Tobias Svendsen

275

Tobias Svendsen wordt gezien als één van de grootste Noorse talenten van dit moment. De linksbuiten wordt door Molde verhuurd aan Sandefjord en zodoende kan hij ruiken aan het professionele voetbal. Met de juiste training en begeleiding kan hij zomaar een bruikbare speler worden voor de Europese topclubs. 

Spelerspaspoort

Naam: Tobias Svendsen
Nationaliteit: Noorwegen
Leeftijd: 18 (31/08/1999)
Lengte: 174 cm
Gewicht: 66 kg
Voet: Rechts
Club: Sandefjord (gehuurd van Molde FK)
Contract: 31/12/2020
Positie: Linksbuiten
Waarde: €125k
Kosten in 2018: Niet beschikbaar
Salaris p/w: €625

Transfer informatie

Tobias Svendsen wordt door Molde verhuurd aan Sandefjord en is hierdoor tot de wintertransferperiode van 2019/2020 niet beschikbaar.

Sterke punten
– Dribbelen
– Eerste balcontact
– Techniek
– Flair
– Behendigheid
Zwakke punten
– Afstandsschoten
– Afwerken
– Beslissingen
– Evenwicht

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Tobias Svendsen – 2018

Svendsen wordt tot december 2019 door Sandefjord gehuurd van Molde. Hij gaat hier proberen om voldoende indruk te maken om een basisplaats af te dwingen bij de Noorse topclub.

Tobias Svendsen – 2028

In 2028 speelt Svendsen niet bij de club waar we hem verwacht hadden. Sparta Praag is niet een club waar je iemand met zijn potentieel graag ziet. Toch heeft Svendsen al een aardige carrière achter de rug.

Hij werd in de 2018 en 2019 seizoenen door Molde verhuur aan Sandefjord. Na zijn terugkomst in zijn geboortestad kreeg de linksbuiten meteen een basisplaats en speelde hij enkele goede wedstrijden. Dit resulteerde uiteindelijk in een overstap naar een Europese subtopper. Het Franse Girondins de Bordeaux nam de Noor voor 3,4 miljoen euro over van Molde. In deze prachtige stad wist Svendsen direct zijn draai te vinden. Hij speelde twee topseizoenen en vertrok vervolgens voor 17,25 miljoen euro naar AS Monaco. In de dwergstaat wist Svendsen echter nooit een basisplaats te veroveren. Na vier seizoenen was het dan ook gedaan bij de Franse topclub. Hij mocht transfervrij vertrekken en koos verrassend voor Sparta Praag, waar hij uiteraard wel kan rekenen op veel minuten.

In zijn geboorteland is hij legende in spe. Op 28-jarige leeftijd speelde de linksbuiten al 65 interlands en scoorde hierin twaalf doelpunten.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update