Uitdaging van de week: de derde club van München

HomeFootball Manager 2021Uitdaging van de week: de derde club van München

Auteur

Datum

Categorie

Met elke uitdaging die we de afgelopen weken hebben gedeeld komt de (bèta)release van FM22 dichterbij. Heb jij hem al besteld en zit je te wachten tot je eindelijk met de nieuwste versie aan de slag kunt? Wij hebben opnieuw een uitdaging voor je om de tussenliggende tijd te vullen in FM21.

De uitdaging

Als het oktober is, dan denk je – excuses, dan denken wij – al snel aan één ding: het Oktoberfest in München! Bier, braadworst en als het meezit een leuk potje voetbal op tv. De voetbalvolgers uit de Zuid-Duitse stad hebben meerdere clubs om uit te kiezen en in de geschiedenis zijn er in de binnenstad tientallen kampioenschappen gevierd.

Rekordmeister Bayern München probeert dit jaar de 32e titel in de wacht te slepen en in 1966 gingen de vlaggen ook eenmaal uit voor 1860 München. Heden ten dage is er echter nog een derde club die op één van de drie hoogste voetbalniveaus van Duitsland actief is: Türkgücü München. Dat brengt ons tot de volgende uitdaging: loods Türkgücü München naar de 1. Bundesliga. Wil je er een extra uitdaging bij? Bezorg dan ook deze Münchener club het kampioenschap.

De club

De verenging, waarvan de naam rijkelijk voorzien is van umlauts, kende onder haar huidige vorm een stormachtige ontwikkeling. In 2009 fuseerden de voorgangers SV Türk Gücü München en Türkische SV 1975 München met een eerdere afsplitsing, genaamd SV Ataspor München en ging de nieuwbakken club spelen in de Bezirksliga Oberbayern-Nord; het vierde niveau van de deelstaat Beieren. In 2012 werd promotie afgedwongen naar de Landesliga Bayern Südost, waar Türkgücü na vijf seizoenen kampioen werd. Vanaf toen ging het snel. Er was één seizoen nodig om daar kampioen te worden en in het daaropvolgende ‘coronaseizoen’ stond de ploeg bij de eindafrekening bovenaan in de Regionalliga Bayern: het debuut in de landelijke voetbalpiramide was daar!

image.png.0347f45405276b28cdd1ef21d17af146.png

In Football Manager

FM21 is de eerste editie waarin je met de standaard database kunt spelen met Türkgücü München. Het afgelopen seizoen werden de rootwitten verdienstelijk dertiende in de 3. Liga, dus ook in FM22 kun je weer aan de slag met deze toch wel opvallende vereniging. De voorspellingen zien er goed uit als je een seizoen start in FM21. Sterker nog, als kersverse promovendus achten de bookmakers een zesde plaats niet uitgesloten. Ter info: de eerste twee teams promoveren rechtstreeks naar de 2. Bundesliga en de nummer 3 speelt een play-off tegen de nummer 16 van de 2. Bundesliga.

Türkgücü speelt zijn thuiswedstrijden An der Grünwalder Strasse. Die naam zal ongetwijfeld een belletje laten rinkelen, want dit is de oude, karakteristieke thuishaven van 1860 München. Mocht de club zich blijven ontwikkelen en misschien wel onder jouw hoede een vaste Bundesliga-klant worden, is een nieuw, eigen stadion geen gek idee. Verder valt op dat de voorzieningen van Türkgücü keurig op orde zijn. De trainings- en jeugdaccommodatie krijgen het predicaat ‘adequaat’ en de jeugdopleiding wordt als ‘redelijk’ beschouwd. Transferbudget krijg je daarentegen niet bij aanvang van het seizoen en qua salarishuis zit de club dicht tegen het huidige plafond aan.

image.png.e1eab356452daec98055c66143c2d168.png

Spelers om op te letten

Voordat we de spelers bespreken nog een kleine noot: deze inspiratiegids is geschreven aan de hand van de gegevens uit de laatste MU Data Update. De meest in het oog springende speler is Mërgim Mavraj, de Albanees international die meer dan honderd wedstrijden in de Bundesliga speelde. Dit aantal verzamelde hij via Bochum, Greuther Fürth, FC Köln en HSV. Sinds het seizoen 2020/2021 speelt de 34-jarige verdediger dus in München. Met zijn ervaring wordt hij gezien als de leider op het veld.

Op het middenveld zien we een van de betere talenten van Türkgücü terug: Andy Irving. De Schotse speler werd overgenomen van Hearts, waarvoor hij 25 keer in de Premiership speelde. De twintigjarige speler bezit meerdere kwaliteiten die van hem nu al een belangrijke pion maken in de as van het veld.

Tot slot

Ga je deze uitdaging aan en weet je de stad München opnieuw succesvol te maken? Deel het vooral op ons forum!

Overige uitdagingen

Barcelona’s financiële malaise
De laatste kampioen van Bulgarije
Freddy Adu’s eerherstel
Shamrock Rovers
Irak

Koop FM23

Koop Football Manager 2023 via MU en start direct met spelen!

Pre-order FM23

Krijg BETA toegang, steun MU en betaal 30% minder dan via Steam

Laatste Artikelen