Uitdaging van de week: de anti-challenge

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: de anti-challenge

Auteur

Datum

Categorie

We houden van succesverhalen. Van kleine clubs die het onmogelijke presteren, van jonge spelers die hun club eigenhandig een hoofdprijs bezorgen en van vedetten die nog één keer succesvol hun kunstje laten zien. Rondom al die verhalen kunnen we tientallen uitdagingen schrijven, maar soms kan het verfrissend werken om het eens van de volledig andere kant te bekijken. Waarom altijd een club redden of waarom altijd prijzen winnen? Is een zwaarbevochten degradatie niet net zo mooi?

De uitdaging

In deze uitdaging draait het om één ding: het laten degraderen van een topclub. Of je dan nou met Manchester City of PSG doet, omdat je een hekel hebt aan het wijze waarop die clubs aan geld zijn gekomen, of dat je dit met Ajax doet, omdat je vanwege gezonde rivaliteit een gegronde hekel aan de club hebt ontwikkeld. Degradeer met een topclub die dit seizoen in de Champions League actief is.

Tips & trics

Wie deze uitdaging tot een succesvol einde wil brengen en de volle mep punten wil incasseren, zal gericht te werk moeten gaan en ervoor moeten zorgen dat de beleidsbepalers lang genoeg vertrouwen in je houden. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

1.      Zorg dat de spelers vertrouwen in je houden. Het vertrouwen van spelers kan op meerdere manieren gewonnen worden. Het aanbieden van nieuwe, dikke contracten is er eentje van, maar vergeet niet altijd positief te blijven na weer een verloren wedstrijd. “Jammer, het was gewoon onze dag niet”, verzacht de pijn nadat er geheel tegen de verwachting in werd verloren van een veel slechtere tegenstander. Is er een probleem binnen de club, wil een speler een gesprek met je aangaan of bijvoorbeeld verkocht worden? De regel is: de speler heeft altijd gelijk. Willen ze versterkingen? Dan koop je die toch gewoon! Kortom, kom je beloftes na.

2.      Presteer goed tegen de rivalen. We komen er zo nog op terug, maar het aangaan van deze challenge betekent niet dat je elke wedstrijd moet verliezen. Richt je zorgvuldig op de duels die je voor de lieve vrede binnen de club beter goed kunt afsluiten. Kies voor een sterke tactiek met de beste spelers wanneer je een rivaal treft. Laten we eerlijk zijn: een supporter van City wint liever van United dan van West Ham. Belangrijke overwinningen zorgen voor meer steun aan jou als manager.

3.      Zorg voor Europees succes en voor andere bekersuccessen. Topclub willen uiteindelijk één ding: prijzen winnen. Soms is de drang om de Champions League te pakken groter dan de wil om de competitie te winnen (kuch, PSG, kuch). Een zwaar Europees en bekerprogramma is bovendien een goede reden om tijdens de competitiewedstrijden een B-team op te stellen. De toppers hebben rust nodig, niet?

4.      Je hoeft niet alles te verliezen. In de meeste competities kun je nog een respectabel aantal punten verzamelen en toch degraderen, meestal doordat in die competitie meer dan één team degradeert. Je hoeft dus niet per se als laatste te eindigen. Vaak zorgt een reeks betere resultaten voor meer vertrouwen. Het is daarom het overwegen waard om voor een goede start te kiezen en je later terug te laten zakken op de ranglijst. Wanneer de druk toeneemt, probeer je weer wat punten achter elkaar te pakken.

5.      Gebruik verschillende tactieken. Het klinkt logisch, en dat is het ook. Wanneer je weet dat je een tactiek hebt waarmee je makkelijk tot scoren komt en waarmee je punten pakt, zorg dan dat je die in kunt zetten op de momenten dat het nodig is. Tegelijkertijd is er ook een tactiek nodig waarbij je zeker weet dat het een zware wedstrijd gaat worden. Let wel: een tactiek met één verdediger en negen aanvallers zal je weliswaar nederlagen opleveren, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je binnen no-time ontslagen wordt. Niemand gaat het immers waarderen dat elke wedstrijd een afstraffing wordt; een 2-1 verlies is draaglijker dan 12-0.

6.      Volg zoveel mogelijk de clubvisie. Net als de spelersgroep, wil je ook het bestuur te vriend houden. Bij het tekenen van het contract wordt de visie van de club je medegedeeld. Willen ze veel aanvallend voetbal zien, speel dan ook aanvallend en zorg dat er regelmatig gescoord wordt. Zit je bij een club die verwacht dat je grote spelers naar de club haalt, dan is het eenvoudig om aan zo’n doelstelling te voldoen. Hoe meer doelstellingen uit de visie je behaalt, hoe tevredener de mannen die je salaris betalen.

Puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginner, gevorderde en expert.

10 punten: start de challenge, maar je wordt halverwege het seizoen ontslagen.
25 punten: start de challenge, maar je wordt ontslagen na degradatie.
50 punten: start de challenge en wordt niet ontslagen wanneer je met de club degradeert.

Welke club kies jij voor deze anti-challenge? Deel het in het Uitdagingen & Challenges-forum!

Andere Football Manager 2022 uitdagingen

In het spoor van Pfannenstiel
De Poképlayerchallenge
De EGKS-Challenge
Met Suriname naar Qatar
Op jacht naar de eerste ster

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen