Tien talenten uit Nederland en België, vijf jaar in de toekomst

HomeFootball Manager 2022Tien talenten uit Nederland en België, vijf jaar in de toekomst

Auteur

Datum

Categorie

Met een gesimuleerde save gaan we vijf jaar de toekomst in. Hoe verging het tien wonderkids uit Nederland en België in de afgelopen seizoenen. Weten ze allemaal hun potentie in te lossen?

Let op: in deze savegame hebben wij geen invloed gehad op de ontwikkeling van deze spelers. Het kan dus zijn dat deze spelers in jouw save over vijf seizoenen een betere of mindere ontwikkeling hebben doorgemaakt. Weet wel dat deze tien spelers de potentie hebben om uit te groeien tot één van de beste spelers van hun land.

Myron Boadu

Myron Boadu start in 2021 bij AS Monaco. Hij verblijft er vier seizoen en maakt daarna voor €102 miljoen de overstap naar Chelsea. In zijn eerste drie seizoenen bij AS Monaco kan Boadu nog niet echt overtuigen weet hij in elk seizoen niet meer dan tien competitiedoelpunten te maken. In zijn laatste seizoen vindt hij in Ligue 1 dertien keer het net en dat is voor Chelsea genoeg om hem naar Londen te halen. Bij Chelsea scoort hij in zijn eerste seizoen tien keer in de Premier League.

Profiel Boadu in september 2021

Profiel Boadu in september 2026

Daan Dierckx

Dierckx heeft de keuze gemaakt om op jonge leeftijd naar Italië te vertrekken en dat is voor hem in deze save geen verkeerde keuze geweest. In het seizoen 2026/2027 is hij namelijk te vinden bij Atlético Madrid. En als je daar als verdediger terecht komt, dan kun je er echt wel wat van! De Spaanse grootmacht zag hoe de Belgische centrale verdediger zich bij Parma ontwikkelde en besloot daarom om in de zomer van 2026 €28 miljoen over te maken naar Parma. Hij is pas 23 jaar, dus voor hem liggen er genoeg mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen in Spanje.

Profiel Dierckx in september 2021

Profiel Dierckx in september 2026

Anouar Ait El Hadj

Net als landgenoot Dierckx heeft ook Anouar Ait El Hadj in de zomer van 2026 een overstap gemaakt. Hij is opgehaald door het Saoedische oliegeld uit Newcastle. Echter heeft Newcastle haar potentie in deze savegame nog lang niet benut aangezien zij in vijf seizoenen al twee keer zijn gedegradeerd naar het Championship. El Hadj speelde nog drie seizoenen in het paars van Anderlecht voordat hij transfervrij de overstap maakte naar Dijon in Frankrijk. Daar kende hij twee degelijke seizoenen, waardoor hij voor een kleine €20 miljoen een transfer naar Newcastle United wist af te dwingen. In het seizoen 2026/2027 komen zij weer uit in de Premier League.

Profiel El Hadj in september 2021

Profiel El Hadj in september 2026

Jeremie Frimpong

Jeremie Frimpong is uitgegroeid tot de vaste rechtsback van het Nederlands elftal. Inmiddels heeft hij al bijna 40 interlands voor Oranje gespeeld. Na nog twee seizoenen in Duitsland te hebben gespeeld maakte hij voor €45,5 miljoen de overstap naar Inter Milaan. Ook daar groeide hij meteen uit tot de vaste rechtsback. In deze savegame toonde Manchester City interesse in de Nederlandse back. Tot een transfer kwam het echter niet. Het geeft echter wel aan dat Frimpong een zeer interessante rechtsback is om in de gaten te houden.

Profiel Frimpong in september 2021

Profiel Frimpong in september 2026

Ryan Gravenberch

Ryan Gravenberch maakt in deze save een goede en verstandige ontwikkeling door. De Nederlandse middenvelder kiest er voor om nog een aantal jaar bij Ajax te blijven om zo in het seizoen 2024/2025 de overstap te maken naar Liverpool voor €85 miljoen. Met genoeg bagage en ervaring in zijn rugzak weet hij in Engeland meteen indruk te maken en een basisplaats te veroveren. Gravenberch is in 2026 een belangrijke kracht op het middenveld van Liverpool.

Profiel Gravenberch in september 2021

Profiel Gravenberch in september 2026

Charles de Ketelaere

Opvallend is dat de Ketelaere na vijf seizoenen nog steeds onder contract staat bij Club Brugge. Je zou verwachten dat de multifunctionele Belg inmiddels toch al wel een stap hogerop zou hebben gemaakt. Aan zijn ontwikkeling ligt het in ieder geval niet, want in België weet hij bijna elk seizoen de dubbele cijfers te halen. Zijn transferwaarde is in de afgelopen seizoenen ook flink gestegen. Zijn de Europese topclubs hier aan het slapen?

De Ketelaere in september 2021

De Ketelaere in september 2026

Jayden Oosterwolde

Jayden Oosterwolde kent zo’n typische carrière waarin hij elke keer een stap hogerop maakt. Beginnend bij FC Twente weet hij zich meteen te ontpoppen tot basisspeler. In de winterstop van het seizoen 2023/2024 maakt hij voor een kleine €11 miljoen de overstap naar Eintracht Frankfurt. Ook hier is hij meteen basisspeler en maakt hij al na 1,5 seizoen weer een nieuwe stap. De club waar hij momenteel onder contract staat is Lazio. In zijn eerste seizoen wist hij tot dertig competitieduels te komen met een gemiddelde beoordeling van 7,01. Zijn debuut voor het Nederlands Elftal heeft hij nog niet gemaakt, maar op basis van zijn prestaties en zijn profiel verdiend hij wat ons betreft zeker een kans.

Profiel Oosterwolde in september 2021

Profiel Oosterwolde in september 2026

Hugo Siquet

Hugo Siquet kan gezien worden als de opvolger van Jeremie Frimpong bij Bayer Leverkussen, ondanks dat hij pas een seizoen later werd aangetrokken. De Belgische rechtsback verbleef nog twee seizoenen bij Standard Luik en maakte in het seizoen 2023/2024 de overstap naar Borussia Mönchengladbach. Het verblijf daar was van korte duur, want na één seizoen werd hij voor €38,5 miljoen overgenomen door zijn huidige club, Bayer Leverkussen. Daar is hij geen onbetwiste basisspeler, maar toch komt hij elk seizoen wel tot zo’n twintig competitieduels.

Profiel Siquet in september 2021

Profiel Siquet in september 2026

Mario Stroeykens

Mario Stroeykens is na vijf seizoenen nog maar 21 jaar en heeft de wereld dus nog aan zijn voeten. In het derde seizoen weet Stroeykens definitief door te breken in het eerste elftal van Anderlecht. In zijn laatste seizoen bij Anderlecht weet hij te imponeren en is hij op nationaal gebied betrokken bij twintig doelpunten. Atlético Madrid ziet de potentie in de aanvallende middenvelder en haalt hem in de transferzomer van 2026 op voor €39,5 miljoen.

Profiel Stroeykens in september 2021

Profiel Stroeykens in september 2026

Jurriën Timber

De laatste speler waar we naar gaan kijken is Jurriën Timber. De verdediger van Ajax kende een moeizame start in zijn carrière. In deze save komt hij er bij de Amsterdammers niet aan te pas. In drie seizoenen komt hij maar tot veertien competitiewedstrijden. Toch ziet Bayer Leverkussen nog steeds genoeg potentie in de jonge verdediger. Ze betalen €22 miljoen aan de club uit Amsterdam. in Duitsland komt Timber wel aan spelen toe en is hij inmiddels een vaste basisspeler. In drie seizoenen komt hij tot negentig competitiewedstrijden.

Profiel Timber in september 2021

Profiel Timber in september 2026

Ook interessant

Savesuggesties FM 22 – Bring them back to glory
Transferbudgetten in FM 22

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen