Uitdaging van de week: de laatste kampioen van Bulgarije

HomeFootball Manager 2021Uitdaging van de week: de laatste kampioen van Bulgarije

Auteur

Datum

Categorie

We tellen langzaam af naar de release van FM22, dat begin november op de markt komt. In de huidige editie zijn veel uitdagingen afgerond, prijzenkasten gevuld en is voetbalhistorie geschreven. Hoe vermaken wij ons de laatste weken met FM2021? Wekelijks delen we een nieuwe uitdaging met jullie!

De uitdaging

Ludogorets Razgrad veroverde in recordtijd het Bulgaarse voetbal. In het eerste seizoen op het hoogste niveau werd direct de titel gepakt en in de negen seizoenen die volgden, werd deze niet meer afgestaan. Zal dit wellicht de snelste club ooit zijn die tien keer kampioen wist te worden in eigen land? In deze challenge richten we ons niet op de Noord-Oost-Bulgaarse stad, maar kijken we naar de laatste kampioen vóór Ludogorets: Litex Lovech. De uitdaging luidt als volgt: bezorg Litex Lovech een nieuw kampioenschap.

De club

Litex kent een bijzondere geschiedenis. Ooit, in 1921, werd de club opgericht onder de naam Hisarya Sports Club. Jarenlang bleef het een onopvallende voetbalvereniging, tot in het seizoen 1997-1998 voor het eerst het landskampioenschap werd veroverd. Opvallend genoeg was Litex een jaar eerder kampioen geworden van de Vtora Liga, het tweede niveau. Wat dat betreft was Ludogorets niet de eerste die dit kunstje flikte. In totaal won de ploeg uit Lovech vier titels, waarvan de laatste dateert uit 2011.

Daarna kwam de klad erin, met name op financieel gebied. De club werd teruggezet, licenties gingen verloren en rechten werden overgenomen door een afsplitsing van CSKA Sofia: een zeer opvallend verhaal, maar te lang om nu over uit te weiden. Litex Lovech maakte een doorstart op het derde niveau, werd daar in 2017 kampioen en speelt momenteel in de tweede divisie.

image.thumb.png.342eac0f89b13a3d6f4860d394a14952.png

In Football Manager

Uiteraard zien Litex Lovech terug in de Vtora Liga, waarin het volgens de bookmakers kans maakt op een zevende plaats op de eindrangschikking. De favoriete teams voor promotie zijn Montana, Etar en Septemvri. Het bestuur heeft een duidelijke visie. Een nieuw faillissement wil men graag voorkomen, dus zet Litex vol in op de ontwikkeling van de jeugd en het aantrekken van jonge spelers. Dit is een van de doelstellingen die je onherroepelijk meekrijgt als kersverse manager. Veel mogelijkheden op transfergebied heb je overigens ook niet: er is geen transferbudget en ook het loonpotje is al leeg. Al met al een pittige uitdaging!

image.thumb.png.cd8197b1752d8f55947c837e6fd42134.png

Beste speler en grootste talent

Litex kent een zeer smalle selectie (alsof de uitdaging nog niet groot genoeg was) en kent in een 35-jarige verdediger zijn beste speler. Plamen Nikolov was er al bij toen de club voor het laatst kampioen werd en deed daarna ervaring op bij Tom Tomsk in Rusland Sinds 2017 speelt de vijfvoudig Bulgaars international weer onafgebroken in Lovech.

Als grootste talent mag Adrian Girginov benoemd worden. De linksback doorliep de jeugdopleiding van CSKA Sofia en maakte in 2019 een transfervrije overstap naar Litex. In dat seizoen kwam hij tot welgeteld één competitieoptreden, maar dat zullen er ongetwijfeld snel meer worden.

Tot slot

Ga je deze pittige uitdaging aan en doorbreek je met Litex Lovech de hegemonie van Ludogorets? Deel het vooral op ons forum!

Overige uitdagingen

Freddy Adu
Shamrock Rovers
Irak

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen