Uitdaging van de Maand: De Pentagon/Hexagon Challenge voor landenteams

HomeMaand-specialsUitdaging van de MaandUitdaging van de Maand: De Pentagon/Hexagon Challenge voor landenteams

Auteur

Datum

Categorie

Momenteel lijkt de Oranjekoorts nog niet helemaal te heersen, maar het EK is natuurlijk al bijna in volle gang. Reden voor ons om eens een variant te maken op één van de meest populaire uitdagingen uit ons uitdagingenboard: de Pentagon/Hexagon-challenge. Een Pentagon is een geometrisch figuur met vijf hoeken, een Hexagon heeft er zes. De vijf staan voor ieder standaard speelbaar continent in Football Manager, uit te breiden met Oceanië om de Hexagon compleet te krijgen. Volledig in EK-stijl presenteren wij daarom nu de variant met nationale ploegen.

De uitdaging

De uitdaging is om op elk continent het grootste internationale landentoernooi te winnen. Niet de Nations Cup, maar het Europees Kampioenschap, Azië Cup, Africa Cup of Nations, Copa America, CONCACAF Gold Cup en de OFC Nations Cup.
Het is eigenlijk de bedoeling dat je dit als diplomaloze zondagamateur doet, maar omdat het bij landenteams nog best wel lastig is om aan een baan te komen, krijg je de diploma’s en ervaring van ons cadeau. Met andere woorden, de keuze is aan jou waar je wil beginnen.

Het zal, net als de originele uitdaging, een flinke kluif worden, want als alles in één keer goed gaat heb je er alsnog minimaal 20 seizoenen voor nodig om de vijf continentale toernooien te pakken. En als je het echt goed wil doen, wordt je ook nog eens Wereldkampioen met de landen waar je manager bent!

Regels

  • Vrije keuze in dimploma’s, ervaringen en landenkeuze bij het aanmaken van de game.
  • Verander pas van continent wanneer je er het grootste toernooi (en eventueel het WK) gewonnen hebt.
  • Je mag binnen het continent van land wisselen.
  • Win de volgende competities: Europees Kampioenschap, Azië Cup, Africa Cup of Nations, Copa America, CONCACAF Gold Cup en eventueel de OFC Nations Cup en het Wereldkampioenschap met een land uit elk continent.
  • Niet cheaten: geen in-game editors, verlies is verlies, etc.

Tips

  • Geef niet te snel op, het zal een uitdaging van de lange adem worden!
  • Je mag eventueel ook een club ernaast managen om een soort ‘building a nation’ te doen en zo de kans op succes met je land te vergroten.
  • Laad bij de start een ruime database in met een goede keuze aan spelers, dus als je ooit de OFC Cup wil winnen in Oceanië, zorg dan dat er een hoop Nieuw-Zeelanders (of Samoanen e.d.) ingeladen zijn bij de start. Australië behoort tot het Aziatische continent.
  • Veel plezier!

Puntentelling

Voltooi de uitdaging op de vijf origineel speelbare continenten: 75 punten
Voltooi de uitdaging op alle zes de continenten: 85 punten
Voltooi alle continenten en word met ieder land Wereldkampioen: 125 punten

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen