Uitdaging van de week: FM geeft je vleugels

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: FM geeft je vleugels

Auteur

Datum

Categorie

In de klassieke argumentatieleer worden meer dan honderd stijlfiguren onderscheiden. Een daarvan is de allusie: een toespeling of verwijzing naar een bekende persoon, gebeurtenis, tekst of instantie. De voorwaarde voor het inzetten een allusie is dat het bij de toehoorders bekend moet zijn naar welke zaak er wordt verwezen. Nu verwachten we dat de titel van deze challenge wel een belletje doet rinkelen. Goed, er is voldoende taalkundig en retorisch gezwetst! We gaan iets doen met het Red Bull-imperium.

De uitdaging

In de originele database van Football Manager is het mogelijk om met drie verschillende clubs aan de slag te gaan die allemaal aangesloten zijn bij het voetbalimperium van Red Bull: New York, Leipzig en Salzburg. Er is momenteel nog een vierde team in de wereld met de naam van het beroemde energiedrankjesconcern: Red Bull Brasil (of Bragantino*). Voor dit team mag je uiteraard ook kiezen. We beperken ons in deze bespreking tot de eerstgenoemde drie RB’s: win in één game de landstitel met New York, Leipzig en Salzburg.

De clubs

Aangezien Duitse clubs niet de naam van een sponsor mogen dragen, kennen we de benaming RB Leipzig, waarbij de twee letters staan voor RasenBallsport, maar iedere voetbalvolger weet wel beter waarvoor de R en de B prominent in de clubnaam staan. De in 2009 opgerichte vereniging startte op het vijfde niveau van Duitsland (de Oberliga), maar wist zich dankzij miljoeneninjecties in no-time op te werken naar de Bundesliga. In het debuutseizoen (2016-2017) werd direct de tweede plaats gegrepen, een kunstje dat een paar jaar later nog werd herhaald. Ondertussen lijkt Leipzig zelfs niet meer weg te denken uit het Europese voetbal. Het landskampioenschap is echter nog niet gewonnen, daarvoor zal eerst veelvraat Bayern München van de troon moeten worden gestoten.

Eén land naar het zuiden treffen we Red Bull Salzburg, voorheen bekend als Austria Salzburg. Onder die laatste naam werden in de jaren ’90 al de nodige prijzen gewonnen, maar nadat de rode stieren in 2005 hun intrede deden, ging het pas echt los in het midden van Oostenrijk. Ondertussen is de landstitel als sinds 2014 in het bezit van de Salzburgers. Ook in Europa is de club ondertussen een naam om rekening mee te houden; enkele topclubs beten zich al stuk op de formatie uit het Alpenland.

image.png.f34eadc8f2286b78e67714cac54df76d.png

Genoeg landstitel in de korte historie van RB Salzburg

Aan de andere kant van de oceaan zien we de New York Red Bulls. In 1995 ontstond deze club als New York/New Jersey MetroStars, een typisch klinkende Amerikaanse sportnaam. De MetroStars kregen het niet voor elkaar een prijs te winnen, ondanks de hooggespannen verwachtingen. Daar kwam verandering in toen een specifieke, Oostenrijkse sponsor zich aandiende. Red Bull kocht de MetroStart in 2006, veranderde de naam, clubkleuren en het logo. Vervolgens werd gebouwd aan een elftal dat de MLS moest gaan winnen. Dat is tot op heden niet gelukt. Wie dat afgelopen jaar wel lukte, was stadsgenoot New York City FC…

Al met al wachten twee van drie RB’s nog op het eerste landskampioenschap. Een mooi gegeven om een challenge mee te starten!

Puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginner, gevorderde en expert.

10 punten: speel in één game met drie RB’s, maar win slechts één titel.
25 punten: speel gespreid over drie games drie RB’s en win in elke game de titel.
50 punten: win in één game de landstitel met drie RB’s.

Met welk team stap jij als eerste de arena in? Deel het in het Uitdagingen & Challenges-forum!

 

*Bij de publicatie van dit artikel vermeldden we ten onrechte dat Red Bull Bragantino niet speelbaar is in FM. 

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen