Teboho Mokoena

186

Ajax heeft nog altijd een satellietclub in Zuid-Afrika om te proberen de talenten in dit land uit te buiten en ook buiten deze samenwerking lopen er altijd wel een paar opvallende spelers rond die ergens in Europa furore maken. Ook nu is er weer een speler die het in zich heeft om te verrassen. Het is middenvelder Teboho Mokoena. We bekeken hem in Football Manager 2019.

Spelerspaspoort

Naam: Teboho Mokoena
Nationaliteit:Zuid Afrika
Leeftijd: 21 (24/01/1997)
Lengte: 176 cm
Gewicht: 68 kg
Voet: Rechts
Club:SuperSport United
Contract: 30/06/2020
Positie: Middenvelder
Waarde: €325k
Kosten in 2018: €550k
Salaris p/w: €2.1k

Transfer informatie

Het is makkelijk mogelijk om Mokoena los te weken bij SuperSport United in FM19. Het lukte ons om tot een akkoord te komen voor het bedrag van €550k en een percentage van de winst bij doorverkoop. Een relatief goedkope speler al is hij, waarschijnlijk door zijn reputatie in zijn thuisland, niet geneigd zomaar bij elke club een contract te tekenen.

Sterke punten
+ Passing
+ Tackelen
+ Techniek
+ Vastberadenheid
+ Beslissingen
Zwakke punten
– Afwerken
– Lef
– Uithoudingsvermogen
– Kracht

Koop Football Manager 2019 via Managers United

1Teboho Mokoena – 2018

Teboho Mokoena 2018

In Zuid-Afrika is Mokoena inmiddels een van de sterspelers en hij is dus zeker klaar voor een overstap naar een grotere competitie. En hoewel hij nog een paar punten heeft om aan te werken, is hij nu al een zeer solide spelverdeler, die bovendien ook verdedigend nog wel iets kan doen.

2Teboho Mokoena – 2028

Teboho Mokoena 2028

Uiteindelijk heeft Teboho best een leuke carrière op weten te bouwen. Zijn loopbaan liep via Karabagh en Málaga, waarna hij uiteindelijk bij Montreal Impact terecht kwam. Hier speelt hij inmiddels al een flink aantal seizoenen en nog altijd is hij hier een bepalende speler. Dat hij ook in eigen land enorm wordt gewaardeerd, zien we wel aan het aantal interlands die Mokoena op zijn naam heeft gezet. Al met al een leuke speler om erbij te halen als je nog een spelverdeler op je middenveld zoekt.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update