Uitdaging van de week: Bottom at Easter; de laatste strohalm

HomeArchiefUitdaging van de week: Bottom at Easter; de laatste strohalm

Auteur

Datum

Categorie

De uitdaging

Wie dacht dat de kersteditie de kortste uitdaging van allemaal was (waaronder wij zelf), die zat er flink naast. Je gaat nu echt maar een handvol wedstrijden spelen om je punten voor de ranglijst te verzamelen. In deze uitdaging ga je aan de slag met een club die op Goede Vrijdag (15 april 2022) op een degradatieplaats staat. Dit doe je in een competitie naar keuze. Hiervoor heb je twee opties: of je maakt zelf een game aan en simuleert die tot de genoemde datum, waarna je de leiding over een club neemt, of je gebruikt de door ons gesimuleerde game. Uit die game zie je hieronder een aantal voorbeelden van teams die onderaan staan bij ingaan van het paasweekend. De uitdaging is logisch: voorkom dat de door jou gekozen club degradeert.

Eredivisie: N.E.C. Nijmegen

Nog vijf speelrondes tot het pleit in de Eredivisie beslecht wordt. De Nijmegenaren staan op zeven punten van een plek die hen rechtstreeks van degradatie behoedt. Overigens won de rodelantaarndrager in maart drie wedstrijden op rij, waardoor er nu nog een kleine kans op lijfsbehoud is. Het gat met plaats 16, dat ‘recht’ geeft op play-offwedstrijden, bedraagt momenteel vier punten. Kortom, er zal gewonnen moeten worden!

image.thumb.png.7754d0ccc791019c4ba13456c9d85d09.png

Bundesliga: SpVgg Greuther Fürth

Ook onderin de Bundesliga is het billenknijpen. Arminia Bielefeld staat op een veilige plaats, zeven punten boven Fürth, de gedoodverfde degradatiekandidaat. Kleeblatt moet in de resterende vijf wedstrijden minstens vijf punten pakken, maar waarschijnlijk meer, om directe degradatie te voorkomen. Met duels tegen Dortmund, Leverkusen en Hoffenheim in het verschiet, ligt hier een flinke uitdaging te wachten.

image.thumb.png.8592e53155201325542d111fdd32bf05.png

La Liga: Mallorca

In Spanje staan er nog zes speelrondes op de rol. In die duels zal Mallorca een kloof van acht punten moeten overbruggen om Cádiz te achterhalen, dat op een veilige zeventiende plaats staat. Eén voordeel: de eilandbewoners hebben de meeste topclubs al gehad en treffen onder andere nog Elche en Granada, twee directe concurrenten in de verhitte degradatiestrijd.

image.thumb.png.91451cd10284df5df90b008b793f7b5f.png

Spor Toto Süper Lig: Altay

Tussendoor even een competitie die we niet vaak behandelen, maar zeker niet minder interessant is. In Turkije zijn Fenerbahçe en Trabzonspor in een intense strijd verwikkeld om het kampioenschap, terwijl het uitzicht voor Altay er steeds troostelozer uit is gaan zien. De club uit Izmir heeft minimaal dertien punten nodig uit de laatste zeven wedstrijden, ervan uitgaande dat Göztepe niet meer wint. Met andere woorden: er zal nog bitter weinig verloren mogen worden door Altay.

image.thumb.png.ef00909f4710aa2eb9d6aedc466522ab.png

Premier League: Wolves

We sluiten af in Engeland, waar Manchester City fier aan kop gaat en het negatief tegenovergestelde voor Wolverhampton op kan worden getekend. Waar de hekkensluiter 22 punten heeft, kan nummer 17 Brighton pochen met maar liefst 33 punten. In de resterende zes duels moet dat gat dus overbrugd worden. Eén voordeel: de toppers worden niet meer getroffen, met uitzondering van Arsenal. Zal het de half-Portugese enclave nog lukken om te overleven in de Premier League?

image.thumb.png.98dea6f39eba6dfce2f62142f7900d07.png

Overige opties in deze game
Portugal: FC Vizela, Estrela da Amadora
Nederland: MVV
Duitsland: Erzgebirge Aue
Engeland: Derby
Italië: Venezia, Perugia
Frankrijk: Metz, Bastia

Spanje: Real Sociedad B

Puntentelling

Voor elke challenge die we vanuit ons forum aanbieden, zijn punten te verdienen. De uitdagingen die we wekelijks delen, zijn normaliter opgedeeld in de beginner, gevorderde en expert.

De genoemde onderverdeling hanteren we niet voor deze challenge. Rond je hem succesvol af, dan krijg je 25 punten.

Welke club red jij van de overgang? Deel het in het Uitdagingen & Challenges-forum!

De door ons gesimuleerde game download je hier.

Koop FM23

Ontvang tot wel 30% korting via MU en start direct met spelen!

Koop FM23

Ontvang tot 30% korting en steun Managers United

Laatste Artikelen