Uitdaging van de week: factchecking de FMU Podcast

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: factchecking de FMU Podcast

Auteur

Datum

Categorie

We laten ons op allerlei manieren inspireren om tot verrassende en soms uitdagende challenges te komen. De afgelopen week werden we op scherp gesteld door een uitspraak in de FMU Podcast (#21: wat heeft Azië ons eigenlijk te bieden?). Hierin werd een duidelijke uitspraak gedaan over het clubvoetbal in Hongkong en hoe makkelijk het is om daar een topscoorder aan te trekken. Of dat daadwerkelijk zo is, zijn wij uiteraard benieuwd naar, dus hoe kunnen we dit beter factchecken dan er een challenge op los te laten?

De uitdaging

Toegegeven: onderzoekstechnisch is een challenge een waardeloos instrument om een uitspraak te staven, maar het gaat om het idee. De uitdaging is gebaseerd op de volgende passage:

“Overigens is Hongkong een competitie in FM, daar moet je gewoon niet aan beginnen. Daar ligt het niveau zo godsgruwelijk laag: als je daar een speler koopt met 14 pace (snelheid) en acceleration (versnelling)… Die wordt gewoon topscoorder van de competitie. Niet omdat hij zo goed is, maar omdat hij zoveel sneller is dan alle anderen. Of je koopt een spits van boven de 1,90 meter en je ziet de doelpunten binnenstromen.”

Dit leidt tot de volgende uitdaging: trek met een ploeg uit Hongkong maximaal één speler aan (geen andere transfers!) die voldoet aan een van de twee gestelde criteria (of de twee eigenschappen of del lengte) en maak van die speler de topscoorder van de competitie.

De competitie

De BOC Life Hong Kong Premier League kent seizoenen waar je in principe doorheen vliegt. De competitie bestaat uit acht teams die het in een dubbele speelronde tegen elkaar opnemen. Na veertien wedstrijden wordt vervolgens een eerste schifting gemaakt: de nummers 1 t/m 4 gaan naar de kampioensgroep en de andere teams worden in de degradatiegroep geplaatst. In die groepen wordt een enkele competitie afgewerkt, wat betekent dat je na in totaal zeventien wedstrijden weer klaar bent. Wel kent het land nog twee bekercompetities, te weten de Senior Challenge Shield en de FA Cup, dus tussendoor moet je ook af en toe nog een wedstrijd spelen.

De Premier League kent een lange geschiedenis. Al in 1909 werd hier voor het eerst een team tot kampioen gekroond: het niet meer bestaande Buffs. In de loop der jaren groeide South China uit tot de meest succesvolle ploeg in Hongkong met maar liefst veertig landstitels, tien FA Cups en dertig Community Shields. Tegenwoordig zien we dit team terug in de First Division en heeft er een wisseling van de wacht plaatsgevonden. Sinds 2010 is de titel namelijk acht keer naar Kitchee gegaan, waar de dertigvoudig Montenegrijns international Dejan Damjanovic op veertigjarige leeftijd laat zien het voetballen nog niet verleerd te zijn. In veertien competitieoptredens kwam hij vorig seizoen tot zeventien treffers.

Puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginner, gevorderde en expert.

10 punten: je rondt het seizoen af, maar de door jou gekozen speler wordt geen topscoorder.
25 punten: je rondt het seizoen af en de door jou gekozen speler wordt topscoorder.
50 punten: je rondt het seizoen af, de door jou gekozen speler wordt topscoorder en je wint minstens twee binnenlandse prijzen.

Let op: voor deze uitdaging geldt dat je slechts één speler mag aantrekken. Het is dus bijvoorbeeld niet de bedoeling nog eens twee vleugelflitsers aan te trekken als je een boomlange spits naar de club hebt gehaald.

Met welke speler bewijs jij het (on)gelijk van de FMU Podcast? Deel het in het Uitdagingen & Challenges-forum!

Andere Football Manager 2022 uitdagingen

Krachttoer
Inval in Engeland
De Anti-challenge
In het spoor van Pfannenstiel
De Poképlayerchallenge

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen