Uitdaging van de week: geef Iran hét record terug

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: geef Iran hét record terug

Auteur

Datum

Categorie

Onze uitdagingen brengen je met enige regelmaat naar verre oorden. Iran is een volgende bestemming die aan die lijst kan worden toegevoegd. Het heeft alles te maken met een record dan de Iraniërs op 1 september 2021 kwijtraakten. Alhoewel, het was één speler in het specifiek die niet meer bovenaan een lijst prijkte: Ali Daei, jarenlang de topscorer aller tijden in het interlandvoetbal. Inmiddels is de ex-speler van onder meer Hertha BSC en Bayern München ingehaald door Cristiano Ronaldo. De Portugees heeft in het jaar dat volgde de uitdaging overigens nog wat aanscherpt, maar daarover later meer.

De uitdaging

149 duels voor Iran, 109 goals. Dat zijn de indrukwekkende statistieken van Ali Daei. Daarmee staat hij op de tweede plaats wat betreft de meeste interlandgoals aller tijden. Achter hem vinden we de eveneens gestopte Mokhtar Dahari uit Maleisië (89 goals in 142 wedstrijden). Bovenaan prijkt dus de naam van Ronaldo, die er ondertussen 189 wedstrijden op heeft zitten voor Portugal en daarin 117 keer het net wist te vinden. In deze uitdaging breek je met een Iraanse speler het record van Cristiano Ronaldo.

Het land

Sinds de oprichting van de Iraanse bond in 1920 hebben vijf keer tijdens een WK in actie gezien. Het zesde optreden komt eraan, want ook voor het WK van 2022 in Qater wisten de Iraniërs zich te kwalificeren. Daarmee zijn ze voor de derde keer op rij actief op het mondiale eindtoernooi. Verder dan de groepsfase kwam Team Melli echter nog nooit.

De selectie van Iran herbergt enkele bekende namen, waaronder die van Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord), Mehdi Taremi (Porto) en Sardar Azmoun (Bayer Leverkusen). Laatstgenoemde is momenteel de topscoorder uit de selectie met 37 goals achter zijn naam. Aangezien hij in-game 26 jaar oud is, is het de vraag of hij nog in de buurt van het record gaat komen. Daarvoor zal toch een jongere speler nodig zijn. Gelukkig is die er in de vorm van Allahyar Sayyadmanesh. De tiener van Hull City heeft reeds zijn interlanddebuut gemaakt en wist ook al te scoren voor zijn land. Met een nog compleet voetballeven voor zich, is hij een kanshebber om jou deze uitdaging te laten voltooien.

image.thumb.png.0bb054f7a07d43ecb450e240ab339ef3.png

Tips en regels

Wanneer je de game start, maakt niet uit. Je zou deze challenge zelfs in een lopende game kunnen aanvangen door te proberen om manager van Iran te worden. Wil je vanaf het begin van de game spelen, dan valt het aan te raden om een game te starten in de competitie van Maleisië of Singapore. Niet omdat daar veel Iraniërs rondlopen, maar omdat je game dan eind december 2020 start en je net een paar extra interland kunt spelen dan wanneer je ergens in juni 2021 je game begint.

Alle doelpunten tijdens interlands tellen, of het nou tegen Brazilië is of tegen de nationale trots van Guam. Tegen dat laatste land boekte Iran trouwens ooit zijn grootste zege ooit: 14-0. De kans is groot dat je tijdens kwalificatiewedstrijden Guam of een land van soortgelijke voetbalkwaliteit treft, want een kwalificatiereeks voor een eindtoernooi duurt lang in Azië. Zo speelde Iran voor de kwalificaties voor het WK22 eerst in een groep met Libanon, de Filippijnen, Guam en Hongkong. Prijsschieten voor gevorderden, zou je zeggen. Wat dat betreft hoef je niet eens continu oefeninterlands in te plannen tegen de schlemielen der aarde, mocht dat je strategie worden.

Tot slot een tip om over alle (potentiële) internationals van Iran te beschikken. Bij het aanmaken van een game heb je de keuze om bij de grootte van de database te kiezen voor een aangepaste databasegrootte. Kies er daar vervolgens voor om alle spelers met de Iraanse nationaliteit in te laden.

Puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginner, gevorderde en expert.

10 punten: je brengt een Iraans international tot 75 interlanddoelpunten.
25 punten: je brengt een Iraans international tot 100 interlanddoelpunten.
50 punten: je breekt met een Iraans international het doelpuntenrecord van Cristiano Ronaldo.

Bonus: per doelpunt dat je speler uitloopt op het record van Ronaldo, ontvang je één extra punt.

Koop FM23

Koop Football Manager 2023 via MU en start direct met spelen!

Pre-order FM23

Krijg BETA toegang, steun MU en betaal 30% minder dan via Steam

Laatste Artikelen