Uitdaging van de week: Irak

HomeFootball Manager 2021Uitdaging van de week: Irak

Auteur

Datum

Categorie

Nog minder dan twee maanden en dan staat de kersverse editie van FM op ons te wachten. Veel uitdagingen zijn al afgerond, prijzenkasten zijn gevuld en voetbalhistorie is door velen geschreven. Hoe vermaken wij ons met FM2021 tot het 9 november is? Wekelijks delen we een nieuwe uitdaging met jullie!

De uitdaging

Neem de stoel van Dick Advocaat over en kwalificeer je met Irak voor het WK in Qatar. Speel vervolgens uiteraard het WK en probeer zo ver mogelijk te komen.

Het land

Slechts één absolute hoofdprijs staat er in de trofeeënkast van de Iraakse voetbalbond: de AFC Asian Cup van 2007. In de historie werd eenmaal deelgenomen aan het WK. Dat gebeurde in 1986, het jaar waarin Mexico de gastheer was. In groep B verloor Irak alle drie de wedstrijden (0-1 tegen Paraguay, 1-2 tegen België en 0-1 tegen Mexico).

In de kwalificatiefase voor het WK van 2022 staat Irak ondertussen in de laatste ronde. Met het aanstellen van Dick Advocaat hoopt de bond het laatste puzzelstukje te hebben gevonden in je jacht op een nieuw WK-ticket. De start is echter nog niet veelbelovend. Zuid-Korea werd in eigen land nog verdienstelijk op 0-0 gehouden, maar in de tweede wedstrijd was buurland Iran met 3-0 veel te sterk. Lukt het de Nederlandse coach het om het tij te keren?

image.thumb.png.ab9d0b529650907d380188ddf177db84.png

In Football Manager

Bij aanvang van een game in FM staat Irak op plek 68 van de FIFA wereldranglijst, omlijst door Albanië en Slovenië. Aartsrivaal Iran is momenteel met een 35e plaats nog ver uit zicht. De poule-indeling die FM genereert, wijkt af van de daadwerkelijke groepen in de AFC-kwalificatiereeks. In het spel neemt Irak het namelijk op tegen Australië, Jordanië, Oman, Saoedi-Arabië en Zuid-Korea. Het zijn niet de minste tegenstanders – fervent spelers hebben ongetwijfeld ontdekt dat zelfs Jordanië in de toekomst regelmatig het WK haalt. De eerste twee teams plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, terwijl de nummer 3 het moet opnemen tegen de nummer 3 uit de andere groep. De winnaar van dat play-offduel speelt vervolgens een intercontinentale finalewedstrijd met een WK-plek als inzet. Uit welk continent dat land komt, wordt pas later duidelijk.

image.png.e0dd948e8c0164729965e7076fb1a865.png

Beste speler en grootste talent

De selectie van Irak kenmerkt zich niet door wereldvoetballers. Toch ga je een aantal prima spelers ontmoeten die je kunnen helpen om de droom van de voetballiefhebbers te verwezenlijken. De beste speler is op dit moment Ali Adnan, een voetballer die de gehele linkerflank kan bestrijken. In Europa kennen we hem van zijn tijd bij Rizespor, Udinese en Atalanta. Na twee seizoenen in de MLS voor de Vancouver Whitecaps te hebben gespeeld, zit 26-jarige linkspoot momenteel zonder club.

Als grootste talent kunnen we Mohanad Ali noemen, de 20-jarige aanvaller van Qatar SC, die doorbrak bij Police Club uit zijn eigen land en voor 1,7 miljoen euro vertrok naar Al-Duhail in Qatar. Na enkele omzwervingen speelt hij nu in Griekenland. Als meervoudig international zal hij sowieso bijdragen dankzij zijn ervaring. Daarnaast is hij de speler die de doelpunten moet gaan maken de komende jaren.

Tot slot

Wanneer je een game aanmaakt, is het aan te raden om alle spelers met de Iraakse nationaliteit toe te voegen. Dat doe je via ‘aangepaste confguratie –> database –> landen’. Ga je de uitdaging aan en kun je de doelen behalen die Dick Advocaat mee heeft gekregen? Deel het vooral op ons forum!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen