Uitdaging van de week: Barcelona’s financiële malaise

HomeFootball Manager 2021Uitdaging van de week: Barcelona’s financiële malaise

Auteur

Datum

Categorie

We tellen langzaam af naar de release van FM22, dat begin november op de markt komt. In de huidige editie zijn veel uitdagingen afgerond, prijzenkasten gevuld en is voetbalhistorie geschreven. Hoe vermaken wij ons de laatste weken met FM2021? Wekelijks delen we een nieuwe uitdaging met jullie!

De uitdaging

Jullie zullen het allemaal wel weten, maar de financiële situatie van FC Barcelona is nou niet bepaald om over naar huis te schrijven en dat is nog licht uitgedrukt. Laatst werd er bekend gemaakt dat de club afgelopen seizoen maarliefst €481 miljoen verlies had geleden. Het is crisistijd in Barcelona en met een aangepaste database van FM-Youtuber lollujo wordt deze crisis nagebootst in Football Manager. We raden aan om in ieder geval de eerste aflevering te bekijken, hierin legt hij uit hoe hij deze database in elkaar heeft gezet.

Het doel is om FC Barcelona in eerste instantie uit de financiële crisis te halen door het voeren van een goed beleid. Ondertussen blijft de uitdaging natuurlijk ook gewoon om mee te doen om de prijzen. Lukt het jou om van FC Barcelona weer een succesvolle en financieel gezonde wereldploeg te maken? Het is een langere uitdaging die zeker minimaal vijf tot zes seizoenen in beslag kan nemen.

Je kunt de aangepaste database hier downloaden.

Na de download:

-Ga naar documenten > Sports Interactive > Football Manager 2021 > games
-Plaats de gedownloade savegame in het mapje ‘games’
-Open Football Manager 2021
-Kies ‘spel laden’
-Open de game ‘Barcelona Save File’

Disclaimer: Managers United is op geen enkele manier verantwoordelijk voor deze Save File. Het downloaden van deze Save File is daarom ook op eigen risico.

De club

FC Barcelona is natuurlijk één van de grootste clubs uit de geschiedenis van het voetbal. Veel uitleg hoeven we daarom ook niet over de club te geven. De club beschikt over een rijk gevulde prijzenkast en een rijke historie.

615eb6ea0d100-barcelona_1.png

In Football Manager

Wanneer je deze uitdaging aangaat, zul je starten op 31 mei 2021. Het einde van het eerste seizoen. De club is geëindigd op de derde plaats met zeven punten achterstand op kampioen Atlético Madrid. Alle nieuwe transfers zijn ook al doorgevoerd, dus je zult niet meer kunnen beschikken over Lionel Messi en Antoine Griezmann. Wel krijg je de beschikking over onder andere Memphis Depay en Sergio Agüero.

Er is geen transferbudget beschikbaar om spelers aan te trekken en het salarisbudget wordt met ruim €500.000 per week overschreden. Veel ruimte om te handelen is er dus niet in het eerste seizoen. De club heeft een netto schuld van meer dan €1 miljard die in de komende jaren afgelost moet worden.

615eb6f9c759d-barcelona_2.png

615eb704eb21b-barcelona_3.png

Beste speler en grootste talent

Na het vertrek van Lionel Messi wordt Sergio Agüero gezien als de beste speler van de huidige Barcelona selectie. De Argentijn moet voor de aanvoer voorin gaan zorgen. Na een periode van tien seizoenen in Engeland is hij weer terug in Spanje.

Het grootste talent van de selectie is Ansu Fati. De jonge buitenspeler beschikt over een aflopend contract, maar heeft een verlengoptie van twee seizoenen. Vergeet deze dus niet tijdig te lichten om te voorkomen dat hij transfervrij vertrekt! Fati kan op drie posities op natuurlijke wijze uit de voeten: linksbuiten, rechtsbuiten en in de spits.

Tot slot

Ga je deze pittige uitdaging aan en lukt het jou om van FC Barcelona weer een succesvolle en financieel gezonde club te maken? Deel het vooral op ons forum!

Overige uitdagingen

De laatste kampioen van Bulgarije
Freddy Adu
Shamrock Rovers
Irak

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen