Uitdaging van de week: Bottom at Christmas

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: Bottom at Christmas

Auteur

Datum

Categorie

Het kalenderjaar loopt richting het einde en veel competities zijn ondertussen halverwege. Zal PEC Zwolle er nog bovenop komen in de Eredivisie, kan Greuther Fürth nog voor een verrassing zorgen in de Bundeliga en krijgt Derby County voor een Championship-wonder zorgen? Alle drie de genoemde clubs hebben één gemeenschappelijke deler: ze staan bottom at Christmas. Aangezien we na dit kerstweekende toch moeten uitbuiken van de overvloedige diners, gourmetfestijnen en feestmalen, gaan we in deze uitdaging met een noodlijdende club naar keuze aan de slag.

De uitdaging

Van alle uitdagingen tot dusver zal dit veruit de kortste zijn. Je gaat namelijk aan de slag met een club die met Kerst onderaan staat in de competitie en probeert de club veilig te spelen. Om dit te doen, heb je twee opties. Ten eerste kun je zelf een game aanmaken met een gewenste competitie, waarna je het spel simuleert tot en met 24 december 2021. Vervolgens maak je een manager aan en kies je een club die op dat moment onderaan staan. Ten tweede kun je een door ons gesimuleerde game gebruiken. Uit die game zie je hieronder een aantal voorbeelden van teams die onderaan staan tijdens kerst.

Eredivisie: RKC Waalwijk

Na achttien speelrondes in de Eredivisie heeft koploper Ajax een gat van zeven punten geslagen op nummer twee AZ. Onderin is het gat tussen degradatie en directe handhaving even groot. RKC Waalwijk verloor alle competitiewedstrijden in december, waaronder van directe concurrenten N.E.C. en Sparta. Opvallend genoeg lukte het de Waalwijkers wel om door te stoten naar de volgende ronde van de beker.

image.thumb.png.a9db4bcbabafacf81522758753394848.png

Jupiler Pro League: Seraing FC

Ook in de hoogste klasse van België is het gat bovenin groot. RC Genk moet een gat van zeven punten overbruggen om op gelijke hoogte te komen met Club Brugge. Onderin zijn de verschillen nog groter. Zo moet Seraing FC – de Belgische Bottom at Christmas maar liefst elf punten overbruggen om zich direct via de competitie veilig te spelen. Op Tweede Kerstdag staat een uitwedstrijd tegen Kortrijk op de planning. Kan de Luikse ploeg daarin een eerste stap zetten naar lijfsbehoud?

image.thumb.png.74f971f1878213439b7949107f30d113.png

Bundesliga: VfL Bochum

Het kampioenschap bij onze oosterburen lijkt al beslist. Bayern won alle zeventien wedstrijden en hoort alleen nog de echo van Dortmund, dat reeds vijftien punten achterstand heeft. In de staart van de Bundesliga is de spanning nog om te snijden. Op dit moment staat Bochum onderaan en zal de club een goede reeks neer moeten zetten om de vijftiende plek te bereiken. Het verschil met het linkerrijtje is echter ‘slechts’ twaalf punten…

image.thumb.png.c929602002f854681043dbee02a7351d.png

Sky Bet Championship: Derby County

We zouden bijna een aparte challenge aan Derby County kunnen geven. Het verhaal is ondertussen bekend: de Engelsen hebben de financiën niet op orde en zagen zich 21 minpunten toebedeeld krijgen. Nu, halverwege deze game, heeft Derby al wel een positief puntenaantal, maar moet er nog altijd een gat van twaalf punten worden goedgemaakt om ook volgend jaar op het tweede Engelse niveau actief te zijn.

image.thumb.png.7a54e83a668db13d39935ed27c7e1cd0.png

Overige opties in deze game

Spanje: Mallorca, Real Sociedad B
Duitsland: FC Heidenheim
Nederland: Telstar
Engeland: Burnley, Bolton Wanderers
Frankrijk: Clermont, USL Dunkerque, FC Sète
Italië: Venezia, Pordenone
België: Virton
Portugal: Moreirense, Académico de Viseu

Puntentelling

Nieuw ons forum is de puntentelling in de uitdagingen-en-challengesomgeving. Kijk ook vooral eens welke grotere uitdagingen er nog meer beschikbaar zijn en hoeveel punten je daar als user kunt scoren! Voor de uitdaging van de week kun je telkens 10, 25 of 50 punten verdienen. Voor deze uitdaging geldt de volgende puntentelling:

10 punten: bottom at Christmas uitspelen, maar je club helaas niet weten te redden.
25 punten: de gekozen club behoeden van degradatie.
50 punten: de gekozen club behoeden van degradatie plus één van de volgende extra’s: in het linkerrijtje eindigen, Europees voetbal bereiken, de bekerfinale halen.

Zorg jij voor een warm kerstverhaal bij de door jou gekozen club? Succes, en deel vooral je voortgang en eindresultaat!

Andere Football Manager 2022 uitdagingen

De EGKS Challenge
Met Suriname naar Qatar
Op jacht naar de eerste ster
De armste club van FM
De vloek van Guttmann

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen