Teamverslag in Football Manager

HomeMU's HulpgidsenTeamverslag in Football Manager

Auteur

Datum

Categorie

Wanneer je als manager aan de slag gaat bij een nieuwe club zijn er veel dingen die uitgezocht moeten worden. Wat is de kwaliteit van de huidige selectie, op welke posities kunnen mijn spelers uit de voeten en wat is de geschikte formatie om te gebruiken voor dit team? Het teamverslag kan helpen om een aantal van die vragen te beantwoorden. In dit artikelen duiken we dieper in op de opties van het teamverslag in Football Manager.

Disclaimer: deze gids is geschreven met informatie vanuit onze partner FMI. Klik hier voor de link naar het Engelstalige artikel.

Overzicht

Verslag assistent

Dit is het eerste scherm dat je tegenkomt wanneer je op teamverslag klikt vanuit het menu. Je ziet hier een overzicht van de beste elf op basis van de geselecteerde tactiek. Dit is een aanbeveling van je assistent. Wanneer je op sterke en zwakke punten klikt, krijg je een overzicht van de sterktes en zwaktes van het team volgens je assistent. Hoe beter je assistent is in het beoordelen van spelerskwaliteiten, hoe accurater het verslag is.

Rapport analist

Naast het verslag van je assistent zie je aan de rechterkant een rapport van je analist (alleen wanneer je een prestaties-analist in dienst hebt). Hier zie je een overzicht van de algemene prestaties, vergeleken met de andere teams uit de competitie.

60524c7e66c46-Teamverslag_1.png

Rapport analist

De tweede optie die er binnen het team verslag is, is het rapport van je analist. Deze gaat gedetailleerder in op het rapport dat op de overzichtspagina te vinden is. De prestaties-analist rapporteert hier over verschillende interessante statistieken van het team.

Rapport analist

In dit rapport vind je verschillende analyses van je eigen team. Je ziet hier de resultaten op het gebied van algemene prestaties, scoren, tegenscore, opstellingen en analyse van de vorige wedstrijd. Al deze punten zijn aanklikbaar, aan de rechterzijde komt er dan een uitgebreidere analyse over het onderwerp. Zo kun je zien op welke gebieden je goed scoort en waar je nog kan verbeteren.

Statistieken

Hier zie je een gedetailleerd overzicht van verschillende belangrijke statistieken van je team. Je vindt hier statistieken op het gebied van doelpogingen, algemeen, discipline en doelman. Per onderwerp zijn er weer uitgebreide statistieken te vinden. Doelpogingen wordt bijvoorbeeld weer onderverdeeld in aantal doelpunten ten opzichte van het aantal doelpogingen, schoten op doel ten opzichte van het totaal aantal schoten, strafschoppen benut ten opzichte van het aantal strafschoppen en het aantal minuten sinds het laatste doelpunt. Per onderdeel zie je de statistieken van het team, je beste speler op dat gebied en je slechtste speler op dat gebied.

Feiten

Een overzicht van verschillende feiten, zowel van je eigen team als van de competitie waarin het team uitkomt. Voorbeelden van vergelijkbare feiten zijn: jongste speler, zwaarste speler, gemiddelde salaris en percentage binnenlandse spelers.

Vergelijken

Dit is één van de meest interessante onderdelen uit het rapport van je prestaties-analist. Hier kun je namelijk je eigen team vergelijken met andere teams uit de competitie. Elke optie in dit onderdeel laat zien wat het hoogste en laagste gemiddelde in de competitie is.

Nu wordt het interessant. Er is namelijk verschillende basisinformatie beschikbaar die je kunt vergelijken, zoals: leeftijd, lengte en gewicht. Maar als je verder kijkt is er ook de mogelijkheid om attributen met elkaar te vergelijken. Je kunt hier namelijk ook de attributen van doelmannen, verdedigers, middenvelders en aanvallers vergelijken. Er is zelfs een optie om fysieke, mentale en technische attributen met elkaar te vergelijken.

Deze attributen zijn ook weer in drie delen onderverdeeld, namelijk: hoogste gemiddelde, gemiddelde en laagste gemiddelde. Je ziet ook meteen wat het gemiddelde van jouw eigen team is. Dit maakt het een interessante optie om te kijken in welk opzicht jouw team goed scoort en waar de verbeteringen nog te vinden zijn.

Als je naar dit voorbeeld van de screen hieronder kijkt zie je dat AS Monaco op technisch gebied op geen enkel onderdeel het hoogst scoort in de competitie. Wel zien we dat ze redelijk goed scoren op dribbelen. Hier staan zij met een gemiddelde van 12 op de derde plek in de Ligue 1. Maar anderzijds valt ook op dat lange inworpen helemaal geen kracht is van dit team, evenals mandekking. Belangrijke informatie dus, die je kunt gebruiken om een tactiek te maken, maar ook om je strategie op de transfermarkt te bepalen.

60524c8fb9322-Teamverslag_2.png

Verslag assistent

Het verslag van je assistent is aardig duidelijk en bevat niet veel diepgang. Je ziet hier weer de beste spelers binnen je gekozen tactiek, volgens de assistent. Hoe beter je assistent is in het beoordelen van spelerskwaliteiten, hoe accurater het verslag is.

Sterke en zwakke punten

Op dit punt geeft je assistent je advies over het team op verschillende gebieden. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Deze ploeg is over het algemeen goed in het nemen van strafschoppen (positief)
  • Het team heeft een hoge mate van visie en creativiteit (positief)
  • Mandekking van het elftal wordt in twijfel getrokken (verbeterpunt)
  • Er is nog wel wat ruimte voor verbetering wat betreft teamwork (verbeterpunt)

Je kunt het advies van je assistent gebruiken om je tactiek te verbeteren, je trainingsfocus te bepalen, maar ook om in te zien in welke gebieden de selectie versterkt dient te worden.

60524c9c0a702-Teamverslag_3.png

Selectiebreedte

Wanneer je net bij een nieuwe club begint, is dit een onderdeel die je goed op weg kan helpen om kennis te maken met het team. Je krijgt hier de informatie over de breedte van de selectie. Op basis van de gekozen tactiek laat dit overzicht zien hoeveel spelers je beschikbaar hebt per positie. Zo zie je in één oogopslag op welke posities het team goed bezet is, maar ook waar krapte kan ontstaan.

Je kunt dit overzicht naar eigen inzicht aanpassen. Zo is er de optie om bijvoorbeeld een verslag te krijgen op basis van het huidige vermogen van de selectie, maar ook op basis van het potentiële vermogen van de selectie. En zo zijn er nog veel meer opties om uit te kiezen. Om tot een goed inzicht van het team te komen kan het ook verstandig zijn om het rapport van verschillende trainers na te lezen. Zo is het bijvoorbeeld een optie om het verslag te laten samenstellen door de trainer die de hoogste waardering heeft voor het beoordelen van spelerskwaliteiten.

Aanpassingen

Een handige optie is de optie aanpassingen. Wanneer deze op uit staat, kan je geen aanpassingen doen aan de suggesties van het verslag. Als deze op aan staat kun je je eigen aanpassingen doen aan het verslag van de trainer. Zo kun je bijvoorbeeld spelers toevoegen of verwijderen bij een bepaalde positie.

Filter

De filter optie geeft de mogelijkheid om diverse filters toe te voegen aan het verslag van je trainer. Zo heb je hier de optie om bijvoorbeeld toekomstige teamspelers al toe te voegen aan het verslag. Een andere optie is om spelers die een aflopend contract hebben niet meer aan het verslag toe te voegen. Deze opties kunnen handig zijn aan het einde van het seizoen, om alvast een eerste indruk te krijgen van de nieuwe selectie.

Verder heb je hier ook nog de optie om alleen spelers van een bepaald sterrenniveau te zien, maar is er ook de optie om spelers van het tweede elftal of de O19 toe te voegen. Het sterrenniveau wordt bepaald aan de hand van het spelersverslag van de desbetreffende trainer. Dit kan dus per trainer verschillen.

60524ca6a6a93-Teamverslag_4.png

Wedstrijdanalyse

Wedstrijd

Onder het kopje wedstrijdanalyse kun je verschillende statistieken van voorgaande wedstrijden raadplegen. Een handig overzicht om te kijken hoe goed het team de bepaalde taken en instructies heeft uitgevoerd. In dit overzicht valt te zien wat de positieve punten waren in de afgelopen wedstrijden, maar ook wat de verbeterpunten zijn. Dit onderdeel kan helpen om de tactiek bij te schaven.

Je hebt hier twee opties om uit te kiezen. Analyse recente wedstrijden geeft een samenvatting van de prestaties in de afgelopen wedstrijden. Individuele wedstrijdanalyse geeft de optie om zelf één of twee wedstrijden te kiezen om te beoordelen. Daarnaast kun je ook weer verschillende statistieken uitkiezen zoals schoten, voorzetten en tackles.

Schoten

Naast het onderdeel wedstrijd is er ook nog een onderdeel schoten. Hier krijg je een overzicht waar alle schoten terecht zijn gekomen, zowel in percentage als in absolute getallen. Je kunt hierin ook weer de keuze maken tussen schoten en doelpunten.

60524cb0548e3-Teamverslag_5.png

Volgende tegenstander

Onder het kopje volgende tegenstander geven je scouts en analisten-team informatie over de komende tegenstander. Je ziet hier onder andere de verwachte tactiek en opstelling, sterktes en zwaktes van de tegenstander en blessures en schorsingen.

Scoutingsrapport

Hier vind je een meer gedetailleerd rapport van de komende tegenstander. In de teamrapportkaart zie je de sterktes en zwaktes, informatie over de manager van de tegenstander, informatie over de spelers van de tegenstanders en vergelijkingen tussen jouw team en de komende tegenstander.

Rapport Analist

Het rapport analist geeft informatie over de recente wedstrijden van de komende tegenstanders. Dit is onderverdeeld in positieven en negatieven. Daarnaast valt in de doelpuntenanalyse te zien op welke manier en wanneer het team tot scoren komt, maar ook op welke manier en wanneer het team goals tegen krijgt. Handige informatie om mee te nemen voor je wedstrijdplan.

Statistieken

Het kopje statistieken laat verschillende statistieken zien en de overeenkomsten daarvan tussen jouw team en je tegenstander. Je ziet hier resultaten, spelersstatistieken, competitie uitslagen en competitiegeschiedenis.

Vorige ontmoetingen

En het laatste kopje binnen het onderdeel volgende tegenstander is vorige ontmoetingen. Hier kun je zien wat de voorgaande wedstrijden tegen deze tegenstander hebben opgeleverd. Echter wordt dit pas interessant wanneer je verder in de game zit, aangezien de data pas vanaf het begin van het spel geladen wordt. Resultaten het seizoen 2019/2020 zijn hier niet te vinden.

60524cbd21422-Teamverslag_6.png

In het kort

Wanneer je net begint bij een club kan het teamverslag je helpen om een goede eerste indruk van het team te krijgen. Maar daarnaast is het ook een zeer interessant onderdeel om meer te weten te komen over de statistieken van je team en de volgende tegenstander. Zorg echter wel dat je de best mogelijk trainers, scouts en prestaties-analisten aan je club bindt, om zo accuraat mogelijke verslagen te krijgen.

Andere Football Manager hulpgidsen

Extra competities toevoegen via Steam
Verborgen kosten bij contractonderhandelingen
Een club maken in Football Manager
Het karakter van een speler
Logos, Faces en Kitpacks toevoegen aan FM

Of bekijk het gehele overzicht aan hulpgidsen door hier te klikken.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen