Tonny Vilhena

282

AS Roma, Tottenham Hotspur, Feyenoord en er zullen nog vele opties volgen. Tonny Vilhena staat al jaren in de belangstelling van grote clubs. Wegens privéredenen en ambities bleef een transfer uit en de linkspoot gaf zelf aan dat hij het erg naar zijn zin heeft in Rotterdam. Toch begint alles erop te lijken dat hij deze zomer de stap gaat maken. Feyenoord vraagt €10 miljoen, maar is hij dit waard? En wat is zijn prijskaartje in Football Manager 2019?

Spelerspaspoort

Naam: Tonny Vilhena
Nationaliteit:Nederland
Leeftijd: 23 (03/01/1995)
Lente: 175 cm
Gewicht: 75 kg
Voet: Links
Club:Feyenoord
Contract: 30/06/2020
Positie: Middenvelder
Waarde: €8.5M
Kosten in 2018: €11.5
Salaris p/w: €15.25k

Transfer informatie

Aangezien het op dit moment trending is dat AS Roma gecharmeerd is van de middenvelder uit Maassluis is dit ook de club waarmee we in seizoen 1 gaan proberen Vilhena weg te kapen. Feyenoord vraagt op dit moment €10 miljoen, dus het was de bedoeling om de transfersom rond dit bedrag te houden. Met een eerste bod van €6,5 miljoen, is er na enkele onderhandelingen een deal gesloten van €11,5 miljoen zonder andere extra clausules. Veel lager dan dit gaat het niet worden en dit is een goede aankoop voor welke club dan ook.

Sterke punten
+ Uithoudingsvermogen
+ Passing
+ Behendigheid
+ Snelheid
+ Inzet
Zwakke punten
– Koppen
– Mandekking
– Standaardsituaties
– Sprongkracht
– Leiderschap

Koop Football Manager 2019 via Managers United

1Tonny Vilhena – 2018

Tonny Vilhena 2018 Football Manager 2019

Vilhena begint zijn carrière als bepalende speler bij Feyenoord. Hij kan met beide benen goed overweg en heeft zowel mezzala als dynamische middenvelder als perfecte rollen. Eigenlijk is hij bij het gebruik van één van deze rollen het niveau van Feyenoord al ontstegen. Sterker nog, hij zou een basisspeler zijn voor een club als AS Roma op dit moment.

2Tonny Vilhena – 2028

Tonny Vilhena 2028 Football Manager 2019

In het eerste seizoen stond Vilhena bijna elke wedstrijd in de basis en was hij één van de sterkhouders op een middenveld naast Clasie en Toornstra. Met acht goals en acht assists kreeg hij de bronzen schoen en werd hij tweede met Feyenoord. Dit bleef zowel bij de bondscoach als bij internationale clubs niet onopgemerkt. Hij transfereerde naar AS Monaco voor €11,25 miljoen. Hier werd hij een vaste waarde, maar na vijftig wedstrijden kon hij een droomtransfer maken naar het Arsenal onder leiding van Allegri.

Het leek weggegooid geld, want €28,5 miljoen is veel geld voor een speler die op de bank zit achter Ziyech, Torreira en Xhaka. In 2022 was zijn carrière op zijn hoogtepunt, vanaf toen ging het bergafwaarts. Arsenal heeft hem drie seizoenen verhuurd: aan Atalanta, Sampdoria en Real Sociedad. Na de Europese reis wist hij dat zijn hart toch echt in Italië lag en tekende een contract bij Fiorentina. Nadat ook hier in het tweede seizoen de speeltijd minder wordt, kan hij terug naar de Eredivisie. Er is belangstelling van Vitesse en ADO, dat zou toch een mooie afsluiting zijn van een glansrijke carrière.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update