Tutorial: Hoe maak ik een back-up?

In deze tutorial ga ik je uitleggen hoe je een back-up kunt maken van bijvoorbeeld savegames, screenshots en editordatabases. Daarvoor is het misschien handig om eerst uit te leggen wat een back-up nu precies is. Een back-up is een soort van kopie van een bestand, dat je maakt voor het geval dat het originele bestand om wat voor reden dan ook verloren gaat. Hoe maak je zo’n back-up dan? Volg de onderstaande stappen om dat te leren!

1) Ga naar je documenten en zoek daar naar de map Sports Interactive.

2) In deze map staat alle data van je Football Manager-edities door de jaren heen. Als je alleen Football Manager 2013 op je computer hebt staan, zal je dus alleen een map vinden met de naam Football Manager 2013. Mocht je meerdere edities hebben gespeeld, zal je ook mappen vinden met bijvoorbeeld de naam Football Manager 2012 of Football Manager 2008. Voor het gemak kiezen we nu voor het maken van een back-up voor Football Manager 2013.

3) Nu moet je kiezen waarvan je een back-up wilt maken. Je kunt een back-up maken van alle bestanden van Football Manager 2013 (tactieken, databases, games), in dat geval kun je gewoon de map Football Manager 2013 kopiëren. Zorg ervoor dat die op een andere plek komt te staan op je computer. Bijvoorbeeld op je bureaublad. Als je een back-up wilt maken van een specifieke savegame, open je eerst de map games.

4) In deze map zoek je de desbetreffende game op, deze kopieer je vervolgens naar bijvoorbeeld je bureaublad.

5) Als je bijvoorbeeld een back-up wilt maken van een editordatabase, open je de map editor data.

6) Zoek daar naar de desbetreffende database en kopieer het .xml-bestand naar bijvoorbeeld je bureaublad. Ik neem nu als voorbeeld de database voor het scenario ‘Een eigen club’.

Nu heb je een back-up gemaakt van je Football Manager-bestanden en kun je met een gerust hart verder gamen!

LET OP: Zet je back-up nooit in je documenten, want daar staan de FM-bestanden al!

Mocht je je back-up terug willen zetten, plaats je hem gewoon in de map waar je hem vandaan hebt gekopieerd toen je je back-up maakte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here