Uitdaging van de week: inval in Engeland

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: inval in Engeland

Auteur

Datum

Categorie

Een bekende term binnen de FM-wereld is de Nationalist Challenge; een game waarin je met het door jou gekozen team alleen nog maar spelers aantrekt en opstelt die de nationaliteit hebben van het land waaruit de club afkomstig is. Het doel is om uiteindelijk het beste team ter wereld te worden. Deze gegevens hebben ons geïnspireerd om een iets mildere versie op stellen, gesitueerd in het Engelse competitiesysteem. We gaan naar Wales, maar dan wel in Engeland. Wie gaat er mee?

De uitdaging

Chelsea, Arsenal, Nottingham Forest, Preston North End. Zomaar een aantal clubs dat kampioen van Engeland is geworden. Hun overeenkomst? Ze zijn allemaal gevestigd binnen de Engelse landsgrenzen. Wist je dat er echter ook elftallen zijn die hun wedstrijden in Wales spelen, maar dat veelal tegen tegenstanders uit het grote buurland doen? Welke dat zijn, lichten we zo toe, want eerst volgt de uitdaging: win de Engelse Premier League met een team uit Wales, waarmee je alleen maar Welshe spelers aantrekt.

De clubs

Uitgaande van de standaard FM-database zijn er vier clubs uit het gebied dat rond het jaar 0 met name werd bewoond door Keltische stammen. De namen van die clubs zijn gelukkig eenvoudiger uit te spreken dan de befaamde Welshe plaats Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (bonuspunt voor wie dit vloeiend weet uit te spreken; inzendingen in het topic van deze challenge). Het gaat namelijk om Cardiff City, Swansea City, Newport County en Wrexham. Heb je zelf een uitgebreidere versie van de Engelse voetbalpiramide gedownload via Steam, dan kun je Merthyr Town meenemen in het lijstje.

Ten eerste Cardiff City, afkomstig uit de hoofdstad van Wales. The Bluebirds kenden ongeveer honderd jaar geleden hun meest succesvolle periode met eindzeges in de FA Cup en de Community Shield, en een tweede plaats in de Football League, de voorloper van de Premier League. Tot een eindzege in de competitie is het tot op heden nooit gekomen. In het eerste elftal vinden we op dit moment zes spelers uit Wales terug, van wie Kieffer Moore de bekendste is. In de jeugdelftallen spelen echter vooral Welshmen. Cardiff speelt in de Sky Bet Championship; de weg naar de Premier League hoeft dus niet lang te zijn.

Dan Swansea City, naast Cardiff de enige club die ooit op het hoogste niveau van Engeland speelde. Tegenwoordig vinden we The Swans terug in de Sky Bet Championship, nadat er tussen 2011 en 2018 non-stop in de Premier League werd gevoetbald. In het eerste elftal zien we drie Welshmen terug die allen worden gezien als grote talenten. Meer spelers van dezelfde nationaliteit ga je ook hier tegenkomen in de jeugdelftallen.

Door met Newport County uit het zuiden van Wales. Sinds 1920 werken The Exiles hun wedstrijden af in Engeland. In tegenstelling tot Cardiff en Swansea hebben zij dat echter altijd op de lagere niveaus gedaan. De vijfde plek in de Sky Bet League Two van afgelopen seizoen was zelfs de beste klassering ooit. Wil je met deze club kampioen worden, dan heb je dus een wat langere weg te gaan en is de kans groot dat je veel scoutingswerk moet gaan verrichten naar nieuwe spelers uit Wales, want in het eerste elftal tellen we er slechts drie met deze nationaliteit.

Tot slot Wrexham AFC. Daarmee zijn we direct aanbeland bij het laagst speelbare team uit Wales. The Red Dragons spelen hun wedstrijden namelijk in de Vanarama National League, het vijfde niveau van de Engelse voetbalpiramide. Overigens speelde Wrexham in de jaren ’90 nog op het tweede niveau. In 1976 bereikte de club zelfs de kwartfinale van de Europacup II, waarvoor via de Welsh Cup kwalificatie wed afgedwongen. Zowel in het eerste als het jeugdelftal zien we bijzonder weinig spelers uit Wales – een echte uitdaging!

image.thumb.png.93ea79fd0e50da5b5decf94502f32043.png

De erelijst van Wrexham. Komt hier ooit een bijzondere Premier Leaguetitel bij?

Puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginner, gevorderde en expert.

10 punten: win de Premier League met Cardiff of Swansea.
25 punten: win de Premier League met Newport County.
50 punten: win de Premier League met Wrexham (of met Merthyr)

Voor elke game geldt dat je alleen spelers uit Wales mag aantrekken. Het is niet nodig om bij aanvang alle andere nationaliteiten te verkopen; maak vooral gebruik van het reeds aanwezige materiaal.

Welke club kies jij voor deze vorm van de nationalist challenge? Deel het in het Uitdagingen & Challenges-forum!

Andere Football Manager 2022 uitdagingen

De Anti-challenge
In het spoor van Pfannenstiel
De Poképlayerchallenge
De EGKS-Challenge
Met Suriname naar Qatar

Koop FM23

Ontvang tot wel 30% korting via MU en start direct met spelen!

Koop FM23

Ontvang tot 30% korting en steun Managers United

Laatste Artikelen