Uitdaging van de week: Defoe’s final trick

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: Defoe’s final trick

Auteur

Datum

Categorie

‘Jermain Defoe zet na 22 jaar per direct een punt achter zijn carrière als profvoetballer.’ Dit werd afgelopen week op diverse websites in binnen- en buitenland vermeld – ja, de precieze zin stond uiteraard op een binnenlandse website. De 57-voudig international speelde in 1999 al zijn eerste profwedstrijd en vindt het nu dus welletjes geweest. In Football Manager was hij een geliefde spits, mede vanwege zijn snelheid en scorend vermogen. Laten we het zo zeggen: het was in het eerste decennium van deze eeuw geen pretje om tegen hem te spelen. Tijd voor een eerbetoon!

De uitdaging

Vooral bij Tottenham Hotspur maakte Defoe indruk gedurende zijn lange carrière, maar dat is niet de ploeg waar hij zijn loopbaan afsluit. Dat doet hij bij Sunderland, de club waar hij rond 2015 nog drie seizoenen actief was en in die tijd tot 34 competitiedoelpunten kwam. Dit seizoen keerde hij terug. Het verhaal van Sunderland mag ondertussen bekend zijn: de tijd van de Premier League is voorlopig voorbij. Met 227 competitiegoals (in FM) op de teller, zit hij dicht bij een mooie mijlpaal. Dit leidt tot de volgende uitdaging: Help Jermain Defoe in één seizoen bij Sunderland aan zijn 250e competitietreffer.

De speler

Voor een onbekend bedrag nam West Ham United de nog jonge Jermain Defoe over van Charlton Athletic. Bij The Hammers maakte hij zijn competitiedebuut, waarna hij bij Bournemouth een jaartje mocht rijpen in de League One. Achttien doelpunt later voegde hij zich weer bij WHU en begon hij ook regelmatig te scoren in de Premier League. Na een halfjaar in de Championship – zijn club redde het in 2003 ondanks zijn doelpunten niet om te overleven op het hoogste niveau – begonnen de vele jaren bij de Spurs, tussendoor onderbroken door twee seizoenen Portsmouth.

Scoren bleef Defoe overal doen, zelfs in de MLS voor Toronto. Wie dacht dat hij zijn loopbaan uit zou laten doven in Amerika, had het mis. Nog geen jaar later keerde hij terug naar het Verenigd Koninkrijkom achtereenvolgens uit te komen voor Sunderland, Bournemouth en Rangers FC. In het lopende seizoen, wat nu blijkt ook zijn laatste seizoen, wilde hij Sunderland nog één keer helpen. Het lukte niet; er vielen geen doelpunten via Defoe en de spits beëindigde zijn actieve voetballoopbaan.

Gelukkig hebben we nog FM! Via de laatste FMI/MU Update weet je zeker dat je Jermain Defoe nog aantreft bij Sunderland en dat aan het begin van het seizoen. Daar is hij ‘slechts’ 38, en laten we eerlijk zijn, op die leeftijd is hij nog altijd een zeer goede spits, zeker voor de Sky Bet League One.

image.thumb.png.9da99b4fa2fdac04dd5c8afc15d1e2a4.png

Puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginner, gevorderde en expert.

10 punten: breng het doelpuntentotaal van Defoe tussen de 239 en 244.
25 punten: breng het doelpuntentotaal van Defoe tussen de 245 en 249.
50 punten: breng het doelpuntentotaal van Defoe op 250. Voor elk doelpunt extra ontvang je één bonuspunt.

Hoeveel doelpunten gaat Defoe nog maken als het aan jou ligt? Deel het in het Uitdagingen & Challenges-forum!

Koop FM23

Ontvang tot wel 30% korting via MU en start direct met spelen!

Koop FM23

Ontvang tot 30% korting en steun Managers United

Laatste Artikelen