967 om precies te zijn, werd zelfs de Europacup aan het palmares toegevoegd. Je vindt ook hier een zeer sterke selectie die overloopt van talent, dus ook hier mag een nieuwe prijs niet lang uitblijven.

Dinamo Boekarest (Roemenië)

Al 48 keer eindigde dit team bij de eerste drie van de Casa Liga I, waarvan achttien keer als eerste. Ook de nationale beker ging al twaalf keer naar Dinamo Boekarest. Toch dateert de laatste prijs alweer van 2012, want de afgelopen tien jaar hebben Steaua en CFR Cluj de macht gegrepen in Roemenië. Desondanks blijft ook deze Dinamo een groot team met voldoende kwaliteit om mee te doen om het zilverwerk.

Dinamo Minsk (Belarus / Wit-Rusland)

Wie zegt Belarusbank Vysejsaja Liha, zegt gelijk BATE Borisov, de Belarussische veelvraat van het afgelopen decennium. Toch werden de eerste vijf titels gewonnen door Dinamo Minsk, de ploeg die in 2018 voor het laatst bij de beste drie eindigde. Wie lukt het om voor het eerst sinds 2004 of het eerst sinds 2019 weer een competitie of beker te winnen met deze Dinamo-ploeg?

Dinamo Brest (Belarus / Wit-Rusland)

De verrassing was groot toen Brest in 2019 de Vysejsaja Liha won. Nog nooit had de club meegestreden om het kampioenschap en plotseling was het onverslaanbaar geachte BATE verslagen. Dinamo Brest is een vereniging waar met gelooft in talent en daar de tijd en ruimte voor vrij wil maken. Dit resulteerde in de jaren daarvoor in drie bekeroverwinningen. De potentie is er dus om ook hier Dinamo-goud te pakken.

Dynamo Dresden (Duitsand)

Laten we eerlijk zijn, de naam Dinamo of Dynamo heeft een communistische zweem om zich heen. Het is dus niet verwonderlijk dat in het voormalige Oost-Duitsland een club speelt met deze toevoeging in de naam. We zijn nu direct aanbeland bij het eerste (en laatste) Dynamo dat niet op het hoogste niveau speelt. Het elftal uit Dresden is momenteel actief in de 2. Bundesliga en heeft nog een flinke weg te gaan voordat de 1. Bundesliga gewonnen wordt. Of weet je te stunten met een eindzege in de beker?

Houston Dynamo (Amerika)

Spreken we net over communisme, staan we plotseling in Amerika. Laat Truman het maar niet horen. Hoe komen ze in Houston aan deze naam? Nou, dat is vrij eenvoudig. Houston 1836 viel niet zo lekker in verband met een bloedige revolutie in Texas in hetzelfde jaartal, en Dynamo erachter bekte wel lekker. Hoe dan ook, Houston won twee keer de MLS Cup en doet ook dit jaar weer mee in het commerciële festijn. Het grote voordeel van de MLS is dat iedereen van iedereen kan winnen, dus een titel moet hier mogelijk zijn. Het enige nadeel is dat hier altijd knock-outfases aan verbonden zijn, dus ongeluk zit in een klein hoekje.

Puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginner, gevorderde en expert.

10 punten: win met één Dinamo een nationale titel of beker.
25 punten: win met drie Dinamo’s een nationale titel of beker.
50 punten: win met zes Dinamo’s een nationale titel of beker.

Tot slot vermelden we nogmaals dat het niet noodzakelijk is de titels binnen één game te winnen. Start gerust per Dinamo een nieuwe game op.

Hoeveel energie steek jij in deze challenge? Deel het in het Uitdagingen & Challenges-forum!

Andere Football Manager 2022 uitdagingen

Inval in Engeland
De Anti-challenge
In het spoor van Pfannenstiel
De Poképlayerchallenge
De EGKS-Challenge

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen