Uitdaging van de week: het onmogelijke record

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: het onmogelijke record

Auteur

Datum

Categorie

Op het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan was niet alleen het Nederlands elftal een opvallende afwezige. Ook de manschappen uit Australië moesten dit toernooi aan zich voorbij laten gaan, nadat zij in de intercontinentale play-off werden uitgeschakeld door Uruguay. Toegegeven, the Socceroos ontbraken wel vaker, maar juist in de kwalificatiereeks richting dit WK, baarden zij opzien door de hoogste score ooit neer te zetten in een WK-kwalificatiewedstrijd. Amerikaans Samoa ging met maar liefst 31-0 over de knie.

De uitdaging

Is het een record dat nooit meer verbeterd gaat worden? We weten het niet. Lastig zal het wel zijn, want Australië heeft geruime tijd geleden al afscheid genomen van de OFC (de Oceanische voetbalbond), om te genieten van meer tegenstand in Azië. Tegenwoordig is Nieuw-Zeeland de grote naam in het Oceanisch voetbal. The All Whites hebben hun eigen record op 13-0 staan – Fiji moest er in 1981 aan geloven. Dit brengt ons tot een onmogelijke uitdaging: breek met Nieuw-Zeeland het record van Australië.

Het land

Snelle quizvraag: hoe vaak deed Nieuw-Zeeland mee aan het WK voetbal? Antwoord: twee keer. In 1982 was het land present in Spanje, waar alle drie de groepswedstrijden werden verloren. In Zuid-Afrika (2010) waren ze er ook bij. Daar werd een opvallende statistiek behaald: Nieuw-Zeeland was het enige team dat tijdens dat WK geen enkele wedstrijd verloor. Zowel tegen Italië, Slowakije als Paraguay werd gelijkgespeeld. Die drie punten waren niet genoeg om de volgende ronde te halen.

Sinds Australië in 2006 de OFC verliet, waren de Nieuw-Zeelanders dus alleenheerser. Althans, dat zou je denken. Tot ieders verbazing werd in 2012 de OFC Nations Cup niet gewonnen, nadat Nieuw-Caledonië in de halve finale met 2-0 te sterk was. Een weetje voor de liefhebber: eindwinnaar Tahiti was het eerste land na Australië en Nieuw-Zeeland dat dit toernooi op zijn naam mocht schrijven.

Op dit moment staat Nieuw-Zeeland op plaats 101 van de FIFA wereldranglijst, waarmee het het hoogst genoteerde land uit Oceanië is. Tonga, een van de mogelijke tegenstanders in een kwalificatiereek, staat op plaats 199. De grote man van The All Whites is uiteraard Chris Wood, als spits inmiddels jaren actief in de Premier League namens Burnley. Daarnaast herbergt de selectie met oud-PEC’er en huidig PSV’er Ryan Thomas een andere bekende naam. In het doel staat een jonge, talentvolle speler: Almere City-keeper Michael Woud.

Goed om te weten

De WK-kwalificatie in Oceanië verloopt tegenwoordig anders dan ten tijde van de monsterzege van Australië. De OFC Nations Cup wordt ingezet als een soort voorronde voor de WK-kwalificatie. De zes beste teams gaan door naar het vervolg van de cyclus, waar twee groepen van drie landen gevormd worden. Je mag het record dus ook tijdens de OFC Nations Cup proberen aan te scherpen.

Puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginner, gevorderde en expert.

10 punten: je wint met minstens tien doelpunten verschil.
25 punten: je wint met twintig door je eigen team gemaakte doelpunten.
50 punten: je verbreekt het record (31-0) van Australië.

Wat wordt jouw topscore? Deel het in het Uitdagingen & Challenges-forum!

 

Koop FM23

Ontvang tot wel 30% korting via MU en start direct met spelen!

Koop FM23

Ontvang tot 30% korting en steun Managers United

Laatste Artikelen