Uitdaging van de week: Freddy Adu’s eerherstel

HomeFootball Manager 2021Uitdaging van de week: Freddy Adu’s eerherstel

Auteur

Datum

Categorie

We tellen langzaam af naar de release van FM22, dat begin november op de markt komt. In de huidige editie zijn veel uitdagingen afgerond, prijzenkasten gevuld en is voetbalhistorie geschreven. Hoe vermaken wij ons de laatste weken met FM2021? Wekelijks delen we een nieuwe uitdaging met jullie!

De uitdaging

Ooit wachtte de hele voetbalwereld op de definitieve doorbraak van Freddy Adu, het inmiddels gevallen wonderkind dat zeventien interlands voor de Verenigde Staten speelde. Wie op dit moment, zonder hulp, al zijn voormalige clubs weet op te noemen, verdient een eervolle vermelding bij elke voetbalquiz. De vele doelpunten die werden voorspeld, zijn nooit gemaakt. Nu is hij 31 en clubloos. Tijd voor een laatste kans. Eén seizoen schitteren om alle frustraties kwijt te raken. Op naar Singapore! De uitdaging: haal Freddy Adu naar de Singaporese S-League en zorg dat hij de Most Valuable Player (MVP) van het jaar wordt. Ter verduidelijking: via goals of assists is hij de speler die het vaakst bij een doelpunt betrokken is.

De speler

Ondertussen behoeft zijn naam geen introductie meer. Op veertienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor DC United en de wereld lag aan zijn voeten, zeker toen hij op zijn zestiende mocht invallen bij het nationale elftal. De hooggespannen verwachtingen werden echter nooit waargemaakt. Via Real Salt Lake kwam Adu bij Benfica in Europa terecht, waar hij vier keer met een onbevredigend resultaat werd uitgeleend. Omzwervingen via Brazilië, Servië, Finland en Amerika leverden eveneens weinig succes op en in 2021 werd zijn contract bij het Zweedse Österlen FF, dat nota bene uitkwam op het derde niveau. De reden: Adu maakte een alles behalve fitte indruk.

Ook zelf ziet ‘de nieuwe Pelé’ in dat het niet gelopen is zoals hij had gewenst. Zo gaf hij onlangs aan dat het een grote fout was van hem om op uitleenbasis te vertrekken bij Benfica, juist op het moment dat hij naar eigen zeggen beter was dan Angel di Maria.

image.thumb.png.cc4857c59a71b8d749d3e45e4d852d30.png

In Football Manager

De makers van FM schatten Adu nog altijd in als een technisch begaafde speler Op mentaal en fysiek gebied is hij daarentegen geen voorloper: weinig inzet, geen leiderstype en bij vlagen ongeconcentreerd. Zo nu en dan kan hij nog leunen op zijn snelheid en behendigheid, wat van hem nog een prima ‘momentenvoetballer’ kan maken – minutenlang onzichtbaar, maar dankzij één of twee geniale ingevingen de speler die na de wedstrijd toegezongen wordt. Veeleisend is Adu overigens niet. We probeerden hem naar Lion City Sailors te halen. Voor een salaris van €3.800,- per maand en een rol als ‘reserve in geval van nood’ was binnen twee dagen de handtekening al gezet.

image.thumb.png.5c1cd4a60d725becc5f15ee6545e3e45.png

Tot slot

Ga je deze uitdaging aan en gun je het wonderkind van weleer een topseizoen? Deel het vooral op ons forum!

Overige uitdagingen

Shamrock Rovers
Irak

Koop FM23

Ontvang tot wel 30% korting via MU en start direct met spelen!

Koop FM23

Ontvang tot 30% korting en steun Managers United

Laatste Artikelen