Uitdaging van de week: in het spoor van Pfannenstiel

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: in het spoor van Pfannenstiel

Auteur

Datum

Categorie

Je hebt voetballers die hun hele carrière bij één club doorbrengen, zoals Francesco Totti, een Romanista in hart en nieren. Andere voetballers hebben er een sport van gemaakt om zoveel mogelijk clubs, landen of continenten aan te doen tijdens hun loopbaan. De Duitser Lutz Pfannenstiel is er daar één van. Als doelman was hij actief voor maar liefst 25 clubs, verdeeld over alle werelddelen. Als zijn verhaal geen inspiratiebron voor een challenge is, dan weten wij het ook niet meer.

De uitdaging

We gebruiken de reis van Pfannenstiel als de ultieme voltooiing van deze challenge, maar dat betekent niet dat het ook de enige manier is om zijn avontuur te eren. Daarom zijn we tot de volgende formulering gekomen: voltooi als manager de reis van een voetballer met minstens drie clubs achter zijn naam en pak bij elke club minstens één prijs. Het is voor het afronden van de challenge niet van belang of je pas naar een club verhuist wanneer er een vacature vrijkomt, of dat je na het afronden van één club simpelweg met een nieuwe manager (in dezelfde game) start met de volgende club.

Competities buiten de FM-database

Wie de Duitse held wil volgen, zal dienstverbanden aan moeten gaan in de Duitse amateurdivisie en het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland gaan pakken. Ook Namibië en Malta zijn landen waar Pfannenstiel actief is geweest en die niet in de standaard database van Football Manager zijn opgenomen. Wanneer je dus een speler kiest wiens reis je wil volgen, kijk dan eerst of je eventueel extra competitiedatabases moet zoeken in de Steam Workshop. Kom je hier niet uit, stel dan gerust je vraag in onze helpdesk.

image.thumb.png.c1da487f383635ca59cbb07e290802b4.pngDe eerste stap van de reis: amateurclub 1. FC Bad Kötzting, uitkomend in de Landesliga Beieren-Midden

Puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginnergevorderde en expert. In het geval van deze challenge heeft het puntenaantal te maken met de lengte van je reis.

10 punten: voltooi de reis van een voetballer met drie clubs
25 punten: voltooi de reis van een voetballer met vier tot tien clubs.
50 punten: voltooi de reis van een voetballer met elf clubs of meer.

Bonuspunten: voltooi de reis van Lutz Pfannenstiel (clubs die niet meer bestaan vervang je door een club op een gelijksoortig niveau in het zelfde land). Het afronden hiervan levert je 50 punten extra op.

Welke spelers ga jij als manager volgen en hoe verloopt jouw wereldreis? Deel het in het Uitdagingen & Challenges-forum!

Andere Football Manager 2022 uitdagingen

de Poképlayerchallenge
De EGKS-Challenge
Met Suriname naar Qatar
Op jacht naar de eerste ster
De armste club van FM

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen