Tien tips voor de beginnende FM speler

HomeMU's HulpgidsenTien tips voor de beginnende FM speler

Auteur

Datum

Categorie

Wanneer je een beginnende FM speler bent, kan het nog wel eens een lastig spel zijn. Het spel heeft veel elementen die je moet leren kennen en daarom kan het soms nog wel eens zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Voor de beginnende FM speler hebben we daarom tien tips op een rij gezet.

Tip 1:

Start met een grote club, of start met je favoriete club. Waarschijnlijk ken je de spelers bij deze club al, dus weet je wat je van deze spelers kan verwachten en weet je hoe goed het team is in verhouding tot de rest van de competitie. Dat is in ieder geval al één zorg minder.

Tip 2:

Delegeer taken. Als beginnend speler kan het handig zijn om niet alles zelf te willen doen. Gebruik de stafleden die je hebt om bepaalde taken van je over te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het aannemen van personeel voor de jeugdteams, persconferenties of het verlengen van contracten van stafleden. Zo kan jij je rustig focussen op het leren kennen van het spel. Naarmate je het spel beter leert kennen, kun je beetje bij beetje meer taken op je nemen.

Je kunt de verantwoordelijkheden van je stafleden inzien door te navigeren naar staf -> verantwoordelijkheden -> overzicht.

Tip 3:

Hou je tactiek in het begin simpel. Er zijn veel mogelijkheden bij het creëren van een tactiek, maar dit kan dus ook betekenen dat bepaalde instellingen met elkaar niet gaan werken. Lees onze tactische gidsen door en probeer aan de hand van die gidsen je tactiek verder te ontwikkelen.

Hoe maak je een tactiek?
De tactiek bijsturen tijdens een wedstrijd
Wat te doen als je tactiek niet meer werkt?

Tip 4:

Lees je scoutingsverslagen goed door! Deze bieden goede inzichten of je spelers wel of niet moet aantrekken. Wanneer een speler wisselvallig, blessuregevoelig of allergisch voor belangrijke wedstrijden is, trek ze dan niet aan! Dit zijn spelers die je te allen tijde dient te vermijden. De attributen van de spelers kunnen dan nog zo goed zijn, maar dit zijn factoren die er voor zorgen dat een speler nooit op zijn top zal presteren.

Drie punten in een scoutingsverslag die je ten alle tijde wilt vermijden!

Tip 5:

Zorg voor goed contact met je spelers. Geef ze complimenten wanneer ze goed getraind hebben of wanneer ze een goede prestatie hebben neergezet tijdens een wedstrijd. Dit geeft een boost aan het moraal van de spelers. Een goed moraal zorgt uiteindelijk voor gemotiveerde spelers.

Tip 6:

Let op de clubvisie. Op deze punten word je als manager uiteindelijk afgerekend. Als het bestuur graag wil dat er spelers vanuit de jeugdopleiding doorstromen naar het eerste elftal, zorg dan dat je voldoende spelers vanuit de jeugd een kans geeft in het eerste elftal. Tijdens het seizoen kun je volgen in hoeverre je aan de verwachtingen van het bestuur voldoet.

Tip 7:

Hou je spelers tevreden. Een ontevreden speler met veel invloed kan er voor zorgen dat het hele team moraal daalt. Soms moet je een speler een verbeterd contract geven en soms moet je een speler naar een grotere club laten vertrekken. Naarmate je meer invloed hebt verworven bij de club kan je beter inpraten op je spelers, waardoor ze misschien willen blijven of toch geen nieuw contract willen. Maar in het begin gaat dit heel lastig worden.

Tip 8:

Lees de hulpgidsen op onze website. Deze hulpgidsen bieden inzichten in bepaalde aspecten van het spel. Zo kun je hier informatie vinden over hoe je een goede tactiek kunt creëren, hoe samenwerkingsverbanden werken, maar ook hoe je op een goede manier jeugdspelers kunt ontwikkelen. De hulpgidsen van Football Manager 2021 zullen we zo snel mogelijk updaten indien er grote veranderingen in staan die voor Football Manager 2022 niet meer relevant zijn.

Tip 9:

Stel je vraag in de helpdesk op ons forum! Op ons forum zijn veel ervaren FM spelers te vinden die de beginnende spelers graag van tips voorzien. Schroom dus niet om je vraag te stellen, om op die manier meer te weten te komen over het spel!

Tip 10:

Heb plezier in het spel! Soms kan Football Manager het bloed onder je nagels vandaan halen. Probeer dan toch realistisch te blijven en te kijken wat je kan verbeteren. Je kunt niet elke wedstrijd winnen en soms ga je een wedstrijd onverdiend verliezen. Dit soort dingen gebeuren in het echte voetballeven ook.

Andere Football Manager hulpgidsen

Wat te doen voordat je een nieuwe FM-save start
Logos, faces & kitpacks toevoegen aan FM
Nederland, Duitsland & Japan speelbaar maken in Football Manager

Of bekijk het gehele overzicht aan hulpgidsen door hier te klikken.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen