De 5 grootste talenten van: Sporting Portugal

HomeArchiefDe 5 grootste talenten van: Sporting Portugal

Auteur

Datum

Categorie

Sporting Clube de Portugal, oftewel Sporting Lissabon is een club die bekend staat om haar vele goede talenten. Samen met SL Benfica en FC Porto leveren ze veel spelers af aan Europese topclubs.

Het bekendste jeugdexponent van Sporting is natuurlijk Cristiano Ronaldo. De wereldster kwam op zijn twaalfde bij de club en doorliep verschillende jeugdelftallen. Na slechts 25 wedstrijden voor de hoofdmacht van Sporting wist Sir Alex Ferguson genoeg: hij moest naar Manchester United komen. Hij leverde de Portugese club ongeveer twaalf miljoen euro op. Wij keken welke vijf jeugdspelers de club nog rijker kunnen maken.

Gonçalo Costa

Deze 18-jarige linkervleugelverdediger staat bekend al erg groot talent binnen de club. Hij wordt vooral gebruikt als back-up achter Jefferson en lijkt al klaar voor het grote werk. Costa is een speler die de hele flank bestrijkt, hij staat zowel verdedigend als aanvallend zijn mannetje. In potentie is dit de nieuwe linksback van het Portugese elftal.

Goncalo Costa

Tiago Djaló

Het wegvallen van Ricardo Carvalho en Pepe is een groot gemis voor het Portugese elftal. Toch loopt er in de jeugd van Sporting Lissabon een speler rond die op termijn net zo goed kan worden als deze oudgedienden. Tiago Djaló is een grote, snelle centrale verdediger die wel van aanpakken weet. Hij doorliep al verschillende Portugese jeugdelftallen en hij heeft het in zich om in de toekomst ook wedstrijden voor het Portugese nationale elftal te spelen.

Tiago Djalo

Bernardo Sousa

Nu we toch met vergelijkingen bezig zijn: Bernardo Sousa kan zomaar de nieuwe Deco worden. Hetzelfde type speler met veel potentie. Deco was dan wel legende bij concurrent FC Porto, de Portugese voetbalfans zullen er niet om malen als Sousa naam maakt voor hun land. Met zijn sublieme passing en techniek kan hij een hele goede nummer 10 worden in het Europese topvoetbal.

Bernardo Sousa

Jovane Cabral

De 20-jarige Cabral werd op 16-jarige leeftijd toegevoegd aan de jeugdopleiding van Sporting Lissabon. Na enkele seizoen in het B-elftal te hebben gespeeld lijkt hij nu klaar voor het grote werk. Deze buitenspeler kan op beide flanken uit de voeten en heeft de kwaliteiten om het eerste seizoen al belangrijk te zijn voor Os Leões. De nieuwe Cristiano Ronaldo zal hij misschien niet worden, maar wellicht kan hij de prestaties van Nani en Quaresma wel evenaren.

Jovane Cabral

Daniel Bragança

Passing, techniek en inzicht. Dat zijn de drie beste eigenschappen van de 19-jarige Daniel Bragança. Deze jongeling kan zowel als verdedigende als centrale middenvelder uit de voeten. Hij haalt graag de bal op bij de centrale verdedigers en verzorgt vervolgens de opbouw. Verdedigend kan hij nog aardig wat leren, maar hij kan wel erg lekker voetballen! Een speler om een blik op te werpen.

Daniel Braganca

Bekijk ook andere lijsten met talenten
FM19 Wonderkids
Beste talenten van Southampton
Beste talenten van Dinamo Zagreb

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen