Teddy Bergqvist

Personalia
Naam:
Teddy Bergqvist
Positie: Spits
Leeftijd: 16 jaar
Club: Malmö FF

In FM: Heden
Voor een zestienjarige speler ziet Bergqvist er al relatief goed uit. Hij is een vrij allround spits die naast een prima afwerking ook goed kan dribbelen, een aardig balletje kan koppen en ook over redelijk wat techniek beschikt. De jonge spits van Malmö FF is daarnaast best snel en deze combinatie maakt hem een kandidaat om, vanaf de start van de game al, wat invalbeurten te kunnen vervullen bij zijn huidige werkgever. Als je hem bij een grotere club binnenhaalt, is het slim om hem eerst een seizoen of twee te verhuren. Bij de echte top kan hij namelijk nog niet mee.

Mentaal gezien is Bergqvist nog wel zwak, maar met de jaren zal hij dit wel goed gaan maken. Het grote voordeel van deze speler is dat hij voor een spotprijsje is op te halen in Malmö. Hierdoor loop je weinig risico met deze jongen. Zo’n € 200.000,- zou genoeg moeten zijn om hem bij De Blauwen los te weken. Mocht hij je dus tegenvallen, kun je hem zeker met een aardige winst doorverkopen. Als je op zoek bent naar spelers die je geld op gaan leveren, ben je bij Bergqvist aan het goede adres.

In FM: Toekomst
In het screenshot hieronder is zijn huidige niveau gelijk gezet aan zijn maximale potentiële niveau, met behulp van de editor. Football Manager heeft dus willekeurig zijn eigenschappen verhoogd en het zou dus heel goed kunnen zijn dat als je hem traint, hij een andere verdeling krijgt over zijn eigenschappen. Hoe dan ook, het blijft een veelzijdige spits.

Teddy Bergqvist wordt een goede ‘diepe spits’ en krijgt voor alle eigenschappen, in die rol, dubbele cijfers te pakken. Ik persoonlijk zou ervoor kiezen om hem te trainen als afmaker, omdat hij best klein is en daardoor zijn sprongkracht achterwege blijft. Hierdoor focus je meer op zijn sterke punten (afwerken, eerste balcontact en versnelling) en zal hij een nog meer bruikbare spits worden dan dat hij in dit screenshot geworden is.

Wanneer je niet boven op de trainingen zit, zal Bergqvist uitgroeien tot een prima speler voor een subtop-club in de grotere competities. Als je hem heel specifiek traint, zou hij kunnen uitgroeien tot een spits van grote klasse en zou hij bij veel clubs een enorme aanwinst zijn.

Conclusie
Teddy Bergqvist is economisch gezien een must. Hij kost je heel weinig en bij de juiste begeleiding kan hij uitgroeien tot een spits van grote klasse. Hoe dan ook, hij zal altijd winst opleveren: of je hem nu voor jezelf behoudt of hem uiteindelijk doorverkoopt. Je loopt gewoonweg geen risico met het aankopen van dit jonge talent uit Zweden en juist dat maakt hem een speler om niet links te laten liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here