Uitdaging van de week: bètablokken met Newcastle!

HomeFootball Manager 2022Uitdaging van de week: bètablokken met Newcastle!

Auteur

Datum

Categorie

We hebben een weekje radiostilte ingelast wat betreft onze uitdagingen van de week. De reden was uiteraard duidelijk: de bètarelease van Football Manager 2022, het moment waar we allemaal reikhalzend naar uit hadden gekeken! We luiden een nieuw jaargang met weinig slaap, oververhitte laptops en tactische uiteenzettingen in met een populaire club.

Hooguit fans en een aantal geïnteresseerden zouden een bètagame zijn gestart met Newcastle United. Tot dat ene moment dat heel Engeland wakker schudde: The Magpies werden overgenomen door een steenrijk Saoedisch consortium. Het leek wel bijna FM… We wachtten allemaal in spanning af wat het transferbudget van deze aankomende wereldmacht (of toch niet?) zou worden in FM22. Nu we dat weten, komen we tot de volgende uitdaging: spendeer het volledige transferbudget van Newcastle en kroon je tot kampioen van de Premier League.

De club

Als club behoeft Newcastle United geen uitgebreide introductie. Sinds mensenheugenis, om precies te zijn sinds 1893, worden de thuiswedstrijden afgewerkt in St. James Park. De meeste seizoen uit de clubgeschiedenis was men actief op het hoogste niveau, al leidde dit niet tot zeer veel prijzen. Aan het begin van de vorige eeuw werd Newcastle drie keer landskampioen en de vierde en laatste titel dateert van 1927. Ook de FA Cup is al jarenlang een onbereikbaar doel voor het zwartwitte ensemble: 1955 was het laatste succesjaar. Waren er daarna helemaal geen prijzen meer? Jawel, de Intertoto Cup van 2006, een soort vooloper van de nieuwe Conference League. Zullen de nieuwe miljoenen zorgen voor verse én grotere successen?

image.png.4a38d033919a628b7d010f84918f4bd0.png

In Football Manager 2022

Er is flink aan de geldbomen in en rondom Newcastle geschud, want bij binnenkomst heb je als manager het duizelingwekkende bedrag van bijna 234 miljoen euro te besteden, en dat nog zonder de verkopen van andere spelers waar je misschien vanaf wilt. Om mee te strijden voor het kampioenschap is dat geld waarschijnlijk ook hard nodig, want de bookmakers zien de club hooguit op een achtste plaats eindigen met de huidige selectie, waarvan Allan Saint-Maximin ongetwijfeld de beste speler is en het grootste talent wordt bespeurd bij middenvelder Joe Willock. Blijven dit de beste spelers, of zullen zij snel in de schaduw staan van de nieuwe sterren van Newcastle?

image.thumb.png.7dacd15672787158a300a7ca75bde455.png

Puntentelling

Nieuw dit jaar op ons forum is de puntentelling in de uitdagingen-en-challengesomgeving. Kijk ook vooral eens welke grotere uitdagingen er nog meer beschikbaar zijn en hoeveel punten je daar als user kunt scoren! Voor de uitdaging van de week kun je telkens 10, 25 of 50 punten verdienen. Hieronder zal toegelicht worden hoe je aan deze punten komt:

  • 10 punten (beginner): geef het volledige transferbudget* uit én eindig hoger dan de prognose (8e).
  • 25 punten (gevorderd): geef het volledige transferbudget* uit én wordt kampioen.
  • 50 punten (expert): geef het dubbele van het huidige transferbudget uit én wordt kampioen.

Per 10 miljoen aan niet-uitgegeven transferbudget wordt een minpunt in rekening gebracht.

Ben je klaar om met de miljoenen te smijten? Succes en deel vooral je voortgang en eindresultaat!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen