We maken ons langzaam maar zeker op voor de komst van Football Manager 25 en kunnen de kladblokjes alvast volschrijven met plannen, tactieken en potentiële spelers om te scouten. Om jullie alvast op weg te helpen, hebben we tien talenten verzameld om nauwlettend in de gaten te gaan houden.
Noah Darvich (25 september 2006, Duitsland)
In 2023, op slechts zeventienjarige leeftijd, vertrok hij uit Duitsland naar FC Barcelona. Deze bij Eintracht Freiburg opgeleide aanvallende middenvelder speelt zijn wedstrijden vooral bij Barcelona B, uitkomende in de Primera Federación – Group 1. Ook op de vleugels kan hij behoorlijk uit de voeten, waar zijn dribbel, techniek en goede voorzet ook goed van pas kunnen komen. Mentaal en fysiek is hij een van de grotere talenten uit het spel in FM24 en onze verwachting is dat dat in Football Manager 25 niet anders zal zijn.
Pape Matar Sarr (14 september 2002, Senegal)
Op het middenveld van Tottenham Hotspur is hij al niet meer weg te denken uit de as, maar toch is deze in 2002 geboren speler nog echt wel aan te merken als talent. In Senegal begon bij met voetballen bij Génération Foot, waar hij in 2020 vertrok om bij FC Metz in Frankrijk te gaan voetballen. Een seizoen aldaar in de Ligue 1 was vervolgens voor Spurs genoeg reden om er twintig miljoen euro voor neer te tellen, plus nog een extra seizoen in Frankrijk om zich verder klaar te stomen voor de Premier League. Een middenvelder met een prijskaartje, maar ook absoluut een groot talent.
Sverre Halseth Nypan (19 december 2006, Noorwegen)
Ondanks zijn nog jonge leeftijd is Nypan al een van de betere spelers uit de Noorse competitie, waar hij onder contract staat bij Rosenborg BK. Het beste komt hij tot zijn recht in de as van het middenveld, maar ook als spits kan hij goed uit de voeten. In november 2022 al maakte hij zijn debuut voor Rosenborg, toen slechts 15 jaar en 322 dagen oud. Dat leverde hem een record op als ‘jongste debutant ooit in de Noorse competitie’. Als zestienjarige vergaarde hij een vaste plek in de selectie van Troillongan en vandaag de dag is hij daar niet meer uit de ploeg weg te denken. De gemiddelde voetbalkenner is het er wel over eens dat hem een grote toekomst toebedeeld gaat zijn die verder zal reiken dan de Noorse Eliteserien.
Paul Wanner (23 december 2005, Duitsland)
Nog zo’n speler die de recordboeken in is gegaan als jongste debutant, ware het dat Paul Wanner dat namens Bayern München deed door op 16-jarige leeftijd (en vijftien dagen) te debuteren in de 1.Bundesliga. In het seizoen 2024/2025 verhuurt de Rekordmeister hem aan Heidenheim, nadat ze dat het seizoen hiervoor aan SV Elversberg deden. Hoe dan ook lijkt het als een paal boven water te staan dat Paul Wanner een van de grootste talenten van de club beschouwd wordt. Als aanvallende middenvelder komt hij het beste tot wasdom, maar ook als buitenspeler kun je hem uitstekend inzetten. Zijn techniek komt het beste tot zijn recht in de as van het veld, zo lijkt het. Maar misschien is zijn veelzijdigheid wel iets wat hem nóg interessanter maakt.
Evan Ferguson (19 oktober 2004, Ierland)
Bettystown, in het Ierse graafschap Meath, staat nu niet bekend om zijn cultuur of bekende inwoners. Het meest noemenswaardige is misschien nog wel de Europese Landzeilkampioenschappen uit 2017, waar meer dan honderd Europese ‘zeilers’ verspreid over vijf dagen streden om de titel. En daarnaast komt Evan Ferguson er vandaan, de in 2004-geboren aanvaller van Brighton & Hove Albion. Zij namen hem in 2021 over van Bohemians, waarvoor ze een transfersom ontvingen die tot op de dag van vandaag onbekend is gebleven. Feit is wel dat hij vandaag de dag een van de meest gewilde aanvallers is in de Premier League, mede door zijn Britse nationaliteit. En ook in Football Manager is duidelijk waarom, want zijn fysieke gesteldheid gecombineerd met een neusje voor de goal maken hem dé spits van de toekomst in Groot-Brittannië.
Karim Konaté (21 maart 2004, Ivoorkust)
De scouts bij RB Salzburg lijken ook al jaren FM te spelen, want elke zelf respecterende Football Manager kent de club ASEC Mimosas uit Ivoorkust. Dat is waar Karim Konaté, spits van beroep, al sinds 2016 voetbalde totdat de Oostenrijkse scouts hem in 2022 goed genoeg bevonden om de overstap te wagen. In eerste instantie een jaar op huurbasis bij de reserves van FC Liefering, maar al snel mocht hij ook bij de A-kern opdraven. Snelheid, kalmte, vastberadenheid, een uitstekende eerste aanname én een gouden rechtervoet. Alle ingrediënten zijn daar om van deze Ivoriaan een van de beste aanvallers ter wereld te maken.
Ethan Nwaneri (21 maart 2007, Engeland)
Een andere aanvaller, die exact drie jaar na Karim Konaté het levenslicht zag, om te benoemen is Ethan Nwaneri. Deze jongeling maakt furore bij Arsenal en kan zowel op alle middenveldersposities als in de punt van de aanval uit de voeten. Met zijn techniek en dribbel is hij misschien nog wel beter op een positie net iets achter de aanvallers, maar dat is geheel aan jou als manager natuurlijk. Met zijn versnelling en behendigheid zal hij ook in de spitspositie het leven van menig verdediger zuur kunnen maken. Mocht je hem willen losweken bij Arsenal, waar hij al zijn gehele jeugd doorbracht, zal je wel diep in de buidel moeten tasten. Zijn Engelse nationaliteit maakt hem vanzelfsprekend erg gewild binnen de Premier League, waardoor The Gunners niet heel happig zullen zijn op een verkoop van een van hun parels.
Rodrigo Mora (5 mei 2007, Portugal)
We blijven even in het jaar 2007, waarin ook Rodrigo Mora het levenslicht zag. Geboren in Custóias en tegenwoordig spelende bij FC Porto. Op 13-jarige leeftijd kwam hij daar de O15 versterken en vier jaar later mocht hij al opdraven bij de reserves van Os Dragões. Het beste komt hij tot zijn recht als linksbuiten, ondanks zijn sterke voorkeur voor de rechtervoet. Het is dan ook geen verrassing dat hij ook op de rechterflank uitstekend geposteerd zou kunnen worden. Zijn snelheid, flair en behendigheid maken hem een nachtmerrie voor elke back die hem als tegenstander hebben. Misschien dat zijn talent in Football Manager 25 nog wel hoger wordt ingeschat dan met FM24 al het geval was, wat hem iemand maakt om absoluut in de gaten te houden.
Semih Kılıçsoy (15 augustus 2005, Turkije)
Nog een aanvallende speler en opnieuw is het een linksbuiten. Eentje die ook op rechts én in de spits neergezet kan worden, maar bij Besiktas speelt hij vooral als linksbuiten. Daar heeft hij ook nog een contract tot en met de zomer van 2028, waarmee de Turken goud in handen lijken te hebben. Zijn uitstekende dribbel en fluwelen techniek, gecombineerd met zijn versnelling en natuurlijke fitheid zijn redenen genoeg om hem op de shortlist te plaatsen. Op het afgelopen EK van 2024 was hij na Lamine Yamal, Warren Zaïre-Emery en Leo Sauer de op drie-na-jongste speler op de eindronde. Geen verkeerd lijstje om in te staan natuurlijk, wat vanzelfsprekend ook geldt voor Leo Sauer. Zijn debuut op het EK maakte hij tegen Nederland, waar hij vlak voor tijd inviel bij een 2-1 achterstand.
Patrick Dorgu (26 oktober 2004, Denemarken)
Zijn eerste voetbalstappen zette hij op het veld van Husum Boldklub, waarna Nordsjælland hem in 2021 oppikte. Daar ging zijn ontwikkeling snel en al rap vertrok hij richting Italië, waar Lecce een paar ton voor hem overhad. Dat lijkt een gouden zet geweest, want in het echte leven gonst het van de geruchten rondom deze linksback die de gehele flank kan bestrijken. In Football Manager 25 verwachten we een flinke upgrade voor deze jonge Deen, die uitblinkt qua dribbels, techniek en voorzet. En dat uiteraard gecombineerd met een behoorlijke portie snelheid en uithoudingsvermogen.
Ook het bekijken waard:
– Kobbie Mainoo
– Désiré Doué
– Ruben van Bommel
– Roony Bardghji
– Eliesse Ben Seghir
– Kaïl Boudache
– Callan McKenna
– Mathis Lambourde
Ben je nog benieuwd welke parels we hebben ontdekt in FM24? Check dan gauw ons spelerssubforum.