Speler van de Week: Bryan Linssen

In het kader van onze rubriek Speler van de Week publiceren we aan het begin van elke week een gids over een speler die in het voorafgaande week of weken geschitterd heeft op een van de professionele voetbalvelden of op een andere manier in het nieuws is gekomen. Om de artikelen zo interessant mogelijk te houden, proberen we natuurlijk de bekende talenten links te laten liggen en nieuw talent te ontdekken. Soms zullen we ook, als geen interessante speler voor handen is die in het nieuws is geweest, gewoon kiezen voor een uitzonderlijk talent of interessante speler in Football Manager. Deze week hebben we gekozen voor een speler die op is gevallen vanwege zijn hattrick, Bryan Linssen was de groet held bij zijn club Heracles Almelo. De speler begon door zijn zwakke optredens dit seizoen op de bank en kwam in de 39e minuut op het veld als vervanger van Mark Jan Fledderus. De prikkel die trainer Stegeman vooraf de wedstrijd wilde geven aan Linssen lijkt te hebben gewerkt en Bryan is de gevierde man na het duel tegen Go Ahead Eagles.

Bryan Linssen wordt op 8 oktober 1990 geboren te Neeritter, een klein dorpje in Midden-Limburg. Bryan begint, net als zijn grote broer Edwin, met voetballen in de jeugd van het plaatselijke VV Veritas. Grote broer Edwin werd al vrij vroeg opgepikt door VVV-Venlo, terwijl kleine Bryan nog moest beginnen met voetballen bij het plaatselijke VV Veritas. Bryan blijkt over veel voetbaltalent te beschikken, Fortuna Sittard is er snel bij om hem aan de jeugdopleiding toe te voegen. In Sittard werd Bryan Linssen gevormd als voetballer en in 2008 mocht hij dan ook debuteren in het betaalde voetbal. Met vier doelpunten uit veertien wedstrijden, in zijn debuutseizoen, wist de jonge Limburger meteen op te vallen en verdiende hij dan ook een transfer naar MVV. Hier bewijst Linssen over veel talent te beschikken en een goed schot te hebben. Zo zal hij na één seizoen in Maastrichtse dienst de stap maken naar het in de Eredivisie uitkomende VVV Venlo.

In Noord-Limburg zal de jonge Linssen in de voetsporen treden van zijn oudere broer, die in totaal negen seizoenen in Venlo voetbalde. In drie seizoenen groeide Bryan uit van wisselspeler tot sterkhouder en aanjager van het elftal. In zijn laatste seizoen in Venlose dienst was hij met acht doelpunten zelfs gedeeld topscorer van de club. Deze goede prestaties hebben er voor gezorgd dat hij, na de degradatie van VVV naar de Jupiler League, wordt gecontracteerd door Heracles Almelo. Zijn debuut seizoen in dienst van Heracles valt hij gelijk op door elf doelpunten te scoren, een opmerkelijk aantal voor een middenvelder.

De start van het nieuwe seizoen is voor Linssen begonnen met het volle vertrouwen van trainer Jan de Jonge. Het team begint echter dramatisch aan het seizoen en al na vier wedstrijden wordt de trainer ontslagen. Assistent John Stegeman neemt op dat moment het stokje over en ook hij kiest er voor om Linssen in de basis te laten staan. Dit resulteert helaas niet in het gewenste resultaat en Bryan blijft niet goed presteren. Op 2 november is voor Stegeman de maat vol en zet hij Bryan op de bank, een vreemde gewaarwording voor de speler. In de media probeert hij de speler te prikkelen en dit heeft blijkbaar effect. In de 39e minuut moet de geblesseerde Mark-Jan Fledderus naar de kant en Linssen is zijn opvolger. In de tweede helft gooit Linssen alle schroom van zich af en wordt de grote held van de wedstrijd met een loepzuivere hattrick. Zo wordt maar weer bewezen dat het voor een trainer belangrijk is om zijn spelers de juiste prikkel te geven.

Standaardgegevens
Naam: Bryan Linssen
Bijnaam: –
Nationaliteit: Nederlandse
Positie: Middenvelder/Aanvallend middenvelder
Lengte: 1,70 m
Gewicht: 64 kg
Huidige club: Heracles Almelo
Vorige club(s): Fortuna Sittard, MVV Maastricht en VVV-Venlo
Geboortedatum: 8 oktober 1990
Leeftijd: 24 jaar
Geboorteplaats: Neeritter/Nederland
Interlands: –

In Football Manager
In ons zo geliefde spelletje is Bryan Linssen een zeer nuttige voetballer die op meerdere posities op het veld uit de voeten kan. Hij is op het best als aanvallende middenvelder maar kan ook centraak of op de flanken ingezet worden. Zelfs de positie als spits is hem niet vreemd al is hij daar misschien wat klein voor. Technisch is Linssen een goede speler, hij heeft een flink doorzettingsvermogen en is een speler die niet snel zal opgeven. Duidelijke zwakke punten van hem zijn, zijn kop- en sprongkracht. Uiteraard niet vreemd gezien zijn geringe lengte, hier tegenover stelt hij een goede start snelheid en zijn uithoudingsvermogen. Bryan is voor Heracles een absolute topspeler, voor de Nederlandse top zal hij een nuttige speler kunnen zijn. Zijn top is nog niet bereikt in het spel maar zal niet veel hoger liggen dan Nederland. Ben je op zoek naar een nuttige, en op meerdere posities inzetbare speler die een meerwaarde zal zijn voor de meeste Nederlandse clubs? Dan is Bryan Linssen de speler die je wilt contracteren.

Aan het begin van het spel.

PA gelijk gezet aan CA

Geschreven met database 14.3.1 zonder MU update

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here